1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
 • studenten Toekomstbestendige stad - AD lopen over stadsbrug

  Ad Toekomst­bestendige Stad

  Diploma
  Associate degree
  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 jaar

  Wil jij de stad van de toekomst groen en duurzaam inrichten? Volg dan de opleiding Toekomstbestendige Stad! Bij deze tweejarige hbo-opleiding bedenk je praktische en toekomstbestendige/maakbare oplossingen voor de inrichting van het stedelijk gebied.

 • HAS Expo overview

  HAS Expo 2023 nu online!

  pubDate
  15-06-2023

  Ontdek het talent van onze HAS-studenten! Deze digitale expositie laat zien hoe onze studenten hun talent inzetten om bij te dragen aan de oplossingen voor o.a. duurzame voedselproductie, klimaatrobuuste landschappen en gezonde leefomgevingen.

 • Stageverhaal Marlou

  pubDate
  14-06-2023

  Hi, ik ben Marlou Jacobs en ik zit op dit moment in mijn 3de jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness. Ik heb tijdens mijn opleiding al meerdere stages gelopen, en één daarvan was bij Delphy in Egypte. Daar maakte ik deel uit van team noord-west Afrika.

 • 3 frustraties van een GIS-specialist

  pubDate
  14-06-2023

  Geografisch informatiesysteem, ofwel GIS. Een GIS-specialist werkt aan het digitaal invoeren, analyseren en in kaart brengen van geografische data. Ook adviseert GIS staat voor: geografisch informatiesysteem.

 • Aandragen nominaties Frans van Leijden Award 2023

  pubDate
  05-06-2023

  Meld jezelf of een (recent) afgestudeerde HAS student aan om kans te maken op de Frans van Leijden award 2023. Lees snel verder voor alle details over aanmelden nominaties, criteria, prijs en procedure.

 • mannen met spade-Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Assessment Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Ben jij geïnteresseerd in het programma BodemUP Brabant en heb je voldoende kennis en ervaring om agrariërs te adviseren op het gebied van bodembeheer? Dan kun je, in plaats van de opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs te volgen, meteen het assessment afnemen om toegelaten te worden tot het BodemUP programma.

 • Groene Woud

  Herinrichting Het Groene Woud

  pubDate
  26-05-2023

  Studenten van HAS green academy maakten een uniek herinrichtingsplan voor het Groene Woud in opdracht van het lectoraat Klimaatrobuuste Landschappen en de Provincie Noord-Brabant in het kader van de minor ‘Ruimteproef’. Het project werd genomineerd in de categorie ‘hbo’ voor de Groenpact Impactprijs 2023. 

 • Groene Woud

  Project over herinrichting Groene Woud wint Groenpact Impactprijs 2023

  pubDate
  26-05-2023

  Een groep studenten van HAS green academy heeft met hun project ‘Klimaatveerkrachtig landschap – het Groene Woud’ de Groenpact Impactprijs 2023 in de categorie ‘hbo’ gewonnen. Twee van hen – Lise de Groen en Gijs van de Wiel van de opleiding Management van de Leefomgeving - hoe zij een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud.

 • man bekijkt plant in kas

  Online Plant physiology (EN)

  Locatie
  Online
  Studieduur
  8 weken

  De online cursus Plantenfysiologie (e-learning) geeft je de mogelijkheid om jouw kennis over diverse fysiologische processen in planten te vergroten.

 • food logistiek

  Cursus Logistiek in Agro & Food

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  Logistieke planning is belangrijk in de agri-foodsector, omdat er gewerkt wordt met levend materiaal of bederfelijke waar. In de cursus Logistiek in Agro & Food leer je plannen en beheersen.

 • Den Bosch

  City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

  pubDate
  22-05-2023

  De partners van de City Deal Kennis Maken gaan hun jarenlange samenwerking uitdiepen met een focus op het thema Groene en Gezonde Leefomgeving. Avans Hogeschool, Fontys Juridische Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, HAS green academy, Jheronimus Academy of Data Science, Koning Willem I College en Yuverta hebben de gezamenlijke ambitie om tussen 2023-2025 een groeiend aantal studenten en docenten multidisciplinair en multilevel te laten samenwerken aan het bevorderen van de groene en gezonde leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Zij kregen hiervoor recent subsidie toegekend vanuit Regieorgaan SIA.

 • Biodiversiteit

  Lectoren starten platform voor onderzoek naar behoud en herstel biodiversiteit

  pubDate
  22-05-2023

  Vandaag (22 mei 2023) is de ‘internationale dag van de biologische diversiteit’. En die biologische diversiteit gaat helaas hard achteruit. Lectoren van vijf hogescholen starten daarom in september 2023 met een platform waarmee ze hun krachten bundelen op het gebied van het behoud en herstel van biodiversiteit. Centraal staat het vertalen van kennisvragen naar de praktijk. Ze hebben daarvoor recent een subsidie ontvangen van Regieorgaan SIA.

 • Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel verleidelijk?

  pubDate
  17-05-2023

  We willen allemaal het liefst zo gezond en zo duurzaam mogelijk consumeren. Maar de meeste gezonde en duurzame producten worden door de consument vaak gezien als duurder, complexer en minder lekker. Bovendien is het in de supermarkt niet altijd duidelijk hoe gezond en hoe duurzaam de producten zijn. Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel zo verleidelijk dat het kan concurreren met minder gezonde en minder duurzame producten? Daar ga je in de workshop Marktsucces met gezonde en duurzame voedselinnovatie samen met twee experts op het gebied van voedsel mee aan de slag.

 • Maak kennis met de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen: Toine Hattink

  pubDate
  12-05-2023

  Hij stond 20 jaar geleden in de kinder- (golf)schoenen van de cursussen Greenkeeper en Hoofdgreenkeeper en is weer terug van weggeweest… Toine Hattink is de nieuwe cursusleider voor de Sport & Golf cursussen. In een interview praten wij met hem over zijn achtergrond, visie binnen de sector en zijn nieuwe rol als cursusleider.

 • koe

  Computer detecteert zieke koe aan de hand van foto kop

  pubDate
  05-05-2023

  Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

 • koe

  Onderzoek early-warningsysteem MKZ

  pubDate
  05-05-2023

  Studenten van HAS green academy en Avans Hogeschool hebben samen met onderzoekers van Wageningen Bioveterinary Research een computer geleerd om symptomen van mond-en-klauweer (MKZ) te herkennen op pasfoto’s van koeien. Dit deden zij in een afstudeeropdracht en opvolgend minorproject.

 • Ontmoeten

  Ruimte voor landbouw- en voedseltransitie

  pubDate
  04-05-2023

  Lectoraatgroep Future Food Systems richt zich in het project Ruimte voor landbouw- en voedseltransitie op ontmoetingen tussen vernieuwers en de gevestigde orde als het gaat om de transitie naar een duurzaam voedselsysteem en hoe zij hierin samen op kunnen trekken.

 • Kennis voor verdienvermogen

  Kennis voor verdienvermogen

  pubDate
  04-05-2023

  Lectoraatgroep Future Food Systems participeert in het project Kennis voor verdienvermogen. Dit project richt zich op de kritische succesfactoren voor verdienvermogen van kringlooplandbouw en het berekenen van de impact daarvan op het verdienvermogen.

 • SEAD-West

  SEAD-West: ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

  pubDate
  04-05-2023

  In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda. Hoe kunnen we dit een boost geven en welke begeleiding is daarbij nodig? Het project is inmiddels afgerond.

 • Opleiding GIS-specialist

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Gegevens zijn er in overvloed. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze op een snelle en efficiënte manier inzet? De waan van de dag en de diversiteit aan vragen die je gesteld worden zorgen er dikwijls voor dat je voor (korte termijn) snelheid kiest in plaats van (lange termijn) structuur. Je maakt bijvoorbeeld snel een kaart voor je collega, terwijl je met kaartlagen in een viewer meer collega’s kunt helpen. In samenwerking met Geon biedt HAS green academy de 10e editie van de opleiding GIS-specialist aan, waar jij leert om sneller en efficiënter met je data om te gaan. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een microcredential, officiële HBO-certificering en kun je een microcredential in de vorm van een EduBadge aanvragen. 

 • mannen in koeienstal

  Cursus Rantsoen berekenen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Het berekenen van het rantsoen wordt vaak uitbesteed, maar als veehouder wil je meer grip houden op de kostprijs van het voer. Kennis over het rantsoen is dan een must. In de cursus Rantsoen berekenen ga je aan de slag met jouw eigen casus en leer je werken met het softwareprogramma waarin je het optimale rantsoen voor jouw vee berekent.

 • plant en data

  Cursus CSRD: kansen voor een duurzamere keten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  Ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en wetgeving rondom due dilligence verplichtingen, ketentransparantie en duurzaamheid? Vanuit de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) wordt rapporteren over duurzaamheid per 2025 een verplichting voor grote bedrijven. Ook als jouw bedrijf niet rapportage plichtig wordt, krijg je ermee te maken. Bijvoorbeeld doordat je als toeleverancier hier vragen over krijgt. Via deze cursus leer je wat dit voor jouw bedrijf betekent.

 • SEAD-West

  Ontwikkeling tuinbouwonderwijs Rwanda

  pubDate
  21-04-2023

  In het internationale project SEAD-West heeft HAS green academy gewerkt aan de ontwikkeling van het tuinbouwonderwijs in de westelijke provincie van Rwanda in Afrika. Het project is inmiddels afgerond.

Filters

Expertise