1. Home
  2. Meer HAS
  3. Blogs
  4. Voedseldialoogblog - Voedselkeuzelogo 5

Voedseldialoogblog - Voedselkeuzelogo #5: de overheid

Gezonde keuzes gemakkelijker maken is het doel van een voedselkeuzelogo. Enerzijds helpt het consumenten met begrijpelijke informatie. Anderzijds zou het de voedingsmiddelensector moeten motiveren tot productverbetering. Het voedselkeuzelogo Nutri-Score staat in de schijnwerpers. Hierover gingen mijn eerste blogs. Wie zorgt ervoor dat zo’n voedselkeuzelogo een succes wordt? Is dat de levensmiddelenindustrie of de overheid? Welke rol spelen de wetenschap en de maatschappelijke organisaties? Wat leert het verleden? Voer voor meer blogs, ik begin met de overheid.

Voedselkeuzelogo en de overheid

In 2005 riep de Nederlandse overheid de voedingsmiddelenindustrie op om met 1 voedselkeuzelogo te komen. Dat deed de industrie (zie afbeelding), maar dat bleek 10 jaar later niet geloofwaardig. Daarom nu dus een andere aanpak, waarbij de overheid aan het stuur zit.

OVER DE HAS HOGESCHOOL BLOG

Deze blog is onderdeel van het online platform van HAS Hogeschool. Op de blog komen lectoren, docenten en studenten aan het woord: zij spotten trends, gaan in op de actualiteit, spreken met het werkveld en vertellen over hun projecten. Maar bovenal laten ze zien hoe bevlogen zij zijn om als expert alle kennis en ervaring die ze hebben over te dragen op jou als student of professional en je zo te helpen je projecten nóg beter aan te pakken. Lees meer