1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Louka aan het woord

Afgestudeerde Louka aan het woord

Louka studeerde Hippische Bedrijfskunde & Pet Business aan de HAS in Venlo. Hier wist ze haar passie voor paarden te combineren met haar toekomstige baan.

Even voorstellen

Mijn naam is Louka Sijbers, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Hegelsom. In mijn vrije tijd rijd ik paard en werk ik bij het wedstrijdsecretariaat van Peelbergen Equestrian Centre. Peelbergen Equestrian Centre is een hippische accommodatie waar ruiters van over de wereld wedstrijden rijden. Bij het wedstrijdsecretariaat sta ik ruiters te hulp en zorg ik ervoor dat de wedstrijden goed verlopen. 

Keuze voor de studie

Vier jaar geleden heb ik gekozen voor de opleiding Hippische Bedrijfskunde & Pet Business aan de HAS green academy in Venlo, omdat ik mijn passie voor paarden wil combineren met mijn toekomstige baan. De bedrijfskundige vakken, binnen- en buitenlandstages en minoren hebben me uitgebreide managementvaardigheden, praktijkervaring en gespecialiseerde kennis gegeven. Tijdens de opleiding was de buitenlandstage in Nieuw-Zeeland een absoluut hoogtepunt. Ik heb hier veel ervaring opgedaan en genoten van de renpaardensport. Het belangrijkste dat ik op de HAS heb geleerd is dan ook dat je af en toe kansen moet grijpen die niet iedere dag voor je zijn weggelegd.

Het belangrijkste dat ik op de HAS heb geleerd is dan ook dat je af en toe kansen moet grijpen die niet iedere dag voor je zijn weggelegd.

Breed opgeleid

De opleiding Hippische Bedrijfskunde & Pet Business raad ik aan aan studiekiezers die geïnteresseerd zijn in paarden en meer willen leren over de business eromheen. Je wordt erg breed opgeleid met bedrijfskundige vakken, van marketing en logistiek tot rechten en international business. Hierdoor kom je erachter wat écht bij jou past en waar je kwaliteiten liggen. Mocht je voor deze opleiding kiezen raad ik je zeker aan om een mooie buitenlandstage te plannen, ook al was dat iets waar ik tegenop keek toen ik aan de opleiding begon, was het uiteindelijk een hoogtepunt voor mij!

En nu?

Nadat ik mijn diploma heb ontvangen ga ik fulltime aan het werk bij Peelbergen Equestrian Centre om een financiële functie te vervullen. Ik kijk ernaar uit om mijn vaardigheden en kennis toe te passen in het werkveld!