1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Filters

Expertise

Onze expertises

Expertise
 • goed verpakt

  Goed Verpakt

  pubDate
  01-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food richt zich in het project Goed Verpakt op de meest 'onduurzame' aspecten van kant- en klaar maaltijden, portieverpakkingen en verpakte AGF-producten en wil hier in 2 jaar tijd overzicht over krijgen.

 • food waste

  ZERO Food Waste Challenge

  pubDate
  01-09-2022

  Het lectoraat Design Methoden in Food is aanjager van de ZERO Food Waste Challenge. In 2021 was er een Brabantse editie, in 2022 landelijk.

 • vrouw met jonge tomatenplant

  Plantenkwekers-cursus

  Locatie
  Den Bosch en Op locatie
  Studieduur
  5 dagen

  Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.

 • Incompany De bodem als basis voor gebiedsontwikkeling

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  0 maanden

  In de maatwerkcursus De bodem als basis voor gebiedsontwikkeling komen stakeholders samen om een gezamenlijke visie te ontwikkelen op de bodem in de eigen regio. Dit traject was voorheen bekend onder de naam Integraal bodemcoach.

 • Teach the teacher programma

  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  15 dagen

  HAS green academy is naast aanbieder van voltijd bachelor opleidingen ook een aanbieder van cursussen en in-company of in-university trainingen voor professionals.

 • studenten met koe

  Studentverhaal Stijn en Amy

  pubDate
  26-08-2022

  Amy en Stijn zitten in het vierde jaar van de opleiding Veehouderij bij de HAS. Als beroepsopdracht voor hun afstuderen doen ze onderzoek bij Hoeve Boveneind, een praktijkleerbedrijf van de HAS, naar ademanalyse als vroegtijdige detectie van ketose bij melkkoeien. Amy en Stijn: “Uit eerder onderzoek van de HAS was gebleken dat aceton in adem verhoogd is bij koeien met ketose. Wij hebben hierop een vervolgonderzoek uitgevoerd.”

 • Afgestudeerde Loekie aan het woord

  pubDate
  26-08-2022

  Loekie studeerde Food Innovation bij HAS green academy in Venlo en werkt nu als manager innovation. “Lekker eten kan het dagelijks leven zo veel leuker en interessanter maken."

 • Afgestudeerde Menno aan het woord

  pubDate
  26-08-2022

  Tijdens zijn opleiding Food Innovation in Venlo heeft Menno zijn eigen onderneming Vital Forest kunnen opzetten via de Topklas ondernemen. “Daar heb ik onder begeleiding van professionals écht het fundament kunnen leggen voor mijn onderneming.”

 • Afgestudeerde Tycho aan het woord

  pubDate
  26-08-2022

  Na zijn opleiding aan de HAS volgde Tycho nog een master Geo-Information Science in Wageningen en een minor in Urban Design aan de universiteit van Kopenhagen.

 • studenten lisa en hilke

  Afgestudeerden Lisa en Hilke aan het woord

  pubDate
  26-08-2022

  Ik wist nooit wat ik later wilde worden, maar ik kan zeker zeggen dat ik nu tevreden ben met mijn baan en met plezier de gevarieerde taken oppak.’ (Hilke)

 • Afgestudeerde Merel aan het woord

  pubDate
  26-08-2022

  Merel studeerde Applied Geo-Information Science bij HAS green academy en werkt nu bij de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant als medewerker informatie, onderzoek en analyse (IOA).

 • Student Management van de Leefomgeving in samenwerkingssetting

  Studentverhaal Joep

  pubDate
  26-08-2022

  Joep is eerstejaars student bij de opleiding Management van de Leefomgeving en heeft voor HAS green academy gekozen, omdat je veel in de praktijk bezig bent.

 • HAS green academy student

  Studentverhaal Maureen

  pubDate
  26-08-2022

  Maureen is tweedejaars student bij de hbo-opleiding Hippische Bedrijfskunde en Pet Business. Voor Maureen was er maar één keuze mogelijk, dat was HAS green academy!

 • HAS green academy student

  Studentverhaal Marit

  pubDate
  26-08-2022

  Tijdens haar mbo-opleiding kwam Marit erachter dat ze wilde doorstuderen. Het moest iets zijn dat bij haar interesse paarden en dieren past. Zo kwam ze terecht bij HAS green academy.

 • HAS green academy student

  Studentverhaal Roos

  pubDate
  25-08-2022

  Roos was één van de eerste studenten die begon aan de opleiding Healthy Living bij HAS green academy. ‘’Healthy Living was een nieuwe opleiding en meteen had ik al interesse in de thematiek van de opleiding."

 • Student Milieukunde in Milieukundehal

  Studentverhaal Emma

  pubDate
  25-08-2022

  Emma is vierdejaarsstudent bij de opleiding Milieukunde. Ze weet nog precies hoe het voelde toen ze voor het eerste bij HAS green academy binnenkwam én wat ze zo fijn vindt aan haar opleiding.

 • Student Toegepaste Biologie in vijver voor onderzoek

  Stageverhaal Jarno

  pubDate
  25-08-2022

  Jarno is een bioloog in hart en nieren. Als kind had Jarno al veel interesse in de natuur en vond hij het heerlijk om buiten te zijn. Het is dan ook niet zo gek dat hij Toegepaste Biologie aan HAS green academy studeert.

 • Studentverhaal Ellen

  pubDate
  25-08-2022

  Niet alleen de opleiding, maar ook de kleinschaligheid van de HAS in Venlo én het feit dat er zoveel wordt samenwerkt met bedrijven in de regio, waren de redenen voor Ellen om voor Healthy Living bij HAS green academy te kiezen.

 • HAS green academy student

  Studentverhaal Richelle

  pubDate
  25-08-2022

  Richelle is aan het afstuderen en kijkt met veel plezier terug op haar studietijd bij Bedrijfskunde en foodbusiness. ‘’De bedrijfsbezoeken in het eerste studiejaar zijn me het meest bijgebleven."

 • HAS green academy student

  Studentverhaal Meike

  pubDate
  25-08-2022

  Toen Meike op zoek ging naar een hbo-opleiding, kwam ze al snel uit bij HAS green academy. ‘’De foodopleidingen die de HAS aanbiedt, spraken mij meteen al aan. Ik heb affiniteit met voeding."

 • HAS green academy student

  Studentverhaal Nick

  pubDate
  25-08-2022

  Nick is tweedejaars student Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy. De agrarische sector is hem niet onbekend. Zijn familie heeft namelijk een blauwe bessen bedrijf.

 • HAS green academy student

  Studentverhaal Karl

  pubDate
  25-08-2022

  Karl zit in het laatste jaar van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness en hij weet nog precies waarom hij deze opleiding vier jaar geleden gekozen heeft. ‘’Ik wilde mezelf niet beperken door een te specialistische opleiding te volgen."