1. Home
  2. Zoeken

Zoeken

Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.

Expertise
    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Keuzegids Hbo 2023

    6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

    De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

    Op woensdag 28 september werden de uitkomsten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar Data & Ethiek in het Digital Innovation Lab van HAS green academy. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA en de resultaten zijn mede verkregen door het afstudeeronderzoek van 2 studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking

    Bossche onderwijsinstellingen en gemeente intensiveren samenwerking

    In het project ‘Wijk Vliertkwartier’ werken studenten en docenten van de HAS samen met Avans Hogeschool en het Koning Willem I College aan de gebiedsontwikkeling in het Vliertkwartier. Als het aan de zeven Bossche onderwijsorganisaties en de gemeente ligt, gaan straks alle Bossche studenten, van mbo tot wo, met elkaar aan maatschappelijke vraagstukken werken. Onlangs sloten zij daarvoor het convenant Bosch Onderwijsinnovatie Akkoord.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    HAS-student Thijs Brooijmans winnaar van de eerste Adri den Dekker Prijs

    Thijs Brooijmans (21), student aan HAS Hogeschool, is de eerste winnaar geworden van de Adri den Dekker Prijs. De prijs werd door groentefabrikant HAK in nauwe samenwerking met HAS Hogeschool in het leven geroepen. Thijs, derde generatie van een familie van akkerbouwers in Steenbergen, won de stimuleringsprijs met zijn essay genaamd 'Strokenteelt is de toekomst; in tegenstelling tot de huidige monocultuur, een weerbaar teeltsysteem'. Aan de prijs is een studiecheque van €2000 verbonden.



    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Student Pablo Schultz wint met Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022

    Student Pablo Schultz wint met Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022

    Pablo Schultz, student Food Innovation bij HAS Hogeschool, heeft met zijn concept Bakkie Bruis de Dutch Food Week KickStartShow 2022 gewonnen. Pablo ontwikkelde een sprankelende koffiesoda als gezond én lekker alternatief voor gewone frisdrank. Dutch Food Week wil met de prijs ondernemerschap onder jonge voedseltalenten stimuleren en ze bij de jaarlijkse KickStartShow een podium geven.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green

    Student Rody van den Heuvel wint Voedselzuinigheidsaward met project Challenge Beefy Green

    Rody van den Heuvel – student Food Innovation bij HAS Hogeschool – heeft de Voedselzuinigheidsaward gewonnen met het project Challenge Beefy Green. De award werd uitgereikt door de HAS, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd sinds de start van de eerste Brabantse Hbo Voedselverspillingschallenge.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Food Experience 2022: bijzondere concepten van studenten gericht op een betere wereld

    HAS Food Experience 2022: bijzondere concepten van studenten gericht op een betere wereld

    Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederlandse boeren. Luxe chocolade met gedroogde koffiedrab. En een bijzonder biertje als conversation starter. Dat zijn de 5 innovatieve concepten die op 1 februari tijdens de HAS Food Experience 2022 een FoodmanShip Award hebben gewonnen.




    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool benoemt Ellen Weerman tot lector Klimaatrobuuste landschappen

    HAS Hogeschool benoemt Ellen Weerman tot lector Klimaatrobuuste landschappen

    Dr. ir. Ellen Weerman is op 1 januari 2022 gestart met het nieuwe lectoraat ‘Klimaatrobuuste Landschappen: verbinden van landbouw en natuur’ bij HAS Hogeschool en onderzoeksinstituut NIOO-KNAW. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe andere vormen van landbouw kunnen bijdragen aan het verbeteren van waterkwaliteit en biodiversiteit door op een slimme manier gebruik te maken van het landschap.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Project RESTRUCTURE gericht op textuureigenschappen en eetsnelheid

    HAS green academy onderzoekt eetsnelheid en textuur in project RESTRUCTURE

    In het TKI-project RESTRUCTURE wordt onder leiding van Wageningen University onderzocht wat de relatie is tussen de textuur van voedsel, de snelheid van eten en hoeveel we daardoor eten. HAS green academy draagt als partner bij met praktijkonderzoek dat zich focust op textuureigenschappen versus eetsnelheid én communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lector Daan Groot maakt doorstart met lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw

    Lector Daan Groot maakt doorstart met lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw

    Lector Daan Groot van het inmiddels afgeronde lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur heeft een doorstart gemaakt als lector met een nieuw lectoraat: Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw. Het lectoraat richt zich op de vraag hoe er in een ander samenspel tussen boeren, maatschappij en overheid nieuwe kansen kunnen ontstaan voor natuurinclusieve ondernemers.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe Engelstalige minors gericht op het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector

    HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe Engelstalige minors gericht op het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector

    HAS Hogeschool heeft 6 nieuwe Engelstalige minors voor hbo-studenten ontwikkeld die inspelen op actuele maatschappelijke vraagstukken in de sector agro, food en leefomgeving en die vragen om een integrale aanpak. Het toekomstbestendig maken van de agrofoodsector is een thema dat in verschillende minors centraal staat, elk met het accent op een andere plek.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe workshop: Duurzame bedrijfsvoering in agrifood

