1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Eerste college Impact met Data – AI in onderzoek en onderwijs

    pubDate
    28-11-2024

    Op 21 november 2024 vond het eerste college van de reeks Impact met Data plaats bij HAS green academy. Deze inspirerende collegereeks, bestaande uit vier sessies, heeft als doel studenten en medewerkers van de HAS bij te scholen over de kracht en impact van data. Tijdens dit eerste college gaf Patrick de Groot van ITHAX een lezing over de rol van AI in de onderzoekswereld en de toepassing ervan in de praktijk. Met een diverse groep van 21 deelnemers bood de sessie waardevolle inzichten en inspiratie voor zowel beginners als gevorderden.

  • Kwaliteits-management naar een hoger niveau met de HAS en Normec Foodcare

    pubDate
    27-11-2024

    In de steeds veeleisender wordende wereld van kwaliteitsmanagement biedt de HAS, in samenwerking met Normec Foodcare, met trots de leergang QBIF aan. QBIF staat voor Quality and Business Improvement in Food en is een gespecialiseerde opleiding die professionals in de voedingssector helpt hun kennis in kwaliteitsmanagement te verdiepen. We spraken met Sjoerd Remmers, teamleider Training & Education bij Normec Foodcare, over de oprichting, inhoud en impact van de leergang en de samenwerking met de HAS.

  • Een stap vooruit in de strijd tegen broodverspilling met onze afstudeerders

    pubDate
    27-11-2024

    Wist je dat er in Nederland dagelijks maar liefst 700.000 broden te veel worden gebakken? De helft daarvan belandt in de prullenbak bij consumenten thuis. Dit enorme volume aan verspilling vraagt om een innovatieve aanpak, en een oplossing is broodnodig! Maar hoe pak je broodverspilling nu effectief aan? Een projectteam van afstudeerders van de opleiding Food Innovation heeft, samen met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, de uitdaging aangenomen.

  • Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel

    Gedurende twee jaar werken zeven mbo’s, zeven hbo’s, twee gemeenten en maatschappelijke organisaties samen aan het project Mbo student in Actie voor Plantaardig voedsel met het doel om kennis te ontwikkelen over de gedachten en gedragingen van mbo-studenten en hiermee oplossingen te bedenken om mbo-studenten te stimuleren meer plantaardige keuzes te maken.

  • Afgestudeerde Gabriela aan het woord

    Gabriela werkt als afvalwatertechnoloog bij Royal HaskoningDHV, waar ze innovatieve oplossingen ontwikkelt voor waterbeheer en duurzaamheid. Van werken in het lab tot projecten op locatie, geen dag is hetzelfde. Ontdek hoe Gabriela haar tijd bij HAS green academy gebruikte om haar passie voor afvalwater en technologie te ontdekken en zich voor te bereiden op een veelzijdige carrière.

  • Afgestudeerde Esmée aan het woord

    Esmée is adviseur waterkwaliteit bij Waterschap Aa en Maas. Van data-analyse tot veldonderzoek, haar werk draait om het verbeteren van waterkwaliteit en het behalen van milieudoelen. Bij HAS green academy ontdekte ze haar passie voor hydrologie en aquatische ecologie, en ontwikkelde ze de vaardigheden die haar nu elke dag helpen om impact te maken. Lees hoe Esmée haar brede interesse omzette in een specialisatie met échte betekenis voor de leefomgeving.

  • Afgestudeerde Raven aan het woord

    Raven wist niet meteen wat ze wilde doen, maar had één duidelijke drijfveer: bijdragen aan een betere wereld. Tijdens een meeloopdag Milieukunde aan HAS green academy zag ze hoe breed en praktijkgericht de opleiding is. "Wat me aansprak, was de diversiteit en dat je jezelf kunt specialiseren via projecten. Dat gaf me de ruimte om mijn interesses te ontdekken." Deze keuze leidde haar naar een betekenisvolle carrière bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Lees hieronder meer!

  • Paulo -Margje-Bruce

    Deze keer in onze podcast Hart voor Groen: biodiversiteit & monitoring

    pubDate
    22-11-2024

    In deze aflevering zoomen we in op het thema biodiversiteit. Te gast zijn lector Margje Voeten en docentonderzoekers Bruce Schoelitsz en Paulo van Breugel van het lectoraat Innovatieve Biomonitoring. We gaan het hebben over hoe zij via onderzoeksprojecten biodiversiteit in beeld brengen en over de tijd monitoren met behulp van innovatieve technieken en datascience. Ook citizen science speelt een steeds grotere rol.

