1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Stageverhaal Lotte

Stageverhaal Lotte

Lotte studeert aan de opleiding Food Innovation en heeft stagegelopen bij Mister Kitchen in Amsterdam.

Waar heb je stage gelopen en wat waren je werkzaamheden?

In mijn derde studiejaar heb ik stagegelopen bij Mister Kitchen in Amsterdam. Dit bedrijf bestaat uit een masculinair driemanschap van receptenmakers, conceptontwikkelaars en productontwikkelaars. Zij focussen zich, naast hun eigen merk Mister Kitchens, op conceptontwikkeling voor andere (food)bedrijven. Tijdens mijn stage bij Mister Kitchen heb ik 3 vegan mayonaises en sauzen ontwikkeld voor de retail voor het eigen merk ‘Mister Kitchen’. Daarnaast heb ik meegewerkt aan een groot project voor supermarkt Dekamarkt. Ik heb een nieuw keukenteam aangestuurd en een nieuwe afdeling binnen Dekamarkt opgezet.

Hoe is jouw stage verlopen, wat ging er goed en wat zou je de volgende keer anders doen?

Mijn stage is supergoed verlopen. Ik heb enorm veel dingen geleerd en kreeg te maken met veel verantwoordelijkheden en uitdagingen. Dit resulteerde in diverse leuke projecten waaraan ik heb mogen meewerken, waaronder het project voor Dekamarkt. Ik ben zelf heel trots dat heb mogen meewerken aan de ontwikkeling van de drie vegan mayonaises en sauzen die nu ook echt in de supermarkten liggen! Ik zou dan ook niet veel anders doen tijdens een volgende stage.

Hoe was je ervaring met het bedrijf en voldeed deze aan je verwachtingen?

Ik had geen verwachtingen toen ik begon aan mijn stage, ik liet het gewoon over me heen komen. Maar ik ben heel erg verrast hoe leuk een stage is.  De begeleiding vanuit Mister Kitchen was ook enorm goed. Ik zat niet aan veel regels vast en werd redelijk losgelaten, hierdoor had ik veel vrijheid tijdens mij stage en kon ik zelf invullen hoe ik hier mee omging.

Wat is je droombaan en paste je stage hierbij?

Ik weet nog niet precies wat mijn droombaan is, als het maar met eten en conceptontwikkeling te maken heeft. Voordat ik aan deze stage begon wist ik niet of ik wel geschikt was om als Food Innovator aan de slag te gaan, maar deze stage heeft me hierin veel zelfvertrouwen gegeven. Mede door deze stage ben ik zelf een eigen foodblog begonnen op Instragram! Daarnaast heb ik in praktijk gezien hoe een toekomstige baan zou kunnen zijn.

Meer weten?