Stageverhaal Imme

Imme zit in haar derde jaar van de studie bedrijfskunde en foodbusiness. Tijdens dit schooljaar heeft ze een stage gelopen van 10 weken. Imme heeft dit gedaan bij Scherpenhuizen BV, een bedrijf dat AGF-producten verpakt en exporteert naar meer dan 15 landen. Klanten van Scherpenhuizen zijn supermarkten en retailers

Ik heb deze opleiding vooral gekozen om erachter te komen wat er met producten gebeurt, voordat ze in de supermarkt belanden.

Wat was je stage opdracht?

Mijn opdracht ging over het digitaliseren van formulieren die gebruikt worden om procesinformatie te registreren tijdens het verpakkingsproces. Voordat ik hier stage ging lopen is er een systeem aangeschaft dat ervoor heeft gezorgd dat formulieren die voorheen op papier ingevuld werden, gedigitaliseerd kunnen worden. Mijn opdracht hierbij was het testen van de formulieren op de tablet en het schrijven van een trainingsstandaard. Een ander onderdeel van deze opdracht ging over verandermanagement en het meekrijgen van de gehele organisatie in deze nieuwe situatie.

Hoe was het om stage te lopen?

Mijn stage is echt heel goed gegaan! Dat kwam vooral door het fijne bedrijf en de opdracht die ik interessant vond. Daarbij heb ik veel waardering gekregen voor mijn bijdrage aan het bedrijf en dat heeft ook heel erg geholpen aan mijn leuke stagetijd. Daarnaast heb ik ook mijn leerdoelen behaald, wat betekent dat ik er ook nog eens veel van geleerd heb.

Mijn stagebegeleider vertelde mij dat ik een collega was geworden in plaats van een stagiaire. Ik heb veel nieuwe connecties gemaakt waar ik heel dankbaar voor ben! Voor de volgende stage wil ik wat sneller uit mijn comfort zone stappen. Stage lopen en meewerken in een grote organisatie zoals Scherpenhuizen was een totaal nieuwe situatie voor mij.

Dankzij mijn stage voel ik me meer thuis in de sector.

Wat vond je er van om jou kennis toe te passen in de praktijk?

Ik heb een tijdje getwijfeld of deze opleiding wel iets voor mij is. Nu ik deze stage heb gelopen ben ik daar zekerder van. Ik vind deze opleiding leuk en ik voel me dus ook steeds meer thuis in de praktijk. In het begin moest ik erg wennen aan het feit dat veel medestudenten thuis een bedrijf hebben en hun kennis al wat verder was. Intussen vind ik dat totaal geen probleem meer.

Heb je tips voor studenten die nog een stage moeten doen?

Ja, twijfel niet om te bellen tijdens het zoeken naar stages en stap vooral uit je comfort zone. Tijdens je stage is het belangrijk om veel vragen te stellen en er vooral achter te komen of dit iets is wat je later ook wil. Vergeet dus vooral niet om je goed te oriƫnteren. Als laatste is het belangrijk om de gehele stage de beste kant van jezelf te laten zien, want dit kan heel erg helpen bij het zoeken van een baan na je studie!

Weet je al wat je wilt doen na je studie?

Dat vind ik een lastige vraag, ik zou namelijk geen specifieke functie of bedrijf kunnen benoemen. Wat ik wel weet is dat ik drie elementen in een baan erg belangrijk vind, namelijk dat ik mijn creativiteit kwijt kan, dat ik niet heel de dag achter een computer zit en dat het een afwisselende baan is. Tijdens stages ben ik erachter gekomen dat een groot bedrijf, zoals Scherpenhuizen, mij het leukste lijkt.