1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen
 3. Cursus Kennismaking pluimveehouderij

Cursus Kennismaking pluimveehouderij

In het kort

Maak kennis met de pluimveehouderij. De pluimveesector is onderdeel van de totale intensieve veehouderij. Dit zijn gespecialiseerde varkens-, legpluimvee-, vleeskuiken-, en vleeskalverenbedrijven en de bij deze sectoren horende slachterijen en vleesverwerkers. Leer tijdens de online cursus van HAS green academy alles over de productieketen binnen deze sector en wat daarbij hoort.
Start
Doorlopend
Duur
3 uur
Taal
Nederlands
Locatie
Online

Over de cursus

Deze kennismakingscursus is opgezet voor medewerkers van bedrijven in de gehele keten van de pluimveesector zodat ze een betere gesprekspartner worden voor interne en externe klanten. In vogelvlucht maak je kennis met de pluimveesector. Je leert de hele keten kennen. Je snapt hoe de keten in elkaar zit, je kent de belangrijke vaktermen en weet wat er in de stal gebeurt. In de cursus gaan we in op de hele pluimveesector. De pluimveesector is onderdeel van de totale intensieve veehouderij. Dit zijn gespecialiseerde varkens-, legpluimvee-, vleeskuiken-, en vleeskalverenbedrijven en de bij deze sectoren horende slachterijen en vleesverwerkers. Daarnaast maken ook toeleveranciers en distributiebedrijven deel uit van dit complex, voor het deel dat zij leveren aan de primaire intensieve veehouderijbedrijven of de verwerkende industrie.

Wat kun je na de cursus?

Na het succesvol afronden van de cursus weet je hoe de sector in elkaar zit en ken je de belangrijke begrippen uit de sector Je bent na de cursus een betere gesprekspartner voor je in- en externe klant. Ook heeft de cursist meer kennis van:

 • De productieketen
 • Het stalsysteem
 • Voeding
 • Mest
 • De veestapel
 • Import & Export
 • Verdiepende techniek

 

Over de cursus

Inhoud van de cursus

Deze e-learning cursus "Kennismaking Pluimveehouderij" bestaat uit 7 hoofdonderwerpen.

Elke hoofdonderwerp bestaat uit een korte introductie en verschillende leerobjecten zoals filmpjes, artikelen en opdrachten over de verschillende aspecten rondom de pluimveehouderij.

Het is belangrijk om elkaar te begrijpen als er situaties bij de klant besproken worden en gekeken moet worden naar oplossingen. Vaak ontbreekt deze sectorspecifieke kennis binnen het bedrijf. Het vinden van medewerkers met kennis van techniek EN sectorkennis is mede door het nijpende aanbod van personeel bijna onmogelijk.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor alle werknemers werkzaam in de pluimveehouderij met weinig sectorspecifieke kennis (pluimveehouderij).
Door middel van het volgen van de online cursus zullen cursisten basiskennis ontwikkelen over de pluimveesector. Hierdoor kunnen de verschillende doelgroepen een betere gesprekspartner zijn voor interne en externe klanten binnen het bedrijf. Twijfel je of de cursus geschikt is voor je? Neem contact op met onze projectmanager Lamiaa Fareh.

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De online cursus kun je op ieder moment volgen. Je doet de cursus dus in je eigen tijd.

Toelatingseisen

Deze online cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in ‘basiskennis pluimveehouderij’ en voor werk meer inzicht wil krijgen in verschillende onderwerpen. De cursus is op mbo-niveau.

 

Afronding van de cursus

Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
Doorlopend beschikbaar
Investering
€ 295,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 295,00
Totaalprijs
€ 295,00
excl. BTW
 • Kosten voor boeken worden los gefactureerd. 
 • Indien een cateringarrangement van toepassing is, wordt dit benoemd. 
 • Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. 
 • Alle overige kosten, zoals een cateringarrangement, worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook

Sustainable Development Goals

 • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
 • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie