1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • HAS consumenten-panel

    Binnen HAS green academy wordt veel consumentenonderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke vraagstukken door onze studenten en onderzoekers. Het is gebleken dat het werven van deelnemers vrijwel nooit leidt tot een representatieve doelgroep. Daarom wordt er door de studenten veel energie ingezet om een bredere afspiegeling van de Nederlandse consumenten te bereiken. Het HAS consumentenpanel helpt ze hierbij.

  • Voedselverspilling in de keten

    Onderzoeksproject Voorkomen Voedselverspilling in de keten afgerond

    pubDate
    01-03-2024

    Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Inholland en HZ University of Applied Sciences hebben de afgelopen twee jaar binnen het onderzoeksproject ‘Voorkomen Voedselverspilling in de keten’ gewerkt aan het in kaart brengen van de omvang en oorzaken van voedselverspilling op ketenniveau in diverse sectoren. Het achterliggende doel: deze voedselverspilling te verminderen. De kennis die de instellingen hebben opgedaan is nu voor iedereen beschikbaar.

  • Incompany Procestechnologie voor NIRAS Nederland

    pubDate
    23-02-2024

    NIRAS Nederland is een engineeringsbureau in de voedingsmiddelenindustrie. De medewerkers excelleren in process en packaging engineering, project management en building projecten op lokaal niveau, en wereldwijd. Het bedrijf is toonaangevend in het leveren van duurzame oplossingen, digital design services en hygiënisch ontwerp. Ondanks al veel kennis in huis te hebben, koos het bedrijf ervoor om een Incompany traject Procestechnologie in de voedingsmiddelenindustrie te volgen bij HAS green academy.

  • FABforward

    FABforward

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring participeert namens HAS green academy in het onderzoeksproject FABforward. Functionele agrobiodiversiteit (FAB) heeft veel potentie als het gaat om het verhogen van de biodiversiteit en het verlagen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. En dit zonder verlies van opbrengst tot gevolg te hebben.

  • HBO-Held-2024-BorRomers

    Bor Romers genomineerd als HBO Held 2024

    pubDate
    19-02-2024

    Met trots delen we de nominatie van onze student Bor Romers voor de prestigieuze titel van Hbo Held van 2024 vanwege zijn toewijding aan het verbinden van jongeren met onze groene leefomgeving.

  • Stageverhaal Laurence

    Laurence studeert Bedrijfskunde en foodbusiness en heeft voor zijn derdejaars onderzoeksstage stage gelopen bij een koffiebranderij waar hij naast het uitvoeren een marktonderzoek ook al praktijkgericht aan de slag mocht gaan.

  • Mbo-student in actie

    Start onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel’

    pubDate
    06-02-2024

    Zeven hbo’s, zeven mbo’s, twee gemeenten, JOGG, Jong Leren Eten, Flevo Campus, MBO Platform Sport en Gezonde Leefstijl en het Voedingscentrum hebben op 26 januari bij de mbo-instelling Yuverta in Den Bosch het onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ’ afgetrapt. Centraal in het project staan mbo-studenten: hoe ze over plantaardig voedsel denken, hoe plantaardig ze eten en met welke oplossingen ze zélf komen om meer plantaardig voedsel te gaan eten.

  • Jan Buwalda verkozen tot HAS Docent van het Jaar 2024

    pubDate
    05-02-2024

    Jan Buwalda, een echte HAS’ser die over de grenzen van opleidingen heen denkt en actief betrokken is, is met trots bekroond tot HAS Docent van het Jaar 2024. Zijn buitengewone bijdrage aan het hoger onderwijs en zijn vermogen om studenten te inspireren, maken hem niet alleen een lokale held maar ook een waardige kandidaat voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Op de foto: links Jan Buwalda, rechts Reggy van der Wielen (voorzitter College van Bestuur)

  • Hart voor Groen

    HAS green academy lanceert eigen podcast over onderzoek

    pubDate
    02-02-2024

    Deze week zijn de introductieaflevering en eerste officiële aflevering van Hart voor Groen, de gloednieuwe onderzoekspodcast van HAS green academy verschenen. In deze podcast verkent gespreksleider Florieke Koers samen met haar gasten onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.

  • Cursus Hittestress voor GIS-specialisten

    Locatie
    Wageningen
    Studieduur
    2 dagen

    Het is de warmste dag van het jaar en het zweet breekt je uit. Het liefst ontsnap je aan de hitte. Maar waar zitten die ultieme koelteplekken in jouw omgeving? Om hierachter te komen heb jij een hittestresskaart nodig. Maar wat is het precies en hoe maak je die eigenlijk?

