1. Home
 2. Meer HAS
 3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Filters

Expertise

Onze expertises

Expertise
 • Studentverhaal Sam

  pubDate
  24-11-2022

  Sam heeft Milieukunde gestudeerd aan HAS green academy en studeert momenteel de master Biobased Sciences aan de Wageningen universiteit.

 • Studentverhaal Maxine

  pubDate
  24-11-2022

  Maxine heeft Milieukunde gestudeerd aan HAS green academy en is momenteel werkzaam als (Junior) Projectleider Bodem bij Certicon Kwaliteitskeuringen BV in Ede.

 • Studentverhaal Joey

  pubDate
  24-11-2022

  Joey studeerde Milieukunde bij HAS green academy en heeft iets met water. Na zijn opleiding ging hij aan de slag bij Brabant Water en werkt hij tegenwoordig als adviseur watervoorziening.

 • Studentverhaal Jeroen

  pubDate
  24-11-2022

  Jeroen studeerde Milieukunde bij HAS green academy en is tegenwoordig accountmanager Bodemgezondheid.

 • Stageverhaal Dewi

  pubDate
  24-11-2022

  Voor haar specialisatie packaging & design nam Dewi in haar tweede studiejaar van de opleiding Food Innovation deel aan het Instant groentesoep verpakkingsproject.

 • Stageverhaal Lotte

  pubDate
  24-11-2022

  Lotte studeert aan de opleiding Food Innovation en heeft stagegelopen bij Mister Kitchen in Amsterdam.

 • Stageverhaal Lizanne

  pubDate
  24-11-2022

  Lizanne woont in het Brabantse Herpt en ging op stage in Barcelona. Het was een hele ervaring om een klein dorp te verruilen voor een wereldstad, maar ze heeft er op en top van genoten. ‘’Ik heb mensen van over de hele wereld ontmoet. Het is een komen en gaan van mensen die (tijdelijk) in Barcelona gaan wonen. Je leert steeds nieuwe mensen kennen. Echt leuk!’’

 • Studentverhaal Pepijn

  pubDate
  24-11-2022

  Hij werkte in een sterrenrestaurant. “Koken op hoog niveau betekent volledige overgave”, zegt Pepijn. “Dat botste met mijn sociale leven. Daarnaast wilde ik meer diepgang in mijn werk.” Zo maakte hij de keuze voor Food Innovation.

 • Studentverhaal Pleun

  pubDate
  24-11-2022

  Pleun wilde vroeger modeontwerpster worden. Nu kleedt ze voedingsmiddelen aan: Pleun koos Food Packaging, één van de drie mogelijkheden binnen Food Design & Innovation.

 • kuiken

  Dutch Future Egg richt zich op een vernieuwde legpluimveesector

  pubDate
  23-11-2022

  Een vernieuwde, duurzame en daardoor toekomstbestendige legpluimveesector waar ondernemers een goede boterham kunnen verdienen. Dat is het doel van het meerjarige project Dutch Future Egg dat afgesloten wordt. HAS green academy is een van de consortiumpartners en draaide sinds 2016 zo’n 30 afstudeerprojecten. Studenten en medewerkers presenteerden enkele van die projecten op de VIV, een toonaangevende internationale vakbeurs voor de intensieve veehouderij.

 • Marktveldanalyse food en milieu helpt HAS green academy haar activiteiten vormgeven

  pubDate
  23-11-2022

  In de tweede helft van 2020 heeft HAS green academy een uitgebreide marktveldanalyse uitgevoerd in de food- en milieusector. In die analyse zijn, naast een desk- en fieldresearch, 28 diepte-interviews gehouden met toonaangevende professionals in food of milieu. Hun inzichten vanuit marketing, sales, kwaliteit, productie, processing, logistiek, wet- en regelgeving helpen de HAS met de vormgeving van haar onderwijs, onderzoek en cursussen voor professionals.

 • HAS green academy en Gemeente Oss samen aan de slag in Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen

  pubDate
  23-11-2022

  HAS green academy werkt inmiddels al behoorlijk wat jaren op allerlei vlakken samen met de Gemeente Oss. Eén van de recente projecten waarbinnen de HAS en de gemeente partners zijn, is het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. Komende maand starten 20 studenten Food Innovation en Milieukunde onder de vlag van dit programma met hun afstudeeronderzoek bij verpakkingsbedrijven.

 • HAS green academy en Wonen Limburg gaan partnership aan

  pubDate
  22-11-2022

  HAS green academy en Wonen Limburg erkennen dat een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven bijdraagt aan de kwaliteit van het hoger onderwijs. Op 21 november tekenden Karin Zelissen, manager P&O van Wonen Limburg en Marc Pruijssers, vestigingsdirecteur HAS Venlo, een overeenkomst om intensief met elkaar te gaan samenwerken voor onbepaalde tijd.

 • Interactieve kaart Groene Gezondheid

  Interactieve kaart voedingsinitiatieven

  pubDate
  21-11-2022

  Het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy is betrokken bij de publicatie van een interactieve kaart die per gemeente initiatieven met betrekking tot voeding en gezondheid laat zien. De kaart werd ontwikkeld in opdracht van de Roadmap Voeding, Gezondheid en Leefomgeving.

 • Interactieve kaart Groene Gezondheid

  Interactieve kaart geeft overzicht van gezonde voedingsinitiatieven

  pubDate
  21-11-2022

  Het lectoraat Groene Gezondheid van HAS green academy is betrokken bij de publicatie van een interactieve kaart die per gemeente initiatieven met betrekking tot voeding en gezondheid laat zien. De kaart werd ontwikkeld in opdracht van de Roadmap Voeding, Gezondheid en Leefomgeving.

 • Studenten leren op eigen benen staan om teler te kunnen worden

  pubDate
  21-11-2022

  HAS green academy heeft al vaker het nieuws gehaald met de vele onderzoekssamenwerkingen met verschillende toeleveranciers van de tuinbouwsector. Tegelijkertijd laat de hogeschool haar studenten ook de handen uit de mouwen steken zonder constant toezicht van een deskundig persoon. "We hebben projecten waarmee we de next-generation glastuinbouw promoten", zegt Janneke Grit van HAS green academy. "Een onderdeel van ons curriculum voor onze studenten Tuinbouw & Bedrijfsmanagement is dan ook om direct in de kas aan een praktijkproject te werken."

 • Susie Monster Mania gezonde vruchtenhagel

  Susie Food ontwikkelt samen met HAS studenten gezondere vruchtenhagel

  pubDate
  17-11-2022

  Susie Food helpt mensen op een leuke en makkelijke manier gezonde(re) en duurzame(re) keuzes te maken. Door lekkere producten te maken die gezonder zijn dan wat al in het schap staat én gemaakt zijn van reststromen. Susie Food: “Er zijn veel producten die wel lekker zijn, maar veel suiker en onnodige toevoegingen bevatten en niet duurzaam zijn. Dat moet anders en beter kunnen!”

 • Welke kwaliteitscursus past bij jou

  Welke kwaliteitscursus past bij jou?

  pubDate
  17-11-2022

  De cursussen Kwaliteit in Bedrijf en Quality and Business Improvement in Food (QBIF) gaan beiden over QA en QC, maar zijn toch heel verschillend. Wat zijn die verschillen en welke cursus is mogelijk voor jou interessant?

 • Margje-Voeten

  Lectorale rede Margje Voeten over beschermen biodiversiteit

  pubDate
  14-11-2022

  Margje Voeten, lector Innovatieve Biomonitoring bij HAS green academy, hield op 17 mei 2022 haar lectorale rede over het thema biodiversiteit en de inhoud van deze rede is nu beschikbaar als storymap. Voorafgaand aan de inaugurele rede op 17 mei hielden we bij HAS green academy de eerste Bioblitz en ook deze resultaten kun je terugzien, onder meer op waarneming.nl.

 • Hutten en HAS green academy klimaatpositieve bedrijfsvoering

  Hutten en HAS green academy op weg naar klimaatpositieve bedrijfsvoering

  pubDate
  10-11-2022

  Hutten heeft een grote ambitie als het om duurzaamheid gaat: in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief zijn. Met een breed portfolio aan producten voor zowel bedrijfscatering, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en revalidatieklinieken als voor de horeca en leisure is dat een flinke kluif. Daar kunnen ze dan ook alle hulp bij gebruiken. HAS green academy is een van de partners op weg naar klimaatpositief in de komende jaren.

 • Fred van de Velde

  Afscheid Fred van de Velde als lector Eiwittransitie in Voeding

  pubDate
  07-11-2022

  Na ruim acht jaar intensief betrokken te zijn geweest bij de start en verdere ontwikkeling van het lectoraat Eiwittransitie in Voeding van HAS green academy neemt Fred van de Velde (NIZO) afscheid als lector. De eiwittransitie is in belang, omvang en diepgang enorm gegroeid en vanwege toenemende activiteiten op dit gebied is het voor NIZO niet meer mogelijk dit te combineren met het oppakken en invullen van de lectorrol. NIZO en HAS green academy gaan een andere vorm geven aan de samenwerking.