1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Noël

Studentverhaal Noël

Ik ben Noel Frijns, ik ben 19 jaar oud en afkomstig uit Wahlwiller (Zuid- Limburg). Ik heb gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness aan de HAS in Venlo omdat ik zeker wist dat ik een bedrijfskundige opleiding wilde doen.

Agrarische sector

Het leek me leuk om naast bedrijfskunde ook nog iets met de agrarische sector te doen, omdat ik dit een interessant werkgebied vind. Deze interesse is ontstaan door het meehelpen op het blauwe bessen bedrijf van mijn ouders. De vakken waarin we les krijgen worden ook op een bedrijfskundige wijze ingevuld, dit betreft vakken zoals algemene economie, wiskunde, bedrijfseconomie, logistiek, statistiek, marketing, organisatiekunde en recht. Mijn wens om iets te doen met bedrijfskunde wordt dus wel echt goed vervuld!

 

Focus op praktijk

De belangrijkste reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen in plaats van een universitaire economie opleiding is dat deze opleiding erg op de praktijk gericht is. Tijdens de eerste blokken van het schooljaar hebben we om de week een excursie naar een onderneming in een bepaalde tak van de agrarische sector gehad. Daarnaast hebben we in het eerste jaar meteen twee stages die erg leerzaam zijn. Al deze praktijk gerichte opdrachten zorgen ervoor dat je meteen een groot netwerk opbouwt in je eerste jaar. Dit kan erg belangrijk zijn in de toekomst.

De overstap naar het praktijk gericht werken zorgt voor een mooie uitdaging omdat dit op het vwo zelden tot niet aan de orde is.

Overstap van vwo naar hbo

De overstap van vwo naar hbo was een mooie stap. Ik had al een goede economische basis opgebouwd door het vakkenpakket E&M te kiezen op het vwo. Dit heeft ervoor gezorgd dat het eerste blok vrij eenvoudig verliep, vanaf het 2e blok komen er volledig nieuwe vakken zoals logistiek die erg uitdagend zijn. Daarnaast zorgt ook de overstap naar het praktijk gericht werken voor een mooie uitdaging omdat dit op het vwo zelden tot niet aan de orde is.