
PLENTY: Praktisch onderzoek voor plantaardige voedselinnovaties
Hoe zorgen we ervoor dat duurzame, eiwitrijke voedselinnovaties écht hun weg vinden naar het bord van de consument? Dat is de centrale vraag binnen het PLENTY-project.
De onderzoeksgroep Gezonde voeding en gezond leven van HAS green academy heeft de ambitie om met praktijkonderzoek – gekoppeld aan opleidingen, cursussen en adviestrajecten - een belangrijke bijdrage leveren aan het doel: ‘Een gezond leven – je hele leven lang’.
Om onze bijdrage aan ‘Een gezond leven – je hele leven lang’ te realiseren willen we in 2030 de volgende doelen bereikt hebben:
De volgende lectoraten zijn betrokken bij de onderzoeksgroep Gezonde voeding en gezond leven:
Lectoren Annet Roodenburg en Herman Peppelenbos zijn lid van het lectorenplatform Voedsel, Voeding & Gezondheid.
De lectoren die samen het Platform Voedsel, Voeding en Gezondheid vormen, werken vanuit verschillende invalshoeken aan voedselvraagstukken. Deze vraagstukken hebben allemaal te maken met beschikbaarheid en toegankelijkheid van duurzaam, veilig en gezond voedsel voor iedereen. De betrokken lectoren willen samen het praktijkgericht onderzoek rond voedsel, voeding en gezondheid versterken en de resultaten maatschappelijk breder uitdragen.
Bacheloropleidingen
Voltijdopleiding Food Technology
Voltijdopleiding Food Innovation
Voltijdopleiding Bedrijfskunde en foodbusiness
Voltijdopleiding Health Innovation
Voltijdopleiding International Food & Agribusiness (EN)
Voltijdopleiding Toegepaste Biologie
Bedrijfsopleidingen
Cursus Business Concept & Sales
Cursus Packaging Projectmanager
Cursus Productontwikkeling en Ingrediënten
Cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten