Studentverhaal Janno Roosma
Ik ben Janno, ik zit in het eerste jaar van Health Innovation. Ik kom uit Utrecht en ben 19 jaar oud.
HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.
Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp.
Ik ben Janno, ik zit in het eerste jaar van Health Innovation. Ik kom uit Utrecht en ben 19 jaar oud.
Het Lectorenplatform Biodiversiteit kwam vorige week maandag bij elkaar en verwelkomde een bijzondere gast: H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme. Met trots mogen we melden dat zij vanaf nu beschermvrouwe van het lectorenplatform is.
Nederland heeft de ambitie om in 2050 klimaatrobuust te zijn en staat daarmee voor een grote opgave. Deze opgave is in het bijzonder groot voor beeklandschappen, die worden gekenmerkt door de lager liggende beekdalen en hoge zandgronden. Het lectoraat Klimaatrobuuste landschappen van HAS green academy werkt aan deze opgave via het project 'Landbouw in Klimaatrobuuste Beeklandschappen'.
Als gevolg van de klimaatverandering zullen extreme droogtes in Nederland naar verwachting vaker voorkomen, met mogelijk sociaal leed en enorme economische schade tot gevolg. Het lectoraat Klimaatrobuuste landschappen van HAS green academy werkt aan het project WUNDER dat een geïntegreerd modelleringssysteem om het gedrag van bodem en vegetatie tijdens langdurige droogte te begrijpen ontwikkelt.
De waterkwaliteit in beeksystemen staat onder druk door vervuiling en veranderingen in landgebruik. Dit maakt het vaak lastig om de gevolgen van deze bedreigingen goed te beoordelen. Binnen zijn promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam werkt docentonderzoeker Leon van Kouwen aan een methodiek om deze bedreigingen beter te identificeren.
Als financieel manager van Ruitenberg Ingredients te Twello, was Joris op zoek naar een manier om overzicht te krijgen in de grote hoeveelheid data op het gebied van duurzaamheidsrapportages. Zo kwam hij terecht bij HAS green academy en nam hij deel aan de Cursus CSRD: kansen voor een duurzame keten.
Als groen aannemer, bouwbedrijf, adviesbureau of beleidsmaker vervul je een belangrijke rol in de realisatie van een leefbare en klimaatbestendige toekomst. De vraag naar groene en waterbestendige oplossingen neemt exponentieel toe. Ben jij klaar om die uitdaging aan te gaan?
Ik ben Noel Frijns, ik ben 19 jaar oud en afkomstig uit Wahlwiller (Zuid- Limburg). Ik heb gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness aan de HAS in Venlo omdat ik zeker wist dat ik een bedrijfskundige opleiding wilde doen.
Na afronding van haar opleiding Commerciële Economie, is Alana begonnen bij Vitacress Real als Project Coördinator Product & Sustainability. Binnen haar werk ging zij op zoek naar meer informatie over duurzaamheidsrapportages, waardoor zij terecht kwam bij de cursus Life Cycle Analysis (LCA) op de HAS. Ze vertelt hoe zij deze cursus heeft ervaren.
My name is Erik de Rooij, I am a lecturer on the Horticulture & Business Management programme and have been working for the HAS for eight years.
My name is Isabella Visschers and I work as a Plant lecturer at the HAS since 2020. Initially at location Venlo, but since recently I can be found in Den Bosch.
Na jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, besloot Roel zijn opgedane kennis over te dragen aan de nieuwe generatie. Nu is hij docent Milieukunde en een studentcoach. Benieuwd naar zijn ervaring en wat hij jou gunt? Lees dan snel verder!
Hoi, ik ben Margit van den Anker, docent bij de opleiding Applied Geo-Information Science (AGIS). Ik geef les in vakken die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling, marketing en ondernemerschap. Ik ben 20 jaar geleden mijn carrière op de HAS begonnen bij de opleiding Tuinbouw Akkerbouw. Zo'n 10 jaar geleden ben ik overgestapt naar AGIS. Momenteel werk ik parttime als docent en daarnaast run ik samen met mijn familie een kwekerij gespecialiseerd in kuipplanten.
Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Management van de Leefomgeving? Bekijk de video hieronder en leer docente Froukje Kooter kennen!
Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Toegepaste Biologie? Bekijk de video hieronder en leer docente Eline Visser kennen!
Na veel verschillende opendagen te bezoeken, voelde hij de beste klik op de opleiding Milieukunde aan de HAS green academy. Siebe is nu een vierdejaars student van de opleiding Milieukunde en verteld ons onder andere over zijn buitenlandervaring.
Deze aflevering is de eerste van een serie over het thema verdienmodellen en verdienvermogen. Er zijn veel boeren die aan de slag willen met nieuwe of andere vormen van landbouw. Verdienvermogen creëren is daarbij noodzakelijk. Waarom eigenlijk? Wat kan er al? En: wat is er nog nodig?
Sanne zit in het tweede jaar van de opleiding Milieukunde. Biologie en scheikunde waren vakken die ze erg leuk vond op de middelbare school en het milieu was altijd al een interessant en belangrijk onderwerp voor haar. Benieuwd naar Sannes' ervaringen? Hieronder vertelt zij haar verhaal!
Mijn naam is Isabella Visschers en ik ben sinds 2020 werkzaam als docent Plant bij de HAS. In eerste instantie op locatie Venlo maar sinds kort ben ik te vinden in Den Bosch.
Ben jij benieuwd naar de docenten van de opleiding Applied Geo-Information Science? Bekijk de video hieronder en leer docent Max de Visser kennen!
Hoi, ik ben Tom Brink. Ik werk inmiddels al 6 jaar op de HAS voor de opleiding Toegepaste Biologie, waar ik voornamelijk plantgerelateerde projecten begeleid en hoorcolleges geef. In 2012 kwam ik op de HAS waar ik Toegepaste Biologie heb gestudeerd. Daarna ben ik Plantenwetenschappen gaan studeren in Wageningen en vervolgens ben ik teruggekomen op de HAS als docent. Hier ben ik na 6 jaar nog steeds blij mee.
Hoi, ik ben Maike Konings en ik woon in Moergestel. Ik werk inmiddels 21 jaar op de HAS als docent, begeleider en coach voor de opleiding Management van de Leefomgeving en mindfulness-trainer voor studenten van alle opleidingen. Ik heb ook een eigen bedrijf, genaamd Mind4Work, waar ik één of twee dagen per week voor werk. Ik vind het een superleuke combinatie die me scherp houdt en zorgt voor afwisseling.
Roel begon zijn carrière als grafisch vormgever. In het werkveld kwam hij er al snel achter dat hij het heel leuk vond om bezig te zijn met verpakkingen. Hij kreeg het aanbod om in het buitenland te gaan werken, maar besloot het zelf over een andere boeg te gooien en zijn kennis en ervaring uit de praktijk naar het onderwijs te brengen. Benieuwd naar meer over Roel zijn (werk)ervaringen? Lees dan snel verder!
Marjolein werkt al zeven jaar op HAS green academy als docent bij de opleiding Food Innovation. Haar opgedane kennis als voedingstechnoloog brengt ze naar de praktijk door middel van verschillende lessen in de design richting. Wil je meer weten over de (werk)ervaringen van Marjolein? Lees dan snel verder!