1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Energie en doe-kracht bij de start programma Circulaire Verpakkingen 2023

Energie en doe-kracht bij de start programma Circulaire Verpakkingen 2023

Op 14 februari jl. vond in Dome-X te Oss de kick-off plaats van afstudeeropdrachten die komende maanden worden uitgevoerd in het kader van het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss 2023.

In een volle zaal met studenten, ondernemers, docenten, project partners en de gemeente Oss, gaven Cindy Hagenstein (team Economie van de gemeente Oss) en Koen Nouws Keij (Has green academy) een toelichting op de onderzoeksopdrachten van dit jaar.

Publicatiedatum
08-03-2023

Brainstormsessie

Cindy en Koen konden met trots de oogst delen van een waardevolle brainstromsessie afgelopen oktober. De ideeën van ondernemers, docenten en de gemeente hebben namelijk geresulteerd in vijf concrete onderzoeksopdrachten. Deze zullen worden opgepakt door 16 afstudeerders van HAS green academy. Op Valentijnsdag kregen zij de tijd om kennis te maken met de ondernemers. Er werd flink met elkaar gespard over de verschillende projecten.

Er werd flink gespard over de verschillende projecten.

Onderzoeksopdrachten

De onderzoeksopdrachten waar studenten en projectleiders zich de aankomende maanden met enthousiasme op gaan storten zijn:
- “Rethinking production lines”
- “Coatings op karton/papier verpakkingen”
- “Vries-vers broodverpakkingen voor consumenten”
- “Greenwashing naar consumenten”
- “Landelijk Kennis-event in het kader van het programma Circulair Verpakken”

Heb jij ook vraagstukken binnen jouw bedrijf waar je de expertise en/of mankracht niet voor in huis hebt? Wil jij innoveren, verduurzamen of jouw productieproces optimaliseren? Onze studenten en docent-adviseurs gaan de uitdaging graag met jou aan. Met onze expertise en enthousiasme zorgen wij voor een passend eindresultaat. Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact op met Koen of Stefan.

Sustainable Development Goals

  • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
  • Sustainable Development Goal 11: Duurzame steden en gemeenschappen
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken