Student story Cassi
At the HAS, Cassi discovered how her passion for nature, sustainability and hands-on learning can grow into a meaningful career—combining real-world experience, innovative research and personal ambition.
Vul hier 1 of meerdere zoekwoorden in op en druk op Zoeken. Let op, de zoekfunctie zoekt op ieder woord afzonderlijk.
At the HAS, Cassi discovered how her passion for nature, sustainability and hands-on learning can grow into a meaningful career—combining real-world experience, innovative research and personal ambition.
Een toekomstbestendige strategie voor je bedrijf formuleren, midden in een sector die flink in beweging is: dat vraagt om tijd, reflectie en de juiste begeleiding. Dat is precies wat de cursus Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt van HAS green academy biedt.
Gerion Pelders-van Heck is adviseur Food & Agri bij Rabobank en volgde de opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs bij HAS green academy. Met een financiële achtergrond én een sterke innerlijke drijfveer om bij te dragen aan een rechtvaardigere wereld, zocht ze verdieping.
Hoe kun je als gemeente beleidskeuzes rond mobiliteit beter onderbouwen én begrijpelijk maken voor collega’s, burgers en bestuur? Nick Vrijbloed, beleidsadviseur Mobiliteit en Bereikbaarheid bij de gemeente Houten, ontdekte de kracht van de digital twin. Samen met collega’s van de geo-afdeling volgde hij de cursus ‘Integraal afwegen voor een gezonde leefomgeving’ bij HAS green academy.
Toine Hattink, oud-cursusleider van de leerlijn Sport en Golf, kijkt met trots terug op de eerste editie van de opleiding Strategisch en tactisch baanbeheer. “Het was een eer om deze opleiding te ontwikkelen, samen met NGF, NVG en andere partners,” vertelt hij. “De eerste groep deelnemers was enthousiast, goed geïnformeerd en vooral op zoek naar praktische kennis die ze direct konden toepassen.”
Een opleiding volgen terwijl je al midden in de praktijk staat: het klinkt ambitieus, misschien zelfs wat overweldigend. Toch hoefde Margo Govers niet lang na te denken toen haar leidinggevende bij Rijk Zwaan haar attendeerde op de Vakopleiding Plantenveredeling van HAS green academy. “Ik was nog geen jaar aan de slag, toch had ik echt zin om mijn kennis te verdiepen, en weer op de HAS aan de slag te gaan.”
Milouska Lensing is een bekend gezicht binnen HAS green academy. Als docent, coach en jaarcoördinator van het eerste jaar van de International Food & Agribusiness (IFA) opleiding zet ze zich al meer dan twintig jaar in voor het welzijn en de ontwikkeling van studenten. Met haar warme persoonlijkheid, scherpe blik en betrokkenheid helpt ze studenten groeien, van binnenuit. Maak kennis met Milouska!
Bij Ruitenberg Ingredients, een familiebedrijf dat ingrediëntpremixen ontwikkelt voor de voedingsmiddelenindustrie, weten ze al langer dat duurzaamheid geen bijzaak meer is. Maar hoe maak je zoiets ongrijpbaars als ‘impact op het milieu’ concreet? Voor Marian Verbruggen en Tomas Kuijpers was de cursus Life Cycle Analysis: meten is weten van HAS green academy precies de zet in de goede richting.
Nick Paulussen (22) uit Susteren werkt al meer dan drieënhalf jaar op een golfbaan in Limburg. Waar hij begon zonder enige kennis van gras of greenkeeping, is hij inmiddels doorgegroeid tot hoofdgreenkeeper. Zijn kennis? Die bouwde hij grotendeels op bij HAS green academy, waar hij inmiddels zijn derde opleiding volgt.
Van februari tot mei 2025 volgde een professional uit de bankensector de opleiding AI-geletterdheid voor professionals bij HAS green academy, in samenwerking met ITHAX. De deelnemer kijkt met veel waardering terug op de opleiding en de impact ervan op zijn werk.
Hoe kun je bedrijven goed adviseren als je hun processen niet kent? Die vraag bracht Kiwa VERIN naar HAS green academy. Een eendaagse maatwerktraining zorgde voor praktische inzichten en direct toepasbare resultaten.
In een korte video vertelt docent Bedrijfskunde en agribusiness Bas meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt alumnus Bedrijfskunde en agribusiness Anna meer over haar werkzaamheden en haar ervaringen op de HAS.
In het tweede jaar van de opleiding Tuinbouw en Akkerbouw werk je in een groep aan een teeltproject. Je kiest een gewas én een praktijkprobleem dat je probeert op te lossen, bijvoorbeeld rond bemesting, watergift of plantgezondheid.
In het tweede jaar van de opleiding Horticulture & Business Management werk je in een groep aan een teeltproject. Je kiest een gewas én een praktijkprobleem dat je probeert op te lossen, bijvoorbeeld rond bemesting, watergift of plantgezondheid.
Ik ben Jil van der Hoeven, 22 jaar en ik kom uit Steenbergen. Ik volg de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness en ik zit momenteel in het tweede jaar.
Ik ben Suzan, ik kom uit Waspik, maar ben momenteel voor een jaar wonende op Texel. Ik studeer Toegepaste Biologie en zit nu in mijn laatste studiejaar, jaar 4. En ik ben ook werkende voor de HAS als promo-student.
Ik ben Jessica, 23 jaar en ik kom uit Maarheeze. Ik studeer Food Innovation in op de HAS in Venlo en zit op dit moment in mijn 3e jaar.
Hoi! Ik ben Anouk en ik ben net afgestudeerd aan de opleiding Toegepaste Biologie in Den Bosch. Ik heb er vijf jaar gewoond en gestudeerd.
Ivar van Dorst heeft het ouderlijke bedrijf dat 16 jaar eerder de stekker eruit trok een nieuw leven in geblazen. En wanneer het dan toch van de grond af opnieuw opgebouwd moet worden, kan het dan maar beter gelijk over de toekomstbestendige boeg.
Ik ben Tristan van Eck, 21 jaar oud en ik kom uit Leerdam, vlakbij Gorinchem. Ik woon op een boerderij met melkvee en vleespluimvee. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness aan de HAS.
Ken studeerde Food Technology aan HAS green academy. Tijdens zijn afstudeerstage kwam hij in contact met Bavaria, waar hij inmiddels werkt als brouwtechnoloog. In deze video vertelt hij hoe zijn opleiding hem heeft klaargestoomd voor een carrière in de brouwwereld en hoe hij elke dag bezig is met innovatie in bier.
In een korte video vertelt docent Milieukunde Nathan meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.
In een korte video vertelt docent Food Innovation Marloes meer over haar werk op de HAS en haar ervaring in de sector.