1. Home
  2. Onderzoek
  3. Onderzoeksprojecten
  4. Minor Data Science in Agrifood

Minor Data Science in Agrifood

In de Minor Data Science in Agrifood werken studenten samen aan het toepassen van datascience in de plant-, dier of leefomgeving. Het lectoraat Precision Livestock Farming is nauw betrokken.

koe-qr

Gedurende 20 weken krijgen studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool datalessen, domeinlessen en werken ze in gemengde groepen aan het project voor een externe opdrachtgever. Zo leren ze dashboards maken en machine learning toepassen in het groene domein. Door de samenwerking met Avans in deze minor krijgen we mooie resultaten op de crossover tussen data science, landbouw en leefomgeving.

Er is veel vraag vanuit de praktijk naar mensen die data science kunnen toepassen in de agrarische wereld of de groene leefomgeving. Domeinkennis combineren met kennis van data is een belangrijke skill en gevraagd in veel banen. In de minor projecten zien we dat terug, er is altijd veel vraag naar deze projecten en we kunnen bedrijven hiermee echt verder helpen. Vanuit het lectoraat zijn we ook regelmatig opdrachtgever van projecten waarbij we sensoren en data toepassen in de veehouderij. Zo hebben we bijvoorbeeld onderzocht of we sociale interacties tussen koeien geautomatiseerd kunnen vastleggen (PhD-onderzoek van Gerben Hofstra), geluid gemeten in kippenstallen voor opdrachtgever Once (Signify) en varkensdata gekoppeld om management advies aan zeugenbedrijven te kunnen geven.

Bekijk de posters die de studenten recent van hun minorprojecten maakten

Meer informatie over de minor vind je op Kies op Maat

Bekijk de video over de minor:

Neem contact op