De VerleidingsToolbox
Het lectoraat Design Methoden in Food werkt sinds 2019 aan een geheel nieuw model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hier voor kunnen worden ingezet.
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
Het lectoraat Design Methoden in Food werkt sinds 2019 aan een geheel nieuw model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hier voor kunnen worden ingezet.
Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich op het ontwikkelen van een Toolbox met tooltypes en tools die studenten, docenten en professionals kunnen inzetten bij het ontwerpen van producten en concepten.
Niet weten wat je precies wilt doen wanneer je klaar bent met je hbo-opleiding is logisch. Je bent nog jong en de wereld biedt zoveel mogelijkheden. Maar het is wel belangrijk om een idee te hebben wat je wel en niet leuk vindt.
Wat is de beste en meest duurzame manier van verpakken? Met die vraag worstelen bedrijven elke dag. De optimale situatie zou géén verpakking zijn, maar dat is bij voedsel vaak niet mogelijk. Toch kunnen we ook niet blijven verpakken zoals we tot nu toe steeds hebben gedaan. Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich in het project Goed Verpakt op de meest 'onduurzame' aspecten van kant- en klaar maaltijden, portieverpakkingen en verpakte AGF-producten. Op 21 september 2023 is de eindpublicatie van het Goed Verpakt project gepubliceerd.
Het lectoraat Design Methoden in Food is aanjager van de ZERO Food Waste Challenge dat als doel heeft hbo-studenten bewustmaken van voedselverspilling in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie. De live kick-off van de editie van 2023 vond plaats op 12 september 2023 om 18.45 uur.
Maak in deze e-learning kennis met de pluimveehouderij. De pluimveesector is onderdeel van de totale intensieve veehouderij.
Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.
Toegepaste Biologie student Sam genoot als bezige bij van zijn studietijd.
HAS green academy is naast aanbieder van voltijd bachelor opleidingen ook een aanbieder van cursussen en in-company of in-university trainingen voor professionals.
Amy en Stijn zitten in het 4e jaar van de opleiding Veehouderij bij HAS green academy. Als beroepsopdracht voor hun afstuderen doen ze onderzoek bij Hoeve Boveneind, een praktijkleerbedrijf van de HAS, naar ademanalyse als vroegtijdige detectie van ketose bij melkkoeien.
Loekie studeerde Food Innovation bij HAS green academy en werkt nu als manager innovation. “Lekker eten kan het dagelijks leven zo veel leuker en interessanter maken."
Tijdens zijn opleiding Food Innovation heeft Menno zijn eigen onderneming Vital Forest kunnen opzetten via de Topklas ondernemen. “Daar heb ik onder begeleiding van professionals écht het fundament kunnen leggen voor mijn onderneming.”
Na zijn opleiding aan de HAS volgde Tycho nog een master Geo-Information Science in Wageningen en een minor in Urban Design aan de universiteit van Kopenhagen.
Ik wist nooit wat ik later wilde worden, maar ik kan zeker zeggen dat ik nu tevreden ben met mijn baan en met plezier de gevarieerde taken oppak.’ (Hilke)
Merel studeerde Applied Geo-Information Science bij HAS green academy en werkt nu bij de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant als medewerker informatie, onderzoek en analyse (IOA).
Joep is eerstejaars student bij de opleiding Management van de Leefomgeving en heeft voor HAS green academy gekozen, omdat je veel in de praktijk bezig bent.
Maureen is tweedejaars student bij de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business. Voor Maureen was er maar één keuze mogelijk, dat was HAS green academy!
Tijdens haar mbo-opleiding kwam Marit erachter dat ze wilde doorstuderen. Het moest iets zijn dat bij haar interesse in paarden en dieren past. Zo kwam ze terecht bij HAS green academy.
Roos was één van de eerste studenten die begon aan de opleiding Health Innovation bij HAS green academy. ‘’Health Innovation was een nieuwe opleiding en meteen had ik al interesse in de thematiek van de opleiding."
Emma is vierdejaarsstudent bij de opleiding Milieukunde. Ze weet nog precies hoe het voelde toen ze voor het eerste bij HAS green academy binnenkwam én wat ze zo fijn vindt aan haar opleiding.
Jarno is een bioloog in hart en nieren. Als kind had Jarno al veel interesse in de natuur en vond hij het heerlijk om buiten te zijn. Het is dan ook niet zo gek dat hij Toegepaste Biologie aan HAS green academy studeert.
Niet alleen de opleiding, maar ook de kleinschaligheid van de HAS in Venlo én het feit dat er zoveel wordt samenwerkt met bedrijven in de regio, waren de redenen voor Ellen om voor Health Innovation bij HAS green academy te kiezen.
Richelle is aan het afstuderen en kijkt met veel plezier terug op haar studietijd bij Bedrijfskunde en foodbusiness. ‘’De bedrijfsbezoeken in het eerste studiejaar zijn me het meest bijgebleven."
Toen Meike op zoek ging naar een hbo-opleiding, kwam ze al snel uit bij HAS green academy. ‘’De foodopleidingen die de HAS aanbiedt, spraken mij meteen al aan. Ik heb affiniteit met voeding."