Projecten

Binnen HAS green academy werken studenten, lectoren, docentonderzoekers, docenten en professionals uit het werkveld samen binnen allerlei soorten projecten in de domeinen agro, food en leefomgeving, zowel nationaal als internationaal.

Professionals in een meeting

Denk bij projecten aan afstudeeronderzoeken, maar ook aan projecten binnen minors en onderwijsmodules. De projecten worden zorgvuldig gekozen en uitgevoerd en meestal vallen ze onder het onderzoeksprogramma zoals vastgesteld voor de komende jaren. Hieronder vind je een selectie uit deze projecten.

Projecten

Expertise
  • avocado

    Afstudeerders onderzoeken avocadoteelt in Kenia

    pubDate
    31-03-2023

    HAS green academy werkt tot mei 2024 binnen het project FORQLAB aan food loss/waste en food quality in de Keniaanse avocadowaardeketen. In een serie afstudeeropdrachten nemen studenten, docenten en partners uit het onderwijs en werkveld de avocadoteelt in zowel Midden- als West-Kenia onder de loep.

  • Praktijkgericht onderwijs Indonesië

    Verbeteren praktijkgericht onderwijs Indonesië

    pubDate
    31-03-2023

    HAS green academy participeert in een tweejarig Nuffic-project gericht op het ondersteunen en verbeteren van praktijkgericht onderwijs in Indonesië. We werken hierin samen met zowel Indonesische als Nederlandse partners, waaronder het Zone.college, HollandDoor Coöperatie en Hogeschool van Hall Larenstein.

  • Substraattraining Benin

    Substraattraining geven aan telers in Benin

    pubDate
    31-03-2023

    HAS green academy neemt structureel deel aan internationale projecten waarin kennisoverdracht, ketendenken en onderwijsvernieuwing centraal staan. Regelmatig verkennen we daarbij samen met partners nieuwe landen en culturen. Momenteel werken we samen met Holland Greentech en UCCM Calavi aan een Nuffic-project in het Franstalige Benin in West-Afrika.

  • watersysteem

    Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

    pubDate
    20-03-2023

    De lectoraten Klimaatrobuuste landschappen en Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw participeren namens HAS green academy in 2 van de 3 projecten die binnen het KIC-programma ‘Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal’ van NWO recent subsidie toegewezen hebben gekregen: RESHAPE en WaterScape.

  • koe-qr

    Minor Data Science in Agrifood

    pubDate
    17-03-2023

    In de Minor Data Science in Agrifood werken studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool samen aan een project waarbij data science wordt toegepast in plant-, dier of leefomgeving.

  • Programma Gezonde Leefomgevingen

    pubDate
    19-01-2023

    HAS green academy en Avans Hogeschool realiseren binnen het Programma Gezonde Leefomgevingen met een grote groep consortiumpartners een onderzoeksinfrastructuur om nieuwe kennis, methoden en best practices te ontwikkelen op het gebied van gezonde leefomgevingen. Dit zijn omgevingen die bijdragen aan meer en gezondere levensjaren voor inwoners. De onderwijsinstellingen hebben inmiddels een SPRONG-subsidie toegekend gekregen voor fase 1 van het programma.

  • groente en fruit

    De Waarde(n) van Groenten en Fruit

    pubDate
    19-01-2023

    Wat doen groenten en fruit met onze gezondheid? En hoe breng je de gezondheidswaarde van versproducten in kaart? Met deze vragen is het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ van 2019 tot en met 2022 aan de slag gegaan. In het project hebben twaalf bedrijven en vier kennisinstellingen, waaronder het lectoraat Groene Gezondheid vanuit HAS green academy, samengewerkt aan een betere onderbouwing van het effect van nutriënten op het lichaam en de gezondheidswaarde van versproducten.

  • Interactieve kaart Groene Gezondheid

    Interactieve kaart voedingsinitiatieven

    pubDate
    21-11-2022

    Het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy is betrokken bij de publicatie van een interactieve kaart die per gemeente initiatieven met betrekking tot voeding en gezondheid laat zien. De kaart werd ontwikkeld in opdracht van de Roadmap Voeding, Gezondheid en Leefomgeving.

