Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

VOEDSELDIALOOGBLOG - VOEDSELKEUZELOGO #7: DE consument

Consument in supermarkt
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Blogs
  4. voedseldialoogblog voedselkeuzelogo 7

Lector Annet Roodenburg van HAS Hogeschool schrijft in een blogserie over voedselkeuzelogo's. Maar wie zorgt ervoor dat zo’n voedselkeuzelogo een succes wordt? Hoe zit het met de consument?

Gezonde keuzes gemakkelijker maken is het doel van een voedselkeuzelogo. Enerzijds helpt het consumenten met begrijpelijke informatie. Anderzijds motiveert het de voedingsmiddelensector tot productverbetering. De consument staat centraal. Het voedselkeuzelogo Nutri-Score staat in de schijnwerpers. Hierover gingen mijn eerste blogs. Wie zorgt ervoor dat zo’n voedselkeuzelogo een succes wordt? Is dat de levensmiddelenindustrie of de overheid? Hoe zit het met de consument? Voer voor meer blogs. Na de overheid en de voedingsmiddelensector, is nu de consument aan de beurt.

Is 0.4g zout in 100g soep nu veel of weinig?

Veel consumentenonderzoek laat zien dat consumenten moeite hebben met alle informatie op de verpakking van voedingsmiddelen. Naast de merknaam en de hoeveelheid, staat er een voedingswaardedeclaratie en een ingrediëntenlijst op (zie afbeelding). Dat is allemaal verplicht, vastgelegd in wetgeving. Hiermee kun je als consument zien hoe gezond een product is. Tenminste, zo is het bedoeld. Maar  je moet  wel enige inhoudelijke kennis hebben van voeding om deze getallen en woorden te kunnen begrijpen...

Producten met en zonder Nutri-Score

Lector

Dr. A. J. C. (Annet) Roodenburg

Lector Voeding en gezondheid


E: A.Roodenburg@has.nl

T: +3188 890 36 00

Portret Lector Annet Roodenburg

OVER DE HAS HOGESCHOOL BLOG

Deze blog is onderdeel van het online platform van HAS Hogeschool. Op de blog komen lectoren, docenten en studenten aan het woord: zij spotten trends, gaan in op de actualiteit, spreken met het werkveld en vertellen over hun projecten. Maar bovenal laten ze zien hoe bevlogen zij zijn om als expert alle kennis en ervaring die ze hebben over te dragen op jou als student of professional en je zo te helpen je projecten nóg beter aan te pakken. Lees meer

BLOGSERIE: VOEDSELKEUZELOGO