  • Proeven van de Toekomst bij de HAS Food Experience 2024

    pubDate
    30-01-2024

    Winnaars FoodmanShip Awards onthuld! Op 30 januari werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes projecten van gedreven studenten, bijna klaar om de arbeidsmarkt te betreden, werden bekroond voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst. Allemaal binnen het thema: 'Taste the Future'.

  • Margje_Voeten_Naturalis

    HAS en Naturalis zetten onderzoek naar verbeteren biodiversiteit voort

    pubDate
    29-01-2024

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring van HAS green academy is haar tweede termijn ingegaan. Dit betekent een nieuwe periode van vier jaar onderzoek met als doel het behoud en de bescherming van biodiversiteit. Het lectoraat doet dit samen met partner Naturalis Biodiversity Center. Afgelopen dinsdag was bij Naturalis een interactieve bijeenkomst om de verlenging te vieren.

  • Afgestudeerde Isa aan het woord

    Isa Vullers studeerde Hippische Bedrijfskunde en Pet Business aan de HAS green academy. Met haar passie voor paardensport en kennis die ze op heeft gedaan op de HAS, streeft ze nu haar eigen businessidee na.

  • project combined

    COMBINED

    Vanuit het lectoraat Innovatieve Biomonitoring van HAS green academy werken we de komende 6 jaar samen met partner Naturalis mee aan het onderzoeksproject COMBINED. Dit project richt zich op de vraag hoe veranderingen in de biodiversiteit en het klimaat elkaar in de Nederlandse landschappen beïnvloeden.

  • Docentverhaal Stef

    Hoi, ik ben Stef Noort, 36 jaar en nu bijna 2 jaar werkzaam op de HAS green academy. Met veel plezier begeleid ik de studenten van de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness.

  • Food Experience 2024

    HAS Food Experience 2024

    pubDate
    19-01-2024

    Op 30 januari 2024 is het weer zover: de HAS Food Experience! Kom inspiratie opdoen en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden!

  • Student story Yaêl

    Hi! My name is Yaêl and I am a 3rd year International Food and Agribusiness student. In your third year, you get to do an internship or minor (or both) abroad. With IFA you can go everywhere in the world, because everywhere is food production.

  • Studentverhaal Sandra

    Hey, ik ben Sandra derdejaars student Bedrijfskunde en agribusiness. Als dochter van een agrarische familie met een gecombineerd bedrijf, was mijn wereld altijd al gevuld met de aanwezigheid van koeien en varkens. De uitdagingen waarvoor een agrarisch ondernemer staat, zijn divers en uitdagend. Het gaat niet alleen om het optimaliseren van de productie, maar ook om het begrijpen van markttrends, het ontwikkelen van slimme marketingstrategieën en het beheren van de financiën om het bedrijf winstgevend te houden.

  • Studentverhaal Tina

    Mijn naam is Tina en ben 19 jaar oud. Ik kom uit het buitengebied van West-Brabant. In deze omgeving ben ik nog steeds te vinden. Thuis, op mijn werk of in de kroeg. Van jongs af aan ben ik niet anders opgevoed om over tractors en koeien te praten. Waardoor de interesse in de veehouderij is gegroeid. Geen thuisbedrijf en niet werkzaam op een boerderij, maar als nog wel begonnen aan de studie Veehouderij op de HAS. Sinds januari 2023 ben ik werkzaam op een melkveebedrijf. Ik haal veel plezier en kennis uit mijn werk en studie.

  • Studentverhaal Gerine

    Hoi, ik ben Gerine van Beek, 20 jaar oud en ik zit op dit moment in mijn 3e jaar van de studie Veehouderij. Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik altijd al iets met dieren had. Thuis hadden we geen boerenbedrijf, daardoor ben ik al jong gaan werken op een geitenbedrijf. Toen dat erg goed beviel heb ik er uiteindelijk voor gekozen om veehouderij te gaan studeren. Ik vind het heel gezellig op de HAS, er is altijd wel tijd voor een praatje met studenten of docenten van de opleiding!

  • Klimaatrobuust landschap

    RESHAPE & NAT

    Nederland moet in 2050 klimaatrobuust ingericht zijn. Wat betekent dat voor het landschap en watersysteem? Welke ontwikkelpaden zijn er? Dit staat centraal in de interdisciplinaire onderzoeksprojecten RESHAPE en NAT waar HAS green academy in participeert.

Filters

Expertise