1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Filters

Expertise

Onze expertises

Expertise
  • koe in weiland

    Natuurinclusieve landbouw

    pubDate
    12-09-2022

    Er is steeds meer aandacht voor natuurinclusieve landbouw, een vorm van landbouw met een positieve impact heeft op biodiversiteit, bodem, water en landschap. Binnen het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur is er volop onderzoek gedaan naar het verdienvermogen van natuurinclusieve landbouw en hoe partijen hier samen gebiedsgericht aan kunnen werken.

  • Klimaatrobuuste landbouw

    pubDate
    12-09-2022

    De afgelopen jaren hebben is er vanuit het lectoraat veel onderzoek gedaan op het gebied van klimaatrobuuste landschappen en hoe je klimaatrobuuste landbouw hierin kan meenemen.

  • afbeelding Lectoraat Verdienvermogen voor natuurinclusieve landbouw

    VOLTOOID - Lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur

    HAS green academy heeft samen met de Provincie Noord-Brabant het lectoraat Innovatief Ondernemen met Natuur opgezet met als doel kennis over verdienmogelijkheden voor natuur en landschap en toepassingen hiervan in de praktijk te bundelen. Het lectoraat richtte zich sterk op verdienmodellen voor natuur-inclusieve landbouw. Lectoren zijn Daan Jochem Groot en Erwin van Woudenberg van de Natuurverdubbelaars. Het lectoraat is afgerond per 1 september 2021.

  • vrouw met tomatenplant

    Sensortechnologie in tomatenteelt

    pubDate
    12-09-2022

    De sensortechnologie in de plantenteelt staat nog in de kinderschoenen. Binnen het project SCOUT (Sensoric data Catching Of highly Useful Terabytes) hebben verschillende hogescholen zich hierin verdiept, specifiek op de tomatenteelt.

  • HAS klimaatkamer

    VOLTOOID - Lectoraat Nieuwe Teeltsystemen

    Het lectoraat Nieuwe Teeltsystemen met lector Ir. Jasper den Besten richtte zich op de toepassing van innovaties in de hightech glastuinbouw en in gesloten systemen zoals vertical farming. Het lectoraat werkte nauw samen met de praktijk aan ontwikkelingstrajecten en bij de validering van systemen. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

  • logo INVIS lectoraat HAS

    VOLTOOID - Lectoraat INVIS

    Het lectoraat INVIS (Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig) had als doel bij te dragen aan de reductie van de klimaatbelasting door vis op een duurzamer manier te produceren met behulp van insecten als eiwitbron in visvoer. Dr. Ir. Olga Haenen was lector van het lectoraat INVIS. Het lectoraat is afgerond per 1 januari 2022.

  • vrouw in fabriek

    Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 dagen

    Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.

  • Griekenland ruines

    Studentverhaal Iza

    pubDate
    08-09-2022

    Tuinbouw en akkerbouw student Iza vindt de gemoedelijkheid op HAS green academy erg fijn.

  • vrouwen in kas met tomaten

    Opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    6 maanden

    In de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

  • Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

    Nieuw bij HAS green academy: Workshop Plantaardige eiwitten

    pubDate
    07-09-2022

    HAS green academy organiseert op donderdag 24 november 2022 voor de eerste keer de workshop Plantaardige eiwitten. Aanleiding hiervoor is de stijgende vraag vanuit zowel de voedingsmiddelenindustrie als de consument naar producten met plantaardige eiwitten.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Door de groei van de wereldbevolking en de noodzaak van duurzame oplossingen worden steeds meer plantaardige eiwitten toegepast in plaats van dierlijke eiwitten. Vaak is het niet eenvoudig om met plantaardige eiwitten de gewenste producteigenschappen te bereiken. In de workshop Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

  • mensen rondom datadashboard

    Cursus Datagedreven werken: Waarom je eerst de echte vraag moet kennen

    pubDate
    07-09-2022

    Op 14 december gaat de cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven van start. Een cursus voor data- en informatiespecialisten, waarin je leert om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Bijvoorbeeld op thema's als de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast.

  • HAS-studenten

    HAS Hogeschool heet vanaf nu HAS green academy

    pubDate
    06-09-2022

    HAS Hogeschool bestaat dit jaar 75 jaar. Sinds 1947 is de onderwijsinstelling van hogere agrarische school uitgegroeid tot een veelzijdige hbo-opleider waar studenten én professionals terecht kunnen voor scholing, onderzoek, expertise en advies.

  • food waste

    Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

    pubDate
    06-09-2022

    HAS green academy houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

  • pet monitor

    Pet Monitor

    pubDate
    05-09-2022

    De Pet Monitor is een rapport met de huidige trends en ontwikkelingen binnen de gezelschapsdierensector. De monitor is geschreven vanuit Trendpanel Gezelschapsdieren. Dit trendpanel wordt gecoördineerd door studenten en docenten van Aeres Hogeschool Dronten in samenwerking met HAS green academy.

  • Kennispact HO Brabant

    HAS green academy ondertekent Kennispact HO Brabant

    pubDate
    05-09-2022

    Om de toekomstige economische groei in Brabant te versterken en ervoor te zorgen dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar is om deze groei te faciliteren, slaan de provincie Noord-Brabant en de Brabantse universiteiten en hogescholen de handen ineen. Zij ondertekenden op 2 september het Kennispact HO Brabant. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen deed dit namens HAS green academy.

  • voedsel

    Voorkomen van voedsel- verspilling in de voedings- industrie

    pubDate
    02-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food focust zich in dit project op het voorkomen van voedselverspilling binnen 3 ketens in de voedingsindustrie: zuivel, vlees en AGF en brengt daarvoor samen met partners systemische problemen in kaart.

  • Student story Sayonika

    pubDate
    01-09-2022

    The balance between theoretical and practical experiences was very important for Sayonika while searching for universities. Also, the university had to be located in an internationally friendly country. HAS green academy offered her both. This made her decision a lot easier.

  • Student story Francisco

    pubDate
    01-09-2022

    Because of his background in pharmacy and nutrition, Francisco was interested in related fields such as agrochemicals and plant nutrition. That is why HAS green academy was the best option for him.

  • Student story Ali

    pubDate
    01-09-2022

    Why HAS green academy? Ali explains: “The practical approach and hands-on mentality of the University of Applied Sciences were the main reasons for making the big step to study in the Netherlands.” The perfect opportunity to challenge himself in ways he was not used to.

  • gereedschapskist

    VerleidingsToolbox: overzicht van tooltypes en tools

    pubDate
    01-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food werkt sinds 2019 aan een geheel nieuw model waarin de belangrijkste aspecten van verleiding worden gedeeld, samen met methoden die hier voor kunnen worden ingezet.

  • gereedschapskist

    Innovation Toolbox: overzicht van tooltypes en tools

    pubDate
    01-09-2022

    Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich op het ontwikkelen van een Toolbox met daarin een overzicht van tooltypes en tools die studenten, docenten en later ook professionals kunnen inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe producten en concepten.

  • Studentverhaal Femke

    pubDate
    01-09-2022

    Niet weten wat je precies wilt doen wanneer je klaar bent met je hbo-opleiding is logisch. Je bent nog jong en de wereld biedt zoveel mogelijkheden. Maar het is wel belangrijk om een idee te hebben wat je wel en niet leuk vindt.