1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • veldboon

    Kringlooplandbouw in uitvoering

    Het lectoraat Levende bodem werkt! van HAS green academy begeleidt agrarische ondernemers met de uitvoering van innovatieve experimenten op proeflocatie Agroproeftuin de Peel. De experimenten zijn gericht op het vergroten van biodiversiteit, gezonde bodem, waterkwaliteit en productie van eiwit van eigen bodem.  

  • Smaaktextuur

    Flavour & Texture

    Een consortium uit de hele voedselproductieketen werkt aan een project over het oplossen van smaak-en textuurproblemen van plantaardige voedsel. De resultaten zorgen voor een positievere smaakbeleving bij het eten van plantaardige vlees- en zuivelvervangers. Het lectoraat Eiwittransitie in voeding werkt namens HAS green academy aan dit project.

  • Kefir

    Bio-purificatie van plantaardige eiwitten

    HAS green academy werkt via het lectoraat Eiwittransitie in voeding aan een project dat bio-purificatie-technieken ontwikkelt op basis van fermentatie. Met fermentatie kun je yoghurt, brood en bier maken, maar het kan breder worden toegepast in de voedselproductiedoor verschillende microbiële culturen te gebruiken.

  • Microbiële contaminanten

    Microbiële contaminanten in plantaardig voedsel

    Het lectoraat Eiwittransitie in voeding is namens HAS green academy partner in een publiek-privaat consortium dat werkt aan een meerjarig project gericht op het onderzoeken van de potentiële voedselveiligheids- en kwaliteitsrisico's van microbiële contaminanten in plantaardige voedingsproducten.

  • Cellulaire eiwitten

    Duurzame productieketens voor cellulaire eiwitten

    Een publiek-privaat consortium heeft Nederlandse PPS-toeslag ontvangen voor een meerjarig project over het gebruik van microbiële biomassa om functionele, eiwitrijke ingrediënten te maken voor de duurzame productie van voedsel. Het lectoraat Eiwittransitie in voeding werkt namens HAS green academy aan dit project.

  • Vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

    Vernieuwde cursus Product- ontwikkeling van voedings- middelen

    pubDate
    27-06-2023

    In de steeds veranderende voedingsmiddelenindustrie is innovatie een cruciale factor voor groei en succes. Daarom wordt binnen bedrijven veel aandacht aan de ontwikkeling van nieuwe producten besteed. Om efficiënt en met succes nieuwe producten te ontwikkelen, is het belangrijk om het innovatieproces te begrijpen en toe te passen. In de vernieuwde cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen leer je hoe je stap voor stap het innovatieproces doorloopt om tot een succesvol nieuw product te komen.

  • koe eet stro

    Het voordeel van zelf rantsoenen samenstellen als veehouder

    pubDate
    27-06-2023

    Voeding is een essentieel onderwerp in de veehouderij. Goede voeding kan bijdragen aan het beter presteren van vee en is bepalend voor de kostprijs. Voor veel veehouders is dit steeds vaker een reden om zelf dicht op het rantsoen te zitten en dit continu te optimaliseren.

  • Smart Climate Adaptive Environment (SCAE)

    Smart Climate Adaptive Environment (SCAE) bij HAS green academy is een meerjarig onderzoeksprogramma. Dit programma monitort het rendement van klimaat adaptieve maatregelen in de openbare ruimte. Het doel is om tot versnelde acceptatie en invoering van regionaal optimale klimaatadaptieve maatregelen te komen.

  • Workshop Datagedreven Hittestress Strategie

    Locatie
    Wageningen
    Studieduur
    1 dagen

    In deze workshop leer je hoe overheden en andere beleidsmakers effectief aan de slag kunnen met de gegevens die beschikbaar zijn over hittestress. Je krijgt inzicht in hoe deze data helpen de gezondheid en het welzijn van burgers en de leefomgeving te verbeteren.

  • Eerste resultaten onderzoek naar verdienvermogen bij kringlooplandbouw

    pubDate
    22-06-2023

    Onderzoeken hoe we het verdienvermogen van boeren die kringlooplandbouw bedrijven kunnen vergroten. Dat is de centrale vraag van het onderzoeksprogramma Kennis voor Verdienvermogen. Het lectoraat Future Food Systems van HAS green academy is een van de consortiumpartners. Op 22 juni presenteerden docentonderzoekers en studenten tijdens een symposium de eerste resultaten van het project.

  • HAS–studenten krijgen workshop van Atlas

    pubDate
    19-06-2023

    Onze tweedejaarsstudenten Applied Geo-information Science kregen vrijdag 2 juni een workshop van Atlassers Harm van Wijnen en Stéphanie Wesselink. De HAS-studenten hebben tijdens deze workshop geleerd hoe ze Atlas kunnen gebruiken bij het maken van visualisaties met geo-data.

  • HAS Expo overview

    HAS Expo 2023 nu online!

    pubDate
    15-06-2023

    Ontdek het talent van onze HAS-studenten! Deze digitale expositie laat zien hoe onze studenten hun talent inzetten om bij te dragen aan de oplossingen voor o.a. duurzame voedselproductie, klimaatrobuuste landschappen en gezonde leefomgevingen.

