1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Wie wint de Frans van Leijden award? Stem nu!

    pubDate
    27-09-2023

    Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit.

  • RedDot-met-logo

    HAS green academy wint internationale designprijs

    pubDate
    26-09-2023

    Hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo, HAS green academy, heeft een internationale designprijs gewonnen. De nieuwe huisstijl, gemaakt door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, is bekroond met een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2023 in de categorie Corporate Design & Identity.

  • Kentucky

    Onderwijsdelegatie naar Kentucky om samenwerking te verkennen

    pubDate
    08-09-2023

    HAS green academy, Hogeschool Inholland en Yuverta reisden recent met behulp van een voucher van het Groenpact Versnellingsprogramma Internationalisering af naar Kentucky. Het doel? Samenwerking zoeken met Amerikaanse universiteiten gericht op het delen van kennis op het gebied van tuinbouwonderwijs. De delegatie werd met open armen ontvangen.

  • groenewereldbol

    Instellingsplan 2024 – 2027 beschikbaar

    pubDate
    06-09-2023

    Onder de noemer ‘Richting 2030’ hebben collega’s, studenten en werkveldrelaties van HAS green academy afgelopen jaar hard gewerkt om de richting van onze kennisinstelling voor komende jaren scherp te krijgen. Verschillende perspectieven zijn verkend én besproken. Met als resultaat een evenwichtig en ambitieus plan waarin we onze missie, visie en ambities tonen.

  • Maar liefst 4 HAS-afstudeer-opdrachten bij Zwanenberg Food Group

    pubDate
    31-08-2023

    Al een paar jaar staat Zwanenberg Food Group op de HAS Bedrijvendag om studenten van de hbo-opleidingen Food Innovation, International Food & Agribusiness, Milieukunde en Food Technology te laten zien welke mogelijkheden Zwanenberg hen kan bieden na hun studie. Sinds kort is de samenwerking tussen HAS green academy en het bedrijf nog intensiever. Maar liefst negen studenten kregen een afstudeeropdracht aangeboden bij Zwanenberg.

  • Scholingsaanbod toekomstbestendige landbouw  (SABE-regeling)

    Subsidieregeling open voor deelname cursussen duurzame landbouw

    pubDate
    29-08-2023

    Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 1 september weer een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de subsidieregeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Bekijk snel het scholingsprogramma en vraag een voucher aan via rvo.nl.

  • Nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food

    pubDate
    29-08-2023

    Eind januari 2024 start de nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food: een cursus voor werknemers en managers binnen agri-foodbedrijven die zich met logistiek bezighouden, maar geen logistieke opleiding hebben genoten. Met als bijzonder leerzaam en uniek onderdeel van de cursus: de Fresh Connection game, waarin de cursisten een eigen productiebedrijf besturen.

  • Restructure

    RESTRUCTURE

    pubDate
    24-08-2023

    HAS green academy participeert vanuit het lectoraat Voeding en Gezondheid in het TKI-project RESTRUCTURE. Onder leiding van Wageningen University onderzoeken we de textuureigenschappen van voedsel versus de eetsnelheid en communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.

  • campus van de toekomst

    Campus van de Toekomst

    pubDate
    15-08-2023

    In het project Campus van de Toekomst gaat om het creëren van een gezonde, duurzame, groene campus voor studenten en medewerkers in de omgeving van de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch. De Campus van de Toekomst is een driejarig project onder leiding van het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy.

  • HAS to go

    Groene Gezonde Studenten

    pubDate
    15-08-2023

    Een groene omgeving en het eten van groente en fruit is goed voor je gezondheid. Wetenschappelijk bewijs hiervoor leidde tot meer groene en gezonde interventies. Jongeren tussen de 15 en 25 jaar bleken lastig aan te spreken. Het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy startte daarom het project Groene Gezonde Studenten.

  • Man bij bord

    Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten

    Locatie
    Venlo
    Studieduur
    3 maanden

    Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van een LCA. LCA is een instrument dat bedrijven helpt hun ecologische voetafdruk te begrijpen en te verbeteren. Het stelt je in staat om te identificeren waar de grootste milieu-impact zit en om duurzamere alternatieven te onderzoeken. Een mooie stap voor bedrijven die op gestructureerde wijze aan de slag willen met duurzaamheid.

  • veldboon

    Kringlooplandbouw in uitvoering

    pubDate
    30-06-2023

    Het lectoraat Levende bodem werkt! van HAS green academy begeleidt agrarische ondernemers met de uitvoering van innovatieve experimenten op proeflocatie Agroproeftuin de Peel. De experimenten zijn gericht op het vergroten van biodiversiteit, gezonde bodem, waterkwaliteit en productie van eiwit van eigen bodem.  

