1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Filters

Expertise

Onze expertises

Expertise
 • koe in weiland

  Natuurinclusieve landbouw

  pubDate
  12-09-2022

  Er is steeds meer aandacht voor natuurinclusieve landbouw, een vorm van landbouw met een positieve impact heeft op biodiversiteit, bodem, water en landschap. Binnen het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur is er volop onderzoek gedaan naar het verdienvermogen van natuurinclusieve landbouw en hoe partijen hier samen gebiedsgericht aan kunnen werken.

 • Klimaatrobuuste landbouw

  pubDate
  12-09-2022

  De afgelopen jaren hebben is er vanuit het lectoraat veel onderzoek gedaan op het gebied van klimaatrobuuste landschappen en hoe je klimaatrobuuste landbouw hierin kan meenemen.

 • afbeelding Lectoraat Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw

  VOLTOOID - Lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur

  HAS green academy heeft samen met de Provincie Noord-Brabant het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur opgezet met als doel kennis over verdienmogelijkheden voor natuur en landschap en toepassingen hiervan in de praktijk te bundelen. Het lectoraat richtte zich sterk op verdienmodellen voor natuur-inclusieve landbouw. Lectoren zijn Daan Jochem Groot en Erwin van Woudenberg van de Natuurverdubbelaars. Het lectoraat is afgerond per 1 september 2021.

 • vrouw met tomatenplant

  Sensortechnologie in tomatenteelt

  pubDate
  12-09-2022

  De sensortechnologie in de plantenteelt staat nog in de kinderschoenen. Binnen het project SCOUT (Sensoric data Catching Of highly Useful Terabytes) hebben verschillende hogescholen zich hierin verdiept, specifiek op de tomatenteelt.

 • HAS klimaatkamer

  VOLTOOID - Lectoraat Nieuwe Teeltsystemen

  Het lectoraat Nieuwe Teeltsystemen met lector Ir. Jasper den Besten richtte zich op de toepassing van innovaties in de hightech glastuinbouw en in gesloten systemen zoals vertical farming. Het lectoraat werkte nauw samen met de praktijk aan ontwikkelingstrajecten en bij de validering van systemen. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

 • logo INVIS lectoraat HAS

  VOLTOOID - Lectoraat INVIS

  Het lectoraat INVIS (Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig) had als doel bij te dragen aan de reductie van de klimaatbelasting door vis op een duurzamer manier te produceren met behulp van insecten als eiwitbron in visvoer. Dr. Ir. Olga Haenen was lector van het lectoraat INVIS. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

 • vrouw in fabriek

  Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.

 • Griekenland ruines

  Studentverhaal Iza

  pubDate
  08-09-2022

  Tuinbouw en akkerbouw student Iza vindt de gemoedelijkheid op HAS green academy erg fijn.

 • vrouwen in kas met tomaten

  Opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  6 maanden

  In de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

 • Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

  Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

  pubDate
  07-09-2022

  HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.

 • Workshop Plantaardige Eiwitten

  Workshop Plantaardige Eiwitten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Door de groei van de wereldbevolking en de noodzaak van duurzame oplossingen worden steeds meer plantaardige eiwitten toegepast in plaats van dierlijke eiwitten. Vaak is het niet eenvoudig om met plantaardige eiwitten de gewenste producteigenschappen te bereiken. In de workshop Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

 • mensen rondom datadashboard

  Cursus Datagedreven werken: Waarom je eerst de echte vraag moet kennen

  pubDate
  07-09-2022

  Op 14 december gaat de cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven van start. Een cursus voor data- en informatiespecialisten, waarin je leert om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Bijvoorbeeld op thema's als de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast.

 • HAS-studenten

  HAS Hogeschool heet vanaf nu HAS green academy

  pubDate
  06-09-2022

  HAS Hogeschool bestaat dit jaar 75 jaar. Sinds 1947 is de onderwijsinstelling van hogere agrarische school uitgegroeid tot een veelzijdige hbo-opleider waar studenten én professionals terecht kunnen voor scholing, onderzoek, expertise en advies.

 • food waste

  Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

  pubDate
  06-09-2022

  HAS green academy houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

 • pet monitor

  Pet Monitor

  pubDate
  05-09-2022

  De Pet Monitor is een rapport met de huidige trends en ontwikkelingen binnen de gezelschapsdierensector. De monitor is geschreven vanuit Trendpanel Gezelschapsdieren. Dit trendpanel wordt gecoördineerd door studenten en docenten van Aeres Hogeschool Dronten in samenwerking met HAS green academy.

 • Kennispact HO Brabant

  HAS green academy ondertekent Kennispact HO Brabant

  pubDate
  05-09-2022

  Om de toekomstige economische groei in Brabant te versterken en ervoor te zorgen dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is om deze groei te faciliteren, slaan de provincie Noord-Brabant en de Brabantse universiteiten en hogescholen de handen ineen. Zij ondertekenden op 2 september het Kennispact HO Brabant. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen deed dit namens HAS green academy.

 • voedsel

  Voorkomen van voedsel- verspilling in de voedings- industrie

  pubDate
  02-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food focust zich in dit project op het voorkomen van voedselverspilling binnen 3 ketens in de voedingsindustrie: zuivel, vlees en AGF en brengt daarvoor samen met partners systemische problemen in kaart.

 • Student story Sayonika

  pubDate
  01-09-2022

  The balance between theoretical and practical experiences was very important for Sayonika while searching for universities. Also, the university had to be located in an internationally friendly country. HAS green academy offered her both. This made her decision a lot easier.

 • Student story Francisco

  pubDate
  01-09-2022

  Because of his background in pharmacy and nutrition, Francisco was interested in related fields such as agrochemicals and plant nutrition. That is why HAS green academy was the best option for him.

 • Student story Ali

  pubDate
  01-09-2022

  Why HAS green academy? Ali explains: “The practical approach and hands-on mentality of the University of Applied Sciences were the main reasons for making the big step to study in the Netherlands.” The perfect opportunity to challenge himself in ways he was not used to.

 • gereedschapskist

  VerleidingsToolbox: overzicht van tooltypes en tools

  pubDate
  01-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food werkt sinds 2019 aan een geheel nieuw model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hier voor kunnen worden ingezet.

 • gereedschapskist

  Innovation Toolbox: overzicht van tooltypes en tools

  pubDate
  01-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich op het ontwikkelen van een Toolbox met daarin een overzicht van tooltypes en tools die studenten, docenten en later ook professionals kunnen inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe producten en concepten.

 • Studentverhaal Femke

  pubDate
  01-09-2022

  Niet weten wat je precies wilt doen wanneer je klaar bent met je hbo-opleiding is logisch. Je bent nog jong en de wereld biedt zoveel mogelijkheden. Maar het is wel belangrijk om een idee te hebben wat je wel en niet leuk vindt.