1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerden Lisa en Hilke aan het woord

Afgestudeerden Lisa en Hilke aan het woord

Ik wist nooit wat ik later wilde worden, maar ik kan zeker zeggen dat ik nu tevreden ben met mijn baan en met plezier de gevarieerde taken oppak.’ (Hilke)

studenten lisa en hilke

Beiden kwamen naar een open dag bij HAS green academy voor een andere opleiding, maar kozen toch voor Applied Geo-Information Science. Lisa: “Wat mij aantrok aan de opleiding was dat je de kans kreeg om met nieuwe technieken geo-informatie naar buiten te brengen.’ Hilke: ‘Mede doordat aardrijkskunde mijn favoriete vak was, en ik graag visualiseer, was dit een combinatie die mij erg aantrok’. Nu werken ze allebei bij hetzelfde bedrijf: 4DR Studios.

Excursies en statistiek

Op de vraag wat hen het meest is bijgebleven van de opleiding zeggen Lisa en Hilke: ‘De excursies! Met name die naar Liverpool.’ En wat ze minder leuk vonden aan de opleiding? Ook daar zijn ze het over eens: “Statistiek!” Lisa: “Ik vond studeren aan de HAS superleuk! De school is minder groot dan de meeste hogescholen, wat ik erg fijn vond. Hierdoor heb je veel meer contact met de docenten. Daarnaast heb ik tijdens de opleiding veel kennis opgedaan over geografie, nieuwe media en creatieve manieren van presenteren.” 

 Hilke over haar baan

“Ik ben voornamelijk bezig met marketing: het schrijven van artikelen, het maken van promovideo’s en het bedenken van social posts. Wat betreft concept design ga ik in gesprek met de klant, bedenk ik concepten en draag ik mijn idee over naar de rest van het team om te gaan ontwikkelen. En af en toe help ik Lisa mee in de studio met opnames.” Echt iets met geo-informatie doet Hilke dus niet meer. “Wel ben ik nog veel met Adobe bezig, wat ik natuurlijk wel geleerd heb tijdens de opleiding.” 

Ik vind het vooral belangrijk dat je met plezier naar je werk komt en dat gaat zeker voor mijn baan op (Lisa)

Lisa over haar baan

Ook de baan die Lisa nu heeft is heel iets anders. “Ik ben producer bij een volumetric videostudio. Volumetric video houdt in dat je mensen filmt en laat zien in 3D. Dit 3D model kun je in allerlei soorten omgevingen inzetten en met allerlei soorten technieken (AR/VR/MR) bekijken.” Toch heeft ze nog veel aan haar opleiding in haar werk. “Mijn vorige functie had te maken met het maken van wandel- en fietsroutes op ons platform ByAR. Mijn huidige functie bevat geen geo-informatie, maar ik heb uiteraard wel technieken meegenomen van de opleiding zoals hoe om te gaan met klanten en projecten.”