1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • watersysteem

    Lectoraten onderzoeken klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal

    pubDate
    20-03-2023

    HAS green academy participeert in 2 van de 3 projecten die binnen het KIC-programma ‘Klimaatrobuuste watersystemen op landschapsschaal’ van NWO recent subsidie toegewezen hebben gekregen: RESHAPE en WaterScape. De 3 consortia, bestaande uit onderzoekers aan universiteiten en hogescholen en zowel publieke als private partners, krijgen in totaal circa 5,5 miljoen euro.

  • koe-qr

    Minor Data Science in Agrifood

    pubDate
    17-03-2023

    In de Minor Data Science in Agrifood werken studenten samen aan het toepassen van datascience in de plant-, dier of leefomgeving. Het lectoraat Precision Livestock Farming is nauw betrokken.

  • ecologische waterkwaliteit

    Meten bedreigingen waterkwaliteit beeksystemen

    pubDate
    17-03-2023

    Het lectoraat Innovatieve Monitoring ontwikkelt een methodiek om individuele bedreigingen in beeksystemen te identificeren. Zo kunnen overheden en natuurbeschermers maatregelen nemen voor waterkwaliteitsverbetering.

  • Intentieverklaring2

    HAS ondertekent intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering

    pubDate
    13-03-2023

    HAS green academy gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden om daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. Collegevoorzitter Reggy van der Wielen van de onderwijsinstelling ondertekende daartoe op 9 maart de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

  • Gezond en duurzaam eten verleidelijk maken

    Workshop Succesvolle food innovatie met de Verleidingstoolbox

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Hoe kun je een consument verleiden om een gezonde en/of duurzame keuze te maken? We gebruiken daarbij de Verleidingstoolbox. Hiermee lichten we de belangrijkste methoden en aspecten toe hoe een food concept zo verleidelijk mogelijk kan worden ontworpen, ontwikkeld en vermarkt.

  • Get Saucy

    Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

    pubDate
    17-02-2023

    Silke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord van de consument belanden. De award werd op 16 februari uitgereikt door HAS green academy, de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Jong Leren Eten en de Rabobank aan een student of groep studenten die het meest impactvolle voedselverspillingsproject hebben uitgevoerd tijdens de landelijke hbo ZERO Food Waste Challenge (ZFWC).

  • data ethiek

    Hoe gaan we ethisch verantwoord met data om?

    pubDate
    16-02-2023

    De maatschappij wordt steeds meer datagedreven. We ondervinden steeds meer toegevoegde waarde van data en gaan data verwerken. Steeds vaker worden maatschappelijke opgaven ook aangepakt met goed data inzicht als vertrekpunt. De hamvraag is: hoe gaan we ethisch verantwoord met die data om?

  • mannen buiten in veld wijzend naar laptop

    Cursus Kennismaking melkveehouderij

    Locatie
    Online
    Studieduur
    8 uur

    Maak kennis met de melkveehouderij. Leer tijdens de online cursus van HAS green academy meer over koeien, hun productie en de sector waarin zij zitten en alles wat daarbij hoort.

  • Talkshow Food & Health Tomorrow

    Bekijk nu de aftermovie en fotoalbum van de Talkshow Food & Health Tomorrow

    pubDate
    10-02-2023

    Bij HAS green academy was op 18 januari de Talkshow Food &Health Tomorrow, dé talkshow van HAS green academy over de toekomst van voeding en gezondheid. We kijken terug op een inspirerende dag met inhoudelijk interessante gesprekken over onze voedselomgeving en hoe onderwijs, zorg, ondernemers en overheid hun rol kunnen pakken in het gezonder maken van die omgeving.

  • cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten microcredential

    Behaal een microcredential met de cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

    pubDate
    08-02-2023

    Door de alsmaar veranderende arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen het werkveld wordt er van werkgevers en professionals verwacht dat ze continu meebewegen. Daardoor ontstaat behoefte aan scholing, maar niet per se behoefte aan een volledige opleiding met graad. Jij wil als professional flexibiliteit en gerichte scholing met erkende kwaliteitswaarde. Microcredentialing, ofwel het opknippen van het onderwijs in kleinere eenheden die afzonderlijk worden gecertificeerd, stimuleert de flexibilisering van onderwijs en geeft een herkenbare waarde aan het aanbod Leven Lang Ontwikkelen.