  • Smaaktextuur

    Flavour & Texture

    pubDate
    30-06-2023

    Een consortium uit de hele voedselproductieketen werkt aan een project over het oplossen van smaak-en textuurproblemen van plantaardige voedsel. De resultaten zorgen voor een positievere smaakbeleving bij het eten van plantaardige vlees- en zuivelvervangers. Het lectoraat Eiwittransitie in voeding werkt namens HAS green academy aan dit project.

  • Kefir

    Bio-purificatie van plantaardige eiwitten

    pubDate
    30-06-2023

    HAS green academy werkt via het lectoraat Eiwittransitie in voeding aan een project dat bio-purificatie-technieken ontwikkelt op basis van fermentatie. Met fermentatie kun je yoghurt, brood en bier maken, maar het kan breder worden toegepast in de voedselproductiedoor verschillende microbiële culturen te gebruiken.

  • Microbiële contaminanten

    Microbiële contaminanten in plantaardig voedsel

    pubDate
    30-06-2023

    Het lectoraat Eiwittransitie in voeding is namens HAS green academy partner in een publiek-privaat consortium dat werkt aan een meerjarig project gericht op het onderzoeken van de potentiële voedselveiligheids- en kwaliteitsrisico's van microbiële contaminanten in plantaardige voedingsproducten.

  • Cellulaire eiwitten

    Duurzame productieketens voor cellulaire eiwitten

    pubDate
    30-06-2023

    Een publiek-privaat consortium heeft Nederlandse PPS-toeslag ontvangen voor een meerjarig project over het gebruik van microbiële biomassa om functionele, eiwitrijke ingrediënten te maken voor de duurzame productie van voedsel. Het lectoraat Eiwittransitie in voeding werkt namens HAS green academy aan dit project.

  • Vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

    Vernieuwde cursus Product- ontwikkeling van voedings- middelen

    pubDate
    27-06-2023

    In de steeds veranderende voedingsmiddelenindustrie is innovatie een cruciale factor voor groei en succes. Daarom wordt binnen bedrijven veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe producten besteed. Om efficiënt en met succes nieuwe producten te ontwikkelen, is het belangrijk om het innovatieproces te begrijpen en toe te passen. In de vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen leer je hoe je stap voor stap het innovatieproces doorloopt om tot een succesvol nieuw product te komen.

  • koe eet stro

    Het voordeel van zelf rantsoenen samenstellen als veehouder

    pubDate
    27-06-2023

    Voeding is een essentieel onderwerp in de veehouderij. Goede voeding kan bijdragen aan het beter presteren van vee en is bepalend voor de kostprijs. Voor veel veehouders is dit steeds vaker een reden om zelf dicht op het rantsoen te zitten en dit continu te optimaliseren.

  • Smart Climate Adaptive Environment (SCAE)

    pubDate
    26-06-2023

    Smart Climate Adaptive Environment (SCAE) bij HAS green academy is een meerjarig onderzoeksprogramma. Dit programma monitort het rendement van klimaat adaptieve maatregelen in de openbare ruimte. Het doel is om tot versnelde acceptatie en invoering van regionaal optimale klimaatadaptieve maatregelen te komen.

  • Workshop Datagedreven Hittestress Strategie

    Locatie
    Wageningen
    Studieduur
    1 dagen

    In deze workshop leer je hoe overheden en andere beleidsmakers effectief aan de slag kunnen met de gegevens die beschikbaar zijn over hittestress. Je krijgt inzicht in hoe deze data helpen de gezondheid en het welzijn van burgers en de leefomgeving te verbeteren.

  • Eerste resultaten onderzoek naar verdienvermogen bij kringlooplandbouw

    pubDate
    22-06-2023

    Onderzoeken hoe we het verdienvermogen van boeren die kringlooplandbouw bedrijven kunnen vergroten. Dat is de centrale vraag van het onderzoeksprogramma Kennis voor Verdienvermogen. Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy is een van de consortiumpartners. Op 22 juni presenteerden docentonderzoekers en studenten tijdens een symposium de eerste resultaten van het project.

  • HAS–studenten krijgen workshop van Atlas

    pubDate
    19-06-2023

    Onze tweedejaarsstudenten Applied Geo-information Science kregen vrijdag 2 juni een workshop van Atlassers Harm van Wijnen en Stéphanie Wesselink. De HAS-studenten hebben tijdens deze workshop geleerd hoe ze Atlas kunnen gebruiken bij het maken van visualisaties met geo-data.

Filters

Expertise