1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Marieke aan het woord

Afgestudeerde Marieke aan het woord

Oud student Marieke volgde de hbo opleiding Food Technology bij HAS green academy en werkt nu als Technical service & Quality specialist bij Henningsen Nederland BV.

Ik werk bij Henningsen Nederland BV in Waalwijk. We maken gedroogde vleespoeders en vleesstukjes die onder meer voor bouillonblokjes, instant soepen en kant en klare pasta’s worden gebruikt. Ik ben hier, met een sjieke naam, Technical service & Quality specialist. Dat wil zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van de producten.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik heb doorlopend contact met leveranciers en klanten over kwaliteit, klachten, questionnaires en de traceability van grondstoffen. Ik beantwoord dus veel klantvragen over onze producten, het proces of de kwaliteit. Daarnaast heb ik het kwaliteitshandboek onder mijn hoede en leid ik projecten om processen of producten te optimaliseren. Zo’n 75% van de tijd werk ik op kantoor, de andere tijd ben ik in de productie of de proefkeuken. Dat zorgt voor een leuke afwisseling tussen theorie en praktijk. It’s never a dull day at QA.

Marieke vertelt over haar baan

Wat is het belangrijkste dat je op de HAS hebt geleerd als voedingsmiddelentechnoloog?

Ik heb er geleerd dat je altijd nieuwsgierig moet blijven, om door te zetten, om klantgericht te denken en – heel belangrijk voor een kwaliteitsmedewerker – om altijd zorgvuldig en kritisch te zijn.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Je zit als afgestudeerd voedingsmiddelentechnoloog niet vast aan de afstudeerrichting die je op voorhand hebt gekozen. Doe lekker veel ervaring op tijdens je stages! Maak gebruik van de kans dat je in verschillende bedrijven een kijkje mag nemen. Dan kom je er precies achter waar je interesses liggen.

Meer weten?