1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Filters

Expertise

Onze expertises

Expertise
 • Sylvie Huybers - RESTRUCTURE

  HAS green academy onderzoekt eetsnelheid en textuur in project RESTRUCTURE

  pubDate
  17-10-2022

  In het TKI-project RESTRUCTURE wordt onder leiding van Wageningen University onderzocht wat de relatie is tussen de textuur van voedsel, de snelheid van eten en hoeveel we daardoor eten. HAS green academy draagt als partner bij met praktijkonderzoek dat zich focust op textuureigenschappen versus eetsnelheid én communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.

 • Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

  Slotbijeenkomst Data & Ethiek in de creatieve industrie

  pubDate
  12-10-2022

  Op woensdag 28 september werden de uitkomsten gepresenteerd van het praktijkonderzoek naar Data & Ethiek in het Digital Innovation Lab van HAS green academy. Het onderzoek is mogelijk gemaakt door Regieorgaan SIA en de resultaten zijn mede verkregen door het afstudeeronderzoek van 2 studenten van de opleiding Applied Geo-Information Science.

 • Keuzegids Hbo 2023 Rank het

  6 TOP-opleidingen voor HAS green academy in Keuzegids Hbo 2023

  pubDate
  10-10-2022

  De Keuzegids Hbo 2023 is uit en HAS green academy heeft net als vorig jaar 6 topopleidingen. Een resultaat waar we trots op mogen zijn! De totaalscore van de HAS is dit jaar 69 en we staan op de 6e plek in de categorie middelgrote hogescholen. We zijn 1 plaats gedaald ten opzichte van vorig jaar. Onze totaalscore is echter hoger: vorig jaar scoorden we 66,5 punten. We blijven daarmee de beste groene hogeschool van Nederland.

 • Dutch Agrifood Business

  Delta Agrifood Business: samen bouwen aan ecosysteem in de regio

  pubDate
  10-10-2022

  Het Delta Agrifood Business (DAB) in Bergen op Zoom gaat een nieuwe fase in. Sinds 2019 heeft de gemeente Bergen op Zoom met het bedrijfsleven en kennispartners als HAS green academy hard gewerkt aan de ontwikkeling van het DAB als fysieke broedplaats gericht op plantbased agrofood. Subsidie van de Regio Deal Midden- en West-Brabant bracht versnelling. En dat werpt nu z’n vruchten af.

 • Wim Bens - Anita Wouters

  Wijziging samenstelling Raad van Toezicht HAS green academy

  pubDate
  04-10-2022

  Het komend half jaar zijn er enkele wijzigingen in de Raad van Toezicht van HAS green academy. Dhr. Hans Huijbers, de huidige voorzitter, treedt eind 2022 af. De Raad van Toezicht heeft uit haar midden een nieuwe voorzitter gekozen. Mevr. Anita Wouters neemt per 1 januari 2023 het stokje over, vice-voorzitter wordt Wim Bens.

 • Man en vrouw achter computers

  Datagedreven werken: Doorbreek de muur tussen de dataspecialist en beleidsmedewerker

  pubDate
  28-09-2022

  Data en informatie spelen een fundamentele rol in het verkrijgen van inzicht in maatschappelijke opgaven als de energietransitie en klimaatadaptatie. Er ligt daarom steeds meer nadruk op datagedreven werken, onder andere binnen overheidsorganisaties. Maar daarvoor moeten beleidsmedewerkers en dataspecialisten elkaar wel weten te vinden én begrijpen.

 • Mijn Tussenjaar

  Locatie
  Venlo

  Een studiekeuze maken, ja, maar hoe dan? De wereld is groot, er zijn talloze studies met aansluitend nog meer banen waar je uit moet kiezen. Wij begrijpen dat dit voor velen een moeilijke keuze is. Daarom bieden wij jou persoonlijke begeleiding en handvatten om een juiste keuze te maken middels Mijn TussenJaar.

 • Bamboo Brands

  HAS en Bamboo Brands starten Consumer Behaviour Lab

  pubDate
  19-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food van HAS green academy gaat samen met Bamboo Brands een Consumer Behaviour Lab opzetten. Dit lab richt zich op het ontwikkelen van betrouwbare voorspellende methoden die studenten en professionals ondersteunen in het bedenken, ontwerpen en vermarkten van gezond en duurzaam voedsel voor consumensen.

 • Studentverhaal Brent

  pubDate
  15-09-2022

  Brent is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business. Vanaf het begin was het al duidelijk welke richting hij in wilde, maar hij vond het nog lastig welk beroep hij later wilde gaan doen.

 • Studentverhaal Laura

  pubDate
  15-09-2022

  Laura is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business en heeft maar één doel: een eigen bedrijf beginnen in de hippische sector.

 • Studentverhaal Jordy

  pubDate
  15-09-2022

  Jordy is student Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.

 • Studentverhaal Sera

  pubDate
  15-09-2022

  De opleiding waarvoor Sera heeft gekozen, is alleen op HAS green academy of in Almere te volgen. ‘Ik bezocht de open dag van de HAS en voelde me direct thuis door de gezellige sfeer die er hangt.’

 • Masterclass Expeditie Toekomst

  Masterclass Expeditie Toekomst

  pubDate
  13-09-2022

  Hoe denken jongeren over de toekomst van voedsel, landbouw en leefomgeving? Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy organiseerde net voor de zomer van 2022 de vijfdaagse masterclass Expeditie Toekomst over dit onderwerp.

 • Studentverhaal Lars

  pubDate
  13-09-2022

  ‘HAS green academy is een super prettige school! De sfeer, kleinschaligheid en persoonlijk contact spreken me erg aan. Daarnaast niet onbelangrijk: mijn opleiding is nergens anders te volgen!’

 • Studentverhaal Jan Paul

  pubDate
  13-09-2022

  ‘Ik heb altijd een diepe interesse voor de natuur gehad. Toen ik op zoek ging naar een passende opleiding, kwam HAS green academy als best aangeschreven hogeschool naar voren.’

 • Studentverhaal Inge

  pubDate
  13-09-2022

  Inge had de keuze tussen twee hogescholen om de studie Voedingsmiddelentechnologie te kunnen volgen. Uiteindelijk is het de HAS green academy geworden.

 • Studentverhaal Corné

  pubDate
  13-09-2022

  Den Bosch is een super leuke stad en Corné vindt HAS green academy een fijne werkplek. De opleiding van zijn keuze sluit goed aan bij wat hij wil gaan doen.

 • Cursus Product­ontwikkeling & ingrediënten

  Locatie
  Den Bosch

  Als productontwikkelaar food steun je in grote mate op onderzoek. Ingrediënten en bouwstenen met verschillende functies spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens de cursus Productontwikkeling & ingrediënten maak je kennis met de wondere wereld van ingrediënten. Deze cursus is momenteel in ontwikkeling.

 • VOLTOOID - Lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector

  Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrifoodsector met lectoren Drs. Elies Lemkes-Straver en Dr. Rob Bakker legde primair de verbinding tussen het onderwijs, het werkveld en praktijkgericht onderzoek op het gebied van het duurzaam produceren van voedsel zowel nationaal als internationaal. Het lectoraat is afgerond per 1 september 2021.

 • koe in weiland

  Digitale kennissessie: Natuurinclusieve landbouw in de praktijk

  pubDate
  12-09-2022

  Op 5 juli 2021 organiseerden HAS Hogeschool en Provincie Noord-Brabant een digitale kennissessie over Natuurinclusieve landbouw. Heb je deze gemist of wil je de opname terugkijken? Dat kan via onderstaande link. Ook kun je de opnames van de verdiepende sessies bekijken.