Video: Afgestudeerde Suzan aan het woord
In een korte video vertelt oud student Applied Geo-Information Science Suzan meer over haar ervaringen op de HAS en het werkveld.
Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.
In een korte video vertelt oud student Applied Geo-Information Science Suzan meer over haar ervaringen op de HAS en het werkveld.
My name is Dirk Beerendonk, I have been working at HAS for two years now and I am a lecturer at International Food & Agribusiness (IFA).
Meet Esther van Lieshout, the study advisor for the International Food & Agribusiness (IFA) programme at HAS green academy. Esther has been part of HAS green academy for 16 years, building extensive experience in supporting students during their studies and helping them get the most out of their time at the academy.
Student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business Sterre van den Berk vertelt over haar stage-ervaring bij V2-Facility, een bedrijf dat hippische en andere sportevenementen organiseert.
De 20-jarige Tibor Vanhoucke uit Delft heeft altijd al een passie gehad voor groen. Na zijn hoveniersopleiding wilde hij verder studeren, maar hij zocht een praktijkgerichte opleiding die niet te lang duurde. De Ad Groene Leefomgeving bleek voor hem de perfecte tussenstap.
Brenna (21) komt uit Zuid-Limburg en heeft een achtergrond in Mediavormgeving. Na haar MBO-opleiding merkte ze dat het lastig was om een baan te vinden in dat vakgebied. Ze ging op zoek naar een nieuwe uitdaging en kwam via een open avond bij de HAS terecht. Inmiddels volgt ze de Associate degree (Ad) Groene Leefomgeving en voelt ze zich helemaal op haar plek.
Student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business Lieke van Acker vertelt over haar opleiding aan HAS green academy.
In een korte video vertelt docent Hippische Bedrijfskunde en Pet Business Fleur meer over haar werk op de HAS en haar ervaring in de sector.
Laurence studeert Bedrijfskunde en foodbusiness en heeft voor zijn derdejaars onderzoeksstage stage gelopen bij een koffiebranderij waar hij naast het uitvoeren een marktonderzoek ook al praktijkgericht aan de slag mocht gaan.
In her 3rd year at International Food & Agribusiness, Maike did an internship at Agriterra. She tells all about her experience.
De uitdagingen rondom een gezonde leefomgeving worden steeds complexer. Gemeenten staan voor de taak om belangrijke keuzes te maken tussen verschillende maatschappelijke belangen, zoals woningbouw, natuurbehoud, waterbeheer en gezondheid. Tegelijkertijd neemt de rol van technologie en data in het proces van besluitvorming toe.
Student Tessa Jansen vertelt over haar switch en studiekeuze bij HAS green academy.
At the HAS, Cassi discovered how her passion for nature, sustainability and hands-on learning can grow into a meaningful career—combining real-world experience, innovative research and personal ambition.
Een toekomstbestendige strategie voor je bedrijf formuleren, midden in een sector die flink in beweging is: dat vraagt om tijd, reflectie en de juiste begeleiding. Dat is precies wat de cursus Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt van HAS green academy biedt.
Gerion Pelders-van Heck is adviseur Food & Agri bij Rabobank en volgde de opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs bij HAS green academy. Met een financiële achtergrond én een sterke innerlijke drijfveer om bij te dragen aan een rechtvaardigere wereld, zocht ze verdieping.
Hoe kun je als gemeente beleidskeuzes rond mobiliteit beter onderbouwen én begrijpelijk maken voor collega’s, burgers en bestuur? Nick Vrijbloed, beleidsadviseur Mobiliteit en Bereikbaarheid bij de gemeente Houten, ontdekte de kracht van de digital twin. Samen met collega’s van de geo-afdeling volgde hij de cursus ‘Integraal afwegen voor een gezonde leefomgeving’ bij HAS green academy.
Toine Hattink, oud-cursusleider van de leerlijn Sport en Golf, kijkt met trots terug op de eerste editie van de opleiding Strategisch en tactisch baanbeheer. “Het was een eer om deze opleiding te ontwikkelen, samen met NGF, NVG en andere partners,” vertelt hij. “De eerste groep deelnemers was enthousiast, goed geïnformeerd en vooral op zoek naar praktische kennis die ze direct konden toepassen.”
Een opleiding volgen terwijl je al midden in de praktijk staat: het klinkt ambitieus, misschien zelfs wat overweldigend. Toch hoefde Margo Govers niet lang na te denken toen haar leidinggevende bij Rijk Zwaan haar attendeerde op de Vakopleiding Plantenveredeling van HAS green academy. “Ik was nog geen jaar aan de slag, toch had ik echt zin om mijn kennis te verdiepen, en weer op de HAS aan de slag te gaan.”
Milouska Lensing is een bekend gezicht binnen HAS green academy. Als docent, coach en jaarcoördinator van het eerste jaar van de International Food & Agribusiness (IFA) opleiding zet ze zich al meer dan twintig jaar in voor het welzijn en de ontwikkeling van studenten. Met haar warme persoonlijkheid, scherpe blik en betrokkenheid helpt ze studenten groeien, van binnenuit. Maak kennis met Milouska!
Bij Ruitenberg Ingredients, een familiebedrijf dat ingrediëntpremixen ontwikkelt voor de voedingsmiddelenindustrie, weten ze al langer dat duurzaamheid geen bijzaak meer is. Maar hoe maak je zoiets ongrijpbaars als ‘impact op het milieu’ concreet? Voor Marian Verbruggen en Tomas Kuijpers was de cursus Life Cycle Analysis: meten is weten van HAS green academy precies de zet in de goede richting.
Nick Paulussen (22) uit Susteren werkt al meer dan drieënhalf jaar op een golfbaan in Limburg. Waar hij begon zonder enige kennis van gras of greenkeeping, is hij inmiddels doorgegroeid tot hoofdgreenkeeper. Zijn kennis? Die bouwde hij grotendeels op bij HAS green academy, waar hij inmiddels zijn derde opleiding volgt.
Van februari tot mei 2025 volgde een professional uit de bankensector de opleiding AI-geletterdheid voor professionals bij HAS green academy, in samenwerking met ITHAX. De deelnemer kijkt met veel waardering terug op de opleiding en de impact ervan op zijn werk.
Hoe kun je bedrijven goed adviseren als je hun processen niet kent? Die vraag bracht Kiwa VERIN naar HAS green academy. Een eendaagse maatwerktraining zorgde voor praktische inzichten en direct toepasbare resultaten.
In een korte video vertelt docent Bedrijfskunde en agribusiness Bas meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.