1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

Door de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen het werkveld wordt er van werkgevers en professionals verwacht dat ze continu meebewegen. Daardoor ontstaat behoefte aan scholing, maar niet per se behoefte aan een volledige opleiding met graad. Jij wil als professional flexibiliteit en gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde. Microcredentialing, ofwel het opknippen van het onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de flexibilisering van onderwijs en geeft een herkenbare waarde aan het aanbod Leven Lang Ontwikkelen.

cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten microcredential

Tweede microcredential HAS

HAS green academy neemt sinds oktober 2021 deel aan de landelijke pilot Microcredentials van de Vereniging Hogescholen. Waar maar liefst 32 onderwijsinstellingen – waarvan 10 universiteiten en 22 hogescholen – aan meedoen. HAS green academy trapte de pilot af met het opzetten van een eerste microcredential voor de cursus Business Concept & Sales in Venlo. Daar komt nu een tweede microcredential bij met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten. Cursusleider Frank Verkroost en adviseur Francis Grandia hebben ervoor gezorgd dat ook de huidige studenten de cursus kunnen afronden met een microcredential in hun digitale backpack.

Publicatiedatum
08-02-2023

Wat is een microcredential?

Een microcredential is een erkend certificaat waarmee je als professional kunt aantonen wat je weet, kunt en begrijpt na afronding van een korte onderwijseenheid (tussen de 3-30 EC). De microcredential staat voor accreditatiewaardig onderwijs en voegt een kwaliteitskeurmerk toe: de deelnemer/werkgever kan erop aan dat de cursus zo is opgezet dat leeruitkomsten bereikt worden. De microcredential maakt het behalen van leeruitkomsten herleidbaar en controleerbaar, omdat er landelijk geregistreerd zal worden wie welke microcredential heeft behaald. 

Tot nu toe volg je als professional een cursus. Daarvan krijg je een papieren certificaat. Dat belandt meestal in een la. En als je op LinkedIn je cursus vermeldt, dan weten maar weinig mensen wat het geleerde inhoudt. Een microcredential heeft daarentegen een keurmerk, dat wordt uitgedrukt in een EduBadge. Dat is een digitaal certificaat, dat kwaliteit, niveau en aantal uren van de cursus voor iedereen inzichtelijk maakt.
Esther Vennekens
Hogeschooldocent / programmamanager Bedrijfskunde en agri-foodbusiness en teamlid HAS International Projects

Cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten

Van 100% dierlijk vlees tot 100% plantaardig of een hybride product: wat hebben ze gemeen? Wil je jezelf verder ontwikkelen en meer technologische kennis verkrijgen dan is deze cursus bij uitstek geschikt. Gedurende de cursus komen alle facetten van de eiwitverwerkende industrie voorbij zoals hulpstoffen, processing en achterliggende mechanismen. Naast het produceren van producten en de productieprocessen gaan we ook in op de onderliggende technologische aspecten. Deze cursus van HAS green academy in samenwerking met technologisch platform Meattech geeft je meer inzicht in technologie en innovatie, wat een zeer goede basis biedt voor de toekomstige uitdagingen.

Start 29 augustus met de cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten en vul je digitale backpack met jouw eerste microcredential.

Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten
Afgesneden stukken vlees - Cursus Vleestechnologie

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 2: Geen honger
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie