
Stageverhaal Sil
Ik ben Sil Akkermans, 19 jaar en ik kom uit Maashees. Ik zit in het 3e jaar van de opleiding Food Innovation en ik loop stage bij The Happy Pear in Kilcoole, Ierland.
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
Ik ben Sil Akkermans, 19 jaar en ik kom uit Maashees. Ik zit in het 3e jaar van de opleiding Food Innovation en ik loop stage bij The Happy Pear in Kilcoole, Ierland.
De komende jaren participeert het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw in het Living Lab B7, een onderzoeksconsortium dat werkt aan een betere biodiversiteit in de bollenstreek.
De Natuurakker staat symbool voor de tegenstrijdigheid van natuur en landbouw. Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw brengt in kaart hoe een akker met dezelfde natuurwaarden als een natuurgebied eruit ziet en vice versa.
Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw onderzoekt kringlooplandbouw, waarbij bodem, vee, mest en gewas met elkaar in balans wordt gebracht volgens de natuurlijke kringloop. Het onderzoek geeft inzicht in kansen, knelpunten en consequenties.
Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw doet onderzoek naar het verdienvermogen van natuurinclusieve landbouw en hoe partijen hier samen gebiedsgericht aan kunnen werken.
Het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw doet onderzoek naar de economische aspecten van agroforestry en voedselbossen. Vanuit ecologie gezien zijn dit heel toekomstbestendige landbouwsystemen. Wij richten ons op de vraag: wat is eigenlijk het verdienmodel en verdienvermogen van deze vormen van landbouw?
Het lectoraat Design Methoden in Food doet onderzoek naar design methoden die binnen het hbo gebruikt kunnen worden en resulteren in nieuwe ontwerpen voor gezond en duurzaam voedselkeuzegedrag. Denk daarbij aan voedselproducten, verpakkingen en communicatieuitingen, maar ook aan compleet nieuwe voedselomgevingen en voedselsystemen.
Het lectoraat Voeding en Gezondheid doet samen met het Koning Willem I College en foodservicepartners helpt de foodserviceprofessional in het bereiden van gezondere gerechten. Onder meer menulabelling wordt meegenomen als mogelijke tool.
Bij het ontwikkelen van productconcepten voor specifieke doelgroepen met eigen behoeften komen productsamenstelling en gezondheidscommunicatie bij elkaar. In dit onderzoek van het lectoraat Voeding en Gezondheid staat de 65’plusser centraal.
Het lectoraat Voeding en Gezondheid vult een gereedschapskist met tools om het bedrijfsleven te helpen met productinnovaties die verleiden tot gezondere keuzes en aansluiten bij de behoeften van de consument of speciale doelgroepen.
Het lectoraat Voeding en Gezondheid monitort de voortgang van verbeteringen in het productaanbod en bekijkt of het gezonder wordt. Ook is er aandacht voor de rol van fooddata in de voedingsindustrie.
In het lectoraat Voeding en Gezondheid staat een gezonde voedselomgeving en het maken van gezonde voedselkeuzes maken centraal. Het lectoraat richt zich daarbij enerzijds op een gezondere samenstelling van het aanbod aan voedingsmiddelen en anderzijds op een verantwoorde, transparante communicatie richting alle consumenten.
Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen?
Als specialist binnen de voedingsmiddelenindustrie heb je niet alleen liefde voor het vak nodig, maar ook stevige technische basiskennis.
Het lectoraat Levende bodem werkt! richt zich op de interactie tussen plant en bodem, waarbij de focus vooral ligt op de interactie tussen de bodembiologie en de plant en het gebruiken van deze interactie om de bodem vitaler en duurzamer te maken.
Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.
Het lectoraat Future Food Systems werkt aan interventiestrategieën en nieuwe businessmodellen die de transitie naar duurzame voedselsystemen versnellen. Zo draagt het lectoraat bij aan impact op de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties, zowel nationaal als internationaal.
Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.
In samenwerking met NoldusIT, Connecting Agri&Food en Fontys Venlo heeft het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie onderzoek gedaan naar varkensgeluid in de stal en gedrag en gezondheid van varkens.
Doel van KIEM-project ‘Slimme sensoren voor welzijn vleeskuikens’ van het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie is het monitoren van gezondheid en welzijn met behulp van slimme sensoren in de vleeskuikenstal.
Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn belangrijke voedingstoffen. In deze cursus krijg je kennis en inzicht in de structuur en belangrijkste chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen.
In een langlopend project bekijkt het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie of het mogelijk is om in uitgeblazen lucht van melkkoeien vluchtige vetzuren, methaan of aceton te bepalen.
Het uitoefenen van sociaal gedrag is belangrijk voor het welzijn van koeien. Het lectoraat Dierenwelzijn en Technologie doet hier meerjarig onderzoek naar.
Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?