  • Stageverhaal Marlou

    Hi, ik ben Marlou Jacobs en ik zit op dit moment in mijn 3de jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness. Ik heb tijdens mijn opleiding al meerdere stages gelopen, en één daarvan was bij Delphy in Egypte. Daar maakte ik deel uit van team noord-west Afrika.

  • 3 frustraties van een GIS-specialist

    pubDate
    14-06-2023

    Geografisch informatiesysteem, ofwel GIS. Een GIS-specialist werkt aan het digitaal invoeren, analyseren en in kaart brengen van geografische data. Ook adviseert GIS staat voor: geografisch informatiesysteem.

  • Aandragen nominaties Frans van Leijden Award 2023

    pubDate
    05-06-2023

    Meld jezelf of een (recent) afgestudeerde HAS student aan om kans te maken op de Frans van Leijden award 2023. Lees snel verder voor alle details over aanmelden nominaties, criteria, prijs en procedure.

  • mannen met spade-Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

    Assessment Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 dagen

    Ben jij geïnteresseerd in het programma BodemUP Brabant en heb je voldoende kennis en ervaring om agrariërs te adviseren op het gebied van bodembeheer? Dan kun je, in plaats van de opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs te volgen, meteen het assessment afnemen om toegelaten te worden tot het BodemUP programma. Het assessment vindt plaats op 23 en 24 mei 2024.

  • Groene Woud

    Herinrichting Het Groene Woud

    Studenten van HAS green academy maakten een uniek herinrichtingsplan voor het Groene Woud in opdracht van het lectoraat Klimaatrobuuste Landschappen en de Provincie Noord-Brabant in het kader van de minor ‘Ruimteproef’. Het project werd genomineerd in de categorie ‘hbo’ voor de Groenpact Impactprijs 2023. 

  • Groene Woud

    Project over herinrichting Groene Woud wint Groenpact Impactprijs 2023

    pubDate
    26-05-2023

    Een groep studenten van HAS green academy heeft met hun project ‘Klimaatveerkrachtig landschap – het Groene Woud’ de Groenpact Impactprijs 2023 in de categorie ‘hbo’ gewonnen. Twee van hen – Lise de Groen en Gijs van de Wiel van de opleiding Management van de Leefomgeving - hoe zij een uniek herinrichtingsplan maakten voor het Groene Woud.

  • man bekijkt plant in kas

    Online Plant physiology (EN)

    Locatie
    Online
    Studieduur
    8 weken

    De online cursus Plantenfysiologie (e-learning) geeft je de mogelijkheid om jouw kennis over diverse fysiologische processen in planten te vergroten.

  • food logistiek

    Cursus Logistiek in Agro & Food

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Logistieke planning is belangrijk in de agri-foodsector, omdat er gewerkt wordt met levend materiaal of bederfelijke waar. In de cursus Logistiek in Agro & Food leer je plannen en beheersen.

  • Den Bosch

    City Deal Kennis Maken krijgt focus op Groene en Gezonde Leefomgeving

    pubDate
    22-05-2023

    De partners van de City Deal Kennis Maken gaan hun jarenlange samenwerking uitdiepen met een focus op het thema Groene en Gezonde Leefomgeving. Avans Hogeschool, Fontys Juridische Hogeschool, Gemeente ’s-Hertogenbosch, HAS green academy, Jheronimus Academy of Data Science, Koning Willem I College en Yuverta hebben de gezamenlijke ambitie om tussen 2023-2025 een groeiend aantal studenten en docenten multidisciplinair en multilevel te laten samenwerken aan het bevorderen van de groene en gezonde leefomgeving in ‘s-Hertogenbosch. Zij kregen hiervoor recent subsidie toegekend vanuit Regieorgaan SIA.

  • Biodiversiteit

    Lectoren starten platform voor onderzoek naar behoud en herstel biodiversiteit

    pubDate
    22-05-2023

    Vandaag (22 mei 2023) is de ‘internationale dag van de biologische diversiteit’. En die biologische diversiteit gaat helaas hard achteruit. Lectoren van vijf hogescholen starten daarom in september 2023 met een platform waarmee ze hun krachten bundelen op het gebied van het behoud en herstel van biodiversiteit. Centraal staat het vertalen van kennisvragen naar de praktijk. Ze hebben daarvoor recent een subsidie ontvangen van Regieorgaan SIA.

  • Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel verleidelijk?

    pubDate
    17-05-2023

    We willen allemaal het liefst zo gezond en zo duurzaam mogelijk consumeren. Maar de meeste gezonde en duurzame producten worden door de consument vaak gezien als duurder, complexer en minder lekker. Bovendien is het in de supermarkt niet altijd duidelijk hoe gezond en hoe duurzaam de producten zijn. Hoe maak je gezond en duurzaam voedsel zo verleidelijk dat het kan concurreren met minder gezonde en minder duurzame producten? Daar ga je in de workshop Succesvolle food innovatie met de Verleidingstoolbox samen met twee experts op het gebied van voedsel naar kijken.

Filters

Expertise