Student story Cassi
At the HAS, Cassi discovered how her passion for nature, sustainability and hands-on learning can grow into a meaningful career—combining real-world experience, innovative research and personal ambition.
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
At the HAS, Cassi discovered how her passion for nature, sustainability and hands-on learning can grow into a meaningful career—combining real-world experience, innovative research and personal ambition.
De roep om een radicaal duurzamere landbouw klinkt al lang en luid, maar in de praktijk stagneert de voedseltransitie. Aan ideeën en businessmodellen in principe geen gebrek: strokenteelt, hybride vlees, precisiefermentatie, gemeenschapslandbouw, en voedselbossen worden allemaal genoemd als mogelijkheden. Maar buiten de koplopers om blijkt het moeilijk voor boeren en tuinders om aansluiting te vinden. Dat heeft alles te maken met verdienvermogen. Wat betekent dat voor jou als bedrijfsadviseur?
Deze dag is los te volgen of als onderdeel van de opleiding AI-geletterdheid voor professionals. Veel professionals worstelen met de vraag: Wat is AI nu écht? En wat kan ik ermee in mijn vakgebied? In deze eendaagse, praktische introductiecursus krijg je daar helder antwoord op. Geen technische details of ingewikkelde code, maar een toegankelijk en nuchter overzicht van wat AI is, hoe het werkt, en vooral: wat het wél en níet kan betekenen voor jouw werkpraktijk.
Uit de HBO Monitor 2024, die vandaag is verschenen, blijkt dat maar liefst 66% van de HAS afgestudeerden vindt dat ze een sterke basis hebben om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Dit is aanzienlijk hoger dan het landelijke gemiddelde van 44%.
Op donderdag 24 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geodata. Dit mooie moment hebben wij natuurlijk vastgelegd. Veel kijkplezier!
Op donderdag 24 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 enthousiaste bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geo-data. De ontmoeting tussen het werkveld en onze studenten stond centraal. Het was een geslaagde dag waarop de grenzeloze mogelijkheden van geo-informatie en haar toepassingen werden verkend in volle breedte en diepte.
Bij HAS green academy blijven we continu in gesprek met professionals uit de voedingsmiddelensector om ons cursusaanbod optimaal af te stemmen op de praktijk. Op basis van de behoeften uit de markt hebben we onze cursus Levensmiddelenmicrobiologie vernieuwd en opgesplitst in twee gerichte cursussen: - Cursus Basis Microbiologie van Voedingsmiddelen - Cursus Verdieping Microbiologie van Voedingsmiddelen (beschikbaar in de nabije toekomst)
Wat hebben professionals in de sectoren food, land- en tuinbouw, hippisch en dier nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Met die vraag als uitgangspunt ontwikkelt HAS green academy momenteel een nieuw, praktijkgericht en sectorspecifiek cursusaanbod op het gebied van bedrijfskunde - speciaal voor iedereen die werkzaam is in of affiniteit heeft met deze sectoren en zijn of haar bedrijfskundige kennis wil versterken op een manier die écht aansluit bij de praktijk.
HAS green academy en de Coöperatieve Rabobank hebben op 22 april een overeenkomst getekend waarmee ze de huidige samenwerking met twee jaar verlengen. De HAS draagt met projecten bij aan de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Van grond tot mond kijkt de onderwijsinstelling naar de veranderingen die nodig zijn om ons voedsel duurzamer te produceren en op het bord te krijgen bij de consument. Rabobank levert een belangrijke (financiële) bijdrage aan deze projecten.
In de nieuwste aflevering van onderzoekspodcast Hart voor Groen zoomen we in op waarom het zo waardevol is om samen te werken binnen praktijkgericht onderzoek. We doen dit met behulp van een onderzoeksproject gericht op het detecteren van MKZ bij koeien met behulp van beeldherkenning.
Student Tessa Jansen vertelt over haar switch en studiekeuze bij HAS green academy.