    HAS Hogeschool ontwikkelt nieuwe workshop: Duurzame bedrijfsvoering in agrifood

    HAS Hogeschool zorgt met het aanbod aan cursussen en opleidingen voor de zakelijke markt voor een praktische aansluiting richting het werkveld op de thema’s van vandaag en morgen. Een thema als duurzaamheid passeert daarbij vaak de revue. Maar nu is er een workshop ontwikkeld die hier voor 100% op gericht is: de workshop Duurzame bedrijfsvoering in agrifood.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Bruisende ideeën voor innovatieprogramma circulaire verpakkingen

    Bruisende ideeën voor innovatie-programma circulaire verpakkingen

    Er zijn veel bruisende ideeën en initiatieven in de regio Oss op het gebied van innovatie, new business, circulariteit, verpakkingen en food. Zo werken Osse Bedrijven, gemeente Oss en HAS green academy samen aan nieuwe concrete oplossingen op het gebied van circulaire verpakkingen. Het moet volgens de betrokken bedrijven en partners onder andere slimmer, meer met minder, meer in verbinding met systeemspelers én niet te vergeten moeten we marktkansen blijven verzilveren.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hippische Monitor 2022: spreek aan, spreek uit, spreek af

    Hippische Monitor 2022: spreek aan, spreek uit, spreek af

    De Hippische Monitor 2022 van HAS green academy is uit. De 11e editie van de Hippische Monitor is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS green academy jaarlijks in samenwerking met het Trendpanel Paard uitvoert en bijeenbrengt. Deze editie focust op de nieuwste inzichten over hoe Nederlanders denken over het houden van en sporten met paarden. Daarnaast laat de Hippische Monitor zien dat het belang van dierwelzijn goed tot de sector is doorgedrongen.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Afscheid Fred van de Velde (NIZO) als lector Eiwittransitie in Voeding

    Afscheid Fred van de Velde als lector Eiwittransitie in Voeding

    Na ruim acht jaar intensief betrokken te zijn geweest bij de start en verdere ontwikkeling van het lectoraat Eiwittransitie in Voeding van HAS green academy neemt Fred van de Velde (NIZO) afscheid als lector. De eiwittransitie is in belang, omvang en diepgang enorm gegroeid en vanwege toenemende activiteiten op dit gebied is het voor NIZO niet meer mogelijk dit te combineren met het oppakken en invullen van de lectorrol. NIZO en HAS green academy gaan een andere vorm geven aan de samenwerking.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Hutten en HAS green academy op weg naar klimaatpositieve bedrijfsvoering

    Hutten en HAS green academy op weg naar klimaatpositieve bedrijfsvoering

    Hutten heeft een grote ambitie als het om duurzaamheid gaat: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en revalidatieklinieken als voor de horeca en leisure is dat een flinke kluif. Daar kunnen ze dan ook alle hulp bij gebruiken. HAS green academy is een van de partners op weg naar klimaatpositief in de komende jaren.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Lectorale rede Margje Voeten over beschermen biodiversiteit

    Lectorale rede Margje Voeten over beschermen biodiversiteit

    Margje Voeten, lector Innovatieve Biomonitoring bij HAS green academy, hield op 17 mei 2022 haar lectorale rede over het thema biodiversiteit en de inhoud van deze rede is nu beschikbaar als storymap. Voorafgaand aan de inaugurele rede op 17 mei hielden we bij HAS green academy de eerste Bioblitz en ook deze resultaten kun je terugzien, onder meer op waarneming.nl.


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Welke kwaliteitscursus past bij jou?

    Welke kwaliteitscursus past bij jou?

    De cursussen Kwaliteit in Bedrijf en Quality and Business Improvement in Food (QBIF) gaan beiden over QA en QC, maar zijn toch heel verschillend. Wat zijn die verschillen en welke cursus is mogelijk voor jou interessant?


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Susie Food ontwikkelt samen met HAS studenten gezondere vruchtenhagel

    Susie Food ontwikkelt samen met HAS studenten gezondere vruchtenhagel

    Susie Food helpt mensen op een leuke en makkelijke manier gezonde(re) en duurzame(re) keuzes te maken. Door lekkere producten te maken die gezonder zijn dan wat al in het schap staat én gemaakt zijn van reststromen. Susie Food: “Er zijn veel producten die wel lekker zijn, maar veel suiker en onnodige toevoegingen bevatten en niet duurzaam zijn. Dat moet anders en beter kunnen!”


    1. Home
    2. Meer HAS
    3. Nieuws
    4. Zelfstandig praktijkproject door studenten Horticulture & Business Management

    Studenten leren op eigen benen staan om teler te kunnen worden

    HAS green academy heeft al vaker het nieuws gehaald met de vele onderzoekssamenwerkingen met verschillende toeleveranciers van de tuinbouwsector. Tegelijkertijd laat de hogeschool haar studenten ook de handen uit de mouwen steken zonder constant toezicht van een deskundig persoon. "We hebben projecten waarmee we de next-generation glastuinbouw promoten", zegt Janneke Grit van HAS green academy. "Een onderdeel van ons curriculum voor onze studenten Horticulture & Business Management is dan ook om direct in de kas aan een praktijkproject te werken."


Filters

Expertise