1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Merel aan het woord

Afgestudeerde Merel aan het woord

Merel studeerde Applied Geo-Information Science bij HAS green academy en werkt nu bij de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant als medewerker informatie, onderzoek en analyse (IOA).

“Veel dingen die ik op mijn opleiding geleerd heb, waren direct toepasbaar in mijn werk. Wat ik een beetje lastig vond, was dat ik de enige was die iets met geo deed. Daarin heb ik wel mijn draai moeten vinden.”

Excursies en minor

De reden om jaren geleden voor de opleiding Applied Geo-Information Science te kiezen was dat ze aardrijkskunde erg leuk vond, maar ze wist nog niet zo goed wat ze er mee wilde doen. Toen kwam ze bij de HAS en sprak de opleiding haar meteen aan. “Ik kijk terug op mijn studie als een hele leuke tijd. De excursies en de minor vond ik de leukste onderdelen.” 

Een diverse functie

Over haar baan vertelt ze: “Het is een hele diverse functie. Ik heb specialistische geo-taken, waarbij ik zorg voor het geo beheer, ik treed op als adviseur in bepaalde projecten op het gebied van data, geo en verrijken van informatie. Ook ben ik in bepaalde projecten projectleider. En tot slot ben ik ISO (information Security Officer) in het team informatieveiligheid.” Haar werkdag ziet er dan ook iedere dag anders uit. 

Samen met andere collega’s zorg ik voor het geo-beheer en de coördinatie binnen de Veiligheidsregio.

Puzzelen met data

Momenteel werkt Merel aan een project waarbij zij een tool implementeert voor bereikbaarheidskaarten. Projecten doen vind zij het leukst, samen met het informatieveiligheidsstuk. “Bij IOA moet ik ook vaak met data of projecten puzzelen. Over 5 jaar zie ik mezelf als ervaren Scrum master.” Daarvoor begint ze binnenkort met een opleiding.