  • Hippische Monitor

    Hippische Monitor

    pubDate
    03-11-2022

    HAS green academy brengt jaarlijks de Hippische Monitor uit. De Hippische Monitor is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS green academy in samenwerking met het Trendpanel Paard uitvoert en bijeenbrengt.

  • insecten

    Safe insects

    pubDate
    27-10-2022

    Met dit project verzamelen we gegevens over voedselveiligheid om de toepassing van wettelijk verboden organische reststromen als substraat voor insectenkweek mogelijk te maken. HAS green academy is betrokken vanuit het lectoraat Voedselproductie in een circulaire economie.

  • NWA-transitie

    Transitie naar een duurzaam voedselsysteem

    pubDate
    27-10-2022

    Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda werkt een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken aan het driejarige programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’. HAS green academy is vanuit het lectoraat Future Food Systems penvoerder.

  • Masterclass Expeditie Toekomst

    Masterclass Expeditie Toekomst

    pubDate
    13-09-2022

    Hoe denken jongeren over de toekomst van voedsel, landbouw en leefomgeving? Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy organiseerde net voor de zomer van 2022 de vijfdaagse masterclass Expeditie Toekomst over dit onderwerp.

  • koe in weiland

    Digitale kennissessie: Natuurinclusieve landbouw in de praktijk

    pubDate
    12-09-2022

    Op 5 juli 2021 organiseerden HAS Hogeschool en Provincie Noord-Brabant een digitale kennissessie over Natuurinclusieve landbouw. Heb je deze gemist of wil je de opname terugkijken? Dat kan via onderstaande link. Ook kun je de opnames van de verdiepende sessies bekijken.

  • koe in weiland

    Natuurinclusieve landbouw

    pubDate
    12-09-2022

    Er is steeds meer aandacht voor natuurinclusieve landbouw, een vorm van landbouw met een positieve impact heeft op biodiversiteit, bodem, water en landschap. Binnen het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur is er volop onderzoek gedaan naar het verdienvermogen van natuurinclusieve landbouw en hoe partijen hier samen gebiedsgericht aan kunnen werken.

  • Klimaatrobuuste landbouw

    pubDate
    12-09-2022

    De afgelopen jaren hebben is er vanuit het lectoraat veel onderzoek gedaan op het gebied van klimaatrobuuste landschappen en hoe je klimaatrobuuste landbouw hierin kan meenemen.

  • vrouw met tomatenplant

    Sensortechnologie in tomatenteelt

    pubDate
    12-09-2022

    De sensortechnologie in de plantenteelt staat nog in de kinderschoenen. Binnen het project SCOUT (Sensoric data Catching Of highly Useful Terabytes) hebben verschillende hogescholen zich hierin verdiept, specifiek op de tomatenteelt.

  • pet monitor

    Pet Monitor

    pubDate
    05-09-2022

    De Pet Monitor is een rapport met de huidige trends en ontwikkelingen binnen de gezelschapsdierensector. De monitor is geschreven vanuit Trendpanel Gezelschapsdieren. Dit trendpanel wordt gecoördineerd door studenten en docenten van Aeres Hogeschool Dronten in samenwerking met HAS green academy.

  • voedsel

    Voorkomen van voedsel- verspilling in de voedingsindustrie

    pubDate
    02-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food focust zich in dit project op het voorkomen van voedselverspilling binnen 3 ketens in de voedingsindustrie: zuivel, vlees en AGF en brengt daarvoor samen met partners systemische problemen in kaart.

  • gereedschapskist

    VerleidingsToolbox: overzicht van tooltypes en tools

    pubDate
    01-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food werkt sinds 2019 aan een geheel nieuw model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hier voor kunnen worden ingezet.

  • gereedschapskist

    Innovation Toolbox: overzicht van tooltypes en tools

    pubDate
    01-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich op het ontwikkelen van een Toolbox met daarin een overzicht van tooltypes en tools die studenten, docenten en later ook professionals kunnen inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe producten en concepten.

  • goed verpakt

    Goed Verpakt

    pubDate
    01-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich in het project Goed Verpakt op de meest 'onduurzame' aspecten van kant- en klaar maaltijden, portieverpakkingen en verpakte AGF-producten en wil hier in 2 jaar tijd overzicht over krijgen.

Filters

Expertise