  • Vernieuwde cursus: Ingrediënten in voedingsmiddelen

    pubDate
    06-02-2023

    Bij deze vernieuwde cursus van HAS green academy draait het om ingrediënten. Wat is de functionaliteit van bepaalde ingrediënten? Wat voor producteigenschappen geven die ingrediënten aan een voedingsmiddel? En waarom kan de functionaliteit van een ingrediënt per voedingsmiddel verschillen?

  • Wiskundige formules

    Basiscursus wiskunde

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Gaat de HAS-opleiding van jouw keuze uit van voldoende voorkennis van wiskunde en heb jij deze voorkennis niet? Dan kun je via HAS green academy een cursus volgen om deze achterstand weg te werken.

  • Eerste HAS microcredential uitgereikt

    pubDate
    01-02-2023

    Ruim een jaar geleden sloot de HAS zich aan bij de pilot Microcredentials van de Vereniging Hogescholen. Binnen deze pilot mogen we nu een mooie pijlpaal vieren. De eerste HAS green academy microcredential is namelijk uitgereikt aan Elle Janssen, projectmanager bij Scelta Mushrooms. Elle ontvangt de microcredential voor de succesvolle afronding van de cursus Business Concept & Sales in Venlo.

  • HAS FE 23 winnaars

    HAS Food Experience 2023: studenten zijn ‘on fire'

    pubDate
    31-01-2023

    De winnaars van de FoodmanShip Awards 2023 zijn bekend! Op 31 januari werden de felbegeerde awards uitgereikt aan negen veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Deze studenten van HAS green academy bedachten allemaal vernieuwende oplossingen voor uitdagingen in food en food-systemen voor vandaag én morgen binnen het thema: We’re on fire! In de winnende concepten is veel aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, het verbeteren van onze leefomgeving en de transitie van ons voedselsysteem.

  • Afgestudeerde Marieke aan het woord

    pubDate
    31-01-2023

    Oud student Marieke volgde de hbo opleiding Food Technology bij HAS green academy en werkt nu als Technical service & Quality specialist bij Henningsen Nederland BV.

  • Reageerbuisjes met pincet - Cursus Weefselkweek bij planten

    Cursus Weefselkweek bij planten

    Locatie
    Den Bosch en Nijmegen
    Studieduur
    4 dagen

    Weefselkweek neemt in de vermeerdering en veredeling van planten een steeds belangrijkere plaats in. Weefseltechnieken hebben namelijk enkele voordelen ten opzichte van traditionele vermeerderingstechnieken. Planten worden onder zo optimaal mogelijke groeiomstandigheden opgekweekt, zodat de groei optimaal gestuurd wordt.

  • Ingeborg Haagsma-Boels

    Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding

    pubDate
    24-01-2023

    Dr. ir. Ingeborg Haagsma-Boels is sinds 1 januari 2023 de nieuwe lector Eiwittransitie in Voeding. Zij neemt het stokje over van Fred van de Velde. Met haar komst wordt de scope van het lectoraat verbreed tot de ontwikkeling van producten met alternatieve eiwitten voor humane consumptie. Dit betekent dat het lectoraat zich naast plantaardige eiwitten ook gaat richten op bijvoorbeeld cellulaire agricultuur en insecten.

  • Persoon aan het werk in laboratorium - Deficiëntiecursus scheikunde

    Basiscursus scheikunde

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    8 dagen

    Gaat de HAS-opleiding van jouw keuze uit van voldoende voorkennis van scheikunde en heb jij deze voorkennis niet? Dan kun je via HAS green academy een cursus volgen om deze achterstand weg te werken.

  • logo

    Programma Gezonde Leefomgevingen

    pubDate
    19-01-2023

    De komende jaren werken de Bossche kennisinstellingen samen met publieke en private partners aan praktijkgericht onderzoek naar een gezonde leefomgeving die als prettig wordt ervaren, uitnodigt tot gezond gedrag en een zo laag mogelijke druk heeft op de gezondheid.

  • groente en fruit

    De Waarde(n) van Groenten en Fruit

    pubDate
    19-01-2023

    Het lectoraat Groene Gezondheid heeft met 12 bedrijven en 3 kennisinstellingen samengewerkt aan een betere onderbouwing van het effect van nutriënten op het lichaam en de gezondheidswaarde van versproducten.

Filters

Expertise