1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Docentverhaal Gosse

Docentverhaal Gosse

Ik ben Gosse Smid en ik ben sinds 2022 met veel plezier docent voor de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.

Even voorstellen

Ik woon in het plaatsje Zetten in de Betuwe met mijn vrouw en 2 honden. Oorspronkelijk kom ik uit Friesland, waar mijn ouders een melkveebedrijf hadden. Van jongs af aan heb ik hier veel gewerkt met het doel om het bedrijf in de toekomst over te nemen. Na mijn studie in Leeuwarden ben ik diervoeding en bedrijfskunde gaan studeren aan de universiteit in Wageningen. Mijn opleidingen hebben mijn kijk op de wereld vergroot en uiteindelijk heb ik besloten om het bedrijf niet over te nemen.

Doordat ik in mijn carrière al ervaring heb opgedaan in de agrarische sector en deze sector mijn passie is, kan ik deze ervaringen delen met de studenten.

De HAS op mijn pad

Snel na het behalen van mijn diploma aan de universiteit, ben ik gaan werken voor Elanco Animal Health. Bij Elanco heb ik verschillende functies vervuld: accountmanager, product manager en marketing manager, zowel in de Benelux als internationaal. Na ruim 27 leerzame jaren bij Elanco, kwam de HAS op mijn pad. Dit leek mij een leuke uitdaging!

Doordat ik in mijn carrière al ervaring heb opgedaan in de agrarische sector en deze sector mijn passie is, kan ik deze ervaringen delen met de studenten. Ik vind het mooi om te zien hoe de studenten groeien en hoe ik daar een steentje aan kan bijdragen. Dit doe ik met veel enthousiasme en plezier.

Mijn passies

Naast mijn passie voor de agrarische sector, steek ik ook veel tijd in goede doelen zoals Alpe d’Huzes. Ik ben jaarlijks tijdens dit evenement op de berg te vinden als motorrijder voor het goede doel. Daarnaast ben ik bestuurslid bij BIG Challenge een initiatief van de food en agro sector.

Tips voor studenten

Meld je aan! Waarom? Het groene domein en de primaire sector is een fascinerende omgeving met veel bedrijvigheid, ondernemerschap en innovatief vermogen. Het zien van de bedrijvigheid die we hier in de Nederlandse agrarische sector hebben is erg indrukwekkend. Er is voor iedereen plek én veel vraag naar afgestudeerde HAS’ers met een kritische blik. Wie weet komen we elkaar tegen!