HAS green academy heeft subsidie ontvangen van de LLO-Katalysator voor maar liefst 4 thema’s binnen het LLO-programma! Deze toekenning biedt ons een geweldige kans om Leven Lang Ontwikkelen (LLO) verder te integreren en versterken, zowel binnen onze organisatie als in samenwerking met onze werkveldpartners in het groene domein.
In de nieuwste aflevering van onderzoekspodcast Hart voor Groen zoomen we in op het thema diergezondheid. Te gast zijn docentonderzoekers en dierenartsen Tom Vingerhoets en Arjen Oord van het lectoraat Healthy Farming. Via praktijkonderzoek werken zij aan een toekomstbestendige veehouderij.
Docentonderzoeker Rianne Jansen van HAS green academy heeft de Promotiebeurs voor Leraren van het NWO toegekend gekregen. Ze start per 1 september 2025 met een promotietraject gestart gericht op het effect van groenteconsumptie op prediabetes in de darm.
Voor onze bedrijfsopleidingen en maatwerktrajecten hebben we onze Cedeo erkenning voor de komende 2 jaar mogen ontvangen! Een mooi certificaat wat staat voor erkenning van de specialistische kennis, inhoudelijke kwaliteit en praktijkgerichtheid van ons aanbod.
Het lectoraat Precision Livestock Farming van HAS green academy heeft een nieuwe naam: Dierenwelzijn en Technologie. Een hele verandering, of toch niet? “Het lectoraat is van naam veranderd, maar niet van inhoud”, legt lector Lenny van Erp uit. “Wel past de nieuwe naam veel beter bij wat we al doen, namelijk het meten en monitoren van gezondheid, gedrag en welzijn van dieren met behulp van technologie."
Bij HAS green academy was op 13 maart de Midterm Review Onderzoek. In 2021 werd de onderzoekstak van de HAS gevisiteerd door een BKO-panel. Daaruit volgden verschillende aanbevelingen. Via showcases en gesprekken lieten directeuren, lectoren, docentonderzoekers en onderzoeksondersteuners afgelopen donderdag zien hoe wij als HAS met deze aanbevelingen aan de slag zijn gegaan. Ook gingen we in op de ambities die we hebben voor de toekomst.
In de wereld van vandaag is de beschikbaarheid van data exponentieel groeiende. De cruciale vraag blijft: zet je deze data effectief in? En hoe krijg je controle over deze data?
De uitdagingen rondom een gezonde leefomgeving worden steeds complexer. Gemeenten staan voor de taak om belangrijke keuzes te maken tussen verschillende maatschappelijke belangen, zoals woningbouw, natuurbehoud, waterbeheer en gezondheid. Tegelijkertijd neemt de rol van technologie en data in het proces van besluitvorming toe.
Anne studeert Bedrijfskunde en foodbusiness en loopt in haar derde jaar stage bij Verstegen Spices & Sauces in Rotterdam. Ze vertelt over haar ervaring.
In her 3rd year at International Food & Agribusiness, Maike did an internship at Agriterra. She tells all about her experience.
In deze aflevering zoomen we in op het Centre of Expertise Groen, kortweg CoE Groen. Dit is een onderzoekscoalitie bestaande uit de 4 Nederlandse groene hogescholen. Te gast zijn programmamanager Olivier Bello en business developers Monique de Knegt en Susan Martens.
Laurence studeert Bedrijfskunde en foodbusiness en heeft voor zijn derdejaars onderzoeksstage stage gelopen bij een koffiebranderij waar hij naast het uitvoeren een marktonderzoek ook al praktijkgericht aan de slag mocht gaan.
In samenwerking met Erasmus MC analyseren studenten en docentonderzoekers van HAS green academy geautomatiseerde gedragsdata van verschillende muismodellen voor autisme. Het doel van het 6-jarig project Scanner is de ontwikkeling van autisme te begrijpen en om sexe-verschillen in kaart te brengen.