1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Joep

Studentverhaal Joep

Joep is eerstejaars student bij de opleiding Management van de Leefomgeving en heeft voor HAS green academy gekozen, omdat je veel in de praktijk bezig bent.

Student Management van de Leefomgeving in samenwerkingssetting

"Bij de opleiding ga je vaak in de praktijk aan de slag. Dit vind ik een hele fijne manier van leren. Daarnaast krijg je ook veel vrijheid zodat je zelf je studie kunt vormgeven. In de laatste weken van elk blok heb je veel vrije uren. Hierdoor heb je voldoende tijd om projecten goed af te ronden, maar het vraagt ook wel een sterke discipline."

Je kijkt met een andere bril naar steden

Joep heeft in het eerste studiejaar al heel veel geleerd. Niet alleen het werken met grafische programma’s, zoals Autocad, Illustrator of Photoshop, maar ook de manier waarop je naar de leefomgeving kunt kijken. "Het verbaast me hoe ik nu kijk naar steden en gebieden. Je gaat veel meer analytisch aan de slag. Voordat ik aan de studie begon liep je gewoon door een stad of gebied zonder daar verder over na te denken, maar nu kijk ik er compleet anders naar. Ik kijk wat er goed is aan een stad, maar ook wat er beter kan. Dit gebeurt automatisch!"

Bij deze opleiding ben je vaak in de praktijk bezig. Dat vind ik een fijne manier van leren!

Leuke en minder leuke vakken

Bij elke opleiding zijn er vakken die minder leuk zijn, dat heeft Joep ook gemerkt. Hij moet hier dan ook wat extra aandacht aan besteden vindt hij zelf. "In het eerste studiejaar heb ik heel veel geleerd en ben ik er ook achter gekomen dat er vakken zijn die mij minder aanspreken. Dat is niet erg, want er zijn genoeg vakken welke ik wel heel interessant vindt. Ik moet mezelf soms wel motiveren om ook aan de minder leuke vakken op tijd te beginnen. Ik liet dit eerst tot het laatst liggen, maar dan kom je in de knel en dat is natuurlijk niet handig. Uiteindelijk heb ik alle vakken gehaald en ga ik waarschijnlijk mijn propedeuse in een keer halen. Daar ben ik heel blij mee!"