  • HAS-studenten

    Beste Middelgrote Hogeschool voor Studenttevredenheid over Ondersteuning

    pubDate
    21-11-2024

    Met trots delen we dat HAS green academy met een score van 3,6 uit het NSE 2024-rapport als beste middelgrote hogeschool uit de bus komt voor studenttevredenheid over ondersteuningsvoorzieningen! Deze prestatie is een prachtige erkenning voor alle medewerkers die zich dagelijks inzetten voor onze studenten en daarbij oog hebben voor persoonlijke begeleiding.

  • Samenwerking tussen de HAS en Aelmans

    pubDate
    18-11-2024

    HAS green academy en Aelmans Adviesgroep versterken hun samenwerking op meerdere vlakken: onderwijs, onderzoek en LLO. Deze samenwerking is een krachtige verbinding die zowel de onderwijsinstelling als het bedrijfsleven ten goede komt. Het doel is helder: het delen van kennis, het versterken van elkaars positie en het voorbereiden van de volgende generatie professionals op de uitdagingen die de groene sector te wachten staan.

  • Studentverhaal Thijn

    Thijn Voordendag (21) uit Nieuwerkerk aan den IJssel is derdejaars student Food Innovation aan de HAS. Met zijn passie voor voeding en creativiteit geniet hij van de praktijkgerichte lessen en werkt hij aan uitdagende projecten die zijn ideeën tot leven brengen.

  • Studentverhaal Bibi

    Bibi (23) komt uit IJsselstein en zit in haar derde jaar van de opleiding Food Innovation aan HAS green academy. Met een specialisatie in Food en Design kan ze haar creativiteit en passie voor voeding op een vernieuwende manier inzetten. Bibi houdt ervan om met haar handen te werken en voelt zich helemaal op haar plek in een praktijkgerichte omgeving waar ze haar ideeën kan omzetten in concrete concepten.

  • Afgestudeerde Rob aan het woord

    Rob wist al op de middelbare school dat hij iets met het milieu wilde doen. Bij de opleiding Milieukunde aan HAS green academy vond hij de juiste mix van theorie en praktijk, waardoor hij leerde om duurzaamheid in de praktijk te brengen. “De opleiding gaf me een brede basis. Ik leerde onderzoeken, kritisch denken en kreeg de kans om in projecten te werken die aansluiten op het werkveld.”

  • Ellen-Florieke-Niels-Leon

    Nieuwe aflevering podcast Hart voor Groen over klimaat & waterkwaliteit

    pubDate
    07-11-2024

    Komende week is het Nationale Klimaatweek. Een week waarin activiteiten voor een beter klimaat centraal staan. Lector Ellen Weerman en docentonderzoeker Leon van Kouwen komen in deze aflevering samen met alumnus Niels Wehrens vertellen over de rol van klimaatverandering op de waterkwaliteit en de gevolgen daarvan voor insecten.

  • Keuzegids 2025

    Beste Groene Hogeschool van Nederland door Keuzegids 2025

    pubDate
    07-11-2024

    We zijn trots dat HAS green academy door de Keuzegids 2025 opnieuw is uitgeroepen tot de beste groene hogeschool van Nederland. Deze prestigieuze erkenning onderstreept onze voortdurende inzet voor kwaliteit en innovatie in het groene onderwijs.

  • Video: Docentverhaal Jac

    In een korte video vertelt docent Food Technology Jac meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.

  • Stageverhaal Tom, Niels en Daan

    Studenten Daan, Niels en Tom, en hun stagebegeleider Hans de Bie van Alfa Accountants & Adviseurs, een toonaangevend accountantskantoor gespecialiseerd in de agrarische sector, delen hun ervaringen met de stageprojecten van de HAS.

  • Stageverhaal Daan, Niels en Tom

    Studenten Daan, Niels en Tom, en hun stagebegeleider Hans de Bie van Alfa Accountants & Adviseurs, een toonaangevend accountantskantoor gespecialiseerd in de agrarische sector, delen hun ervaringen met de stageprojecten van de HAS.

  • Een kijkje in de praktijk bij Alfa Accountants & Adviseurs

    pubDate
    05-11-2024

    Stages zijn een essentieel onderdeel van de opleidingen aan HAS green academy. Ze bieden niet alleen de kans om theoretische kennis in de praktijk toe te passen, maar ook om waardevolle ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Studenten Daan, Niels en Tom, en hun stagebegeleider Hans de Bie van Alfa Accountants & Adviseurs, een toonaangevend accountantskantoor gespecialiseerd in de agrarische sector, delen hun ervaringen met de stageprojecten van de HAS.

  • Video: Docentverhaal Andrea

    In een korte video vertelt docent Food Technology Andrea meer over haar werk op de HAS en haar ervaringen in de sector.

Filters

Expertise