1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Pleun

Studentverhaal Pleun

Pleun wilde vroeger modeontwerpster worden. Nu kleedt ze voedingsmiddelen aan: Pleun koos Food Packaging, één van de drie mogelijkheden binnen Food Design & Innovation.

Consumenten verleiden

Why Packaging? Pleun pakt meteen uit: “Het is creatief, want het raakt aan design, beeld, kleur, typografie en materiaal. Er is ook veel werk in te vinden. Omdat de voedings- en verpakkingsindustrie altijd in beweging is, zullen verpakkingen blijven veranderen. Maar het is ook een kick om consumenten met packaging te verleiden. Het uiterlijk blijkt de grootste beslissingsfactor bij aankoop.”

Hagelstift

Mocht je Pleun uren in de Albert Heijn zien lopen: ze is de uitgang niet kwijt. Ze kijkt nu eenmaal graag naar de verpakkingen. “Het is echt een wereld op zich. Neem nou kinderverpakkingen: vaak zetten ze er dieren op, waar ze grafisch omheen bouwen.” Extra aandacht schonk ze de laatste weken aan de kunststoffen pet en polypropeen. Reden? “Voor een grote producent van hagelslag, ben ik een hagelstift aan het ontwikkelen. Je kunt er mee strooien, maar ook schrijven.”

Doorstuderen of packaging?

Ooit gaat ze verder met packaging. Of toch in Wageningen de voedingshoek in. Maar eerst gaat ze glunderen boven een boterham. Met haar hagelstift, die ongetwijfeld een succes wordt. Wedden dat ze een uitroepteken van geluk gaat strooien?

Meer weten?