1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Melle

Studentverhaal Melle

Hoi, ik ben Melle Vos en ik kom uit Susteren. Ik ben 18 jaar oud en zit op dit moment in de laatste weken van mijn 1ste jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy in Venlo.

Waarom HAS Venlo?

Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik de agrarische sector altijd interessant heb gevonden. Dit komt doordat mijn opa en oma een boerderij hebben waar ik als kind al heel graag kwam. De opleiding Bedrijfskunde en agribusiness trok mijn aandacht omdat dit een relatief brede opleiding is waardoor er na de studie veel mogelijkheden zijn - dat vind ik een erg fijn idee. In het eerste jaar heb ik de volgende vakken gevolgd: marketing, bedrijfseconomie, recht en logistiek.

Praktijkgericht

Ik heb dan specifiek voor de HAS gekozen omdat de school erg praktijkgericht is. In het eerste jaar zijn we veel op bezoek geweest bij verschillende bedrijven in verschillende sectoren, hierdoor bouw je ook meteen een netwerk van bedrijven op. Doordat je iedere twee weken bij één of twee nieuwe bedrijven in een sector langs gaat, kom je er ook achter welke sector je leuk vindt en welke je juist wat minder goed ligt. Door veel bij bedrijven langs te gaan krijg je te maken met veel aspecten van bedrijfsvoering, dat vind ik echt super handig.

Door veel bij bedrijven langs te gaan krijg je te maken met veel aspecten van bedrijfsvoering, dat vind ik echt super handig.

Van havo naar hbo

De overgang van havo naar hbo is mij meegevallen, omdat ik de zelfstandigheid op het hbo erg fijn vind. Ik kan goed dingen vanuit mijzelf doen, en hoef hier niet op aangestuurd te worden. Ik heb op de havo het vakkenpakket Natuur & Gezondheid gehad, hierdoor had ik nog geen voorkennis in de economie. Dit was gelukkig geen enkel probleem bij mijn opleiding, want je krijgt overal een sterke basis voor aangeboden.