1. Home
  2. Meer HAS
  3. Blogs
  4. HAS Food Experience blog: Een rondtrekkend circus

HAS Food Experience blog: Een rondtrekkend circus

De HAS Food Experience is niet het enige evenement waar onze studenten te zien zijn. Vanwege de coronacrisis zijn er momenteel geen ‘live’ evenementen, maar we hopen dat dit vanaf 1 september wel weer kan. Ondertussen komen de studenten ook bij online events voorbij en mochten de beperkende maatregelen aanhouden, dan zullen dat er alleen maar meer worden.

Food Innovation Bachelor Award 

Op 11 juni gaan een flink aantal studenten de online strijd aan om de felbegeerde eerste plek in de Food Innovation Bachelor Award van het Voedingscentrum. Annick van de Laak met Winky’s – groentepannenkoeken, Anne-Jeth de Groot met Uk & Puk, en Matthew, Manouk, Martijn met Allgrain - zoutloos brood doen aan deze wedstrijd mee. Zoals elk jaar gaan we er vanuit dat HAS-studenten er met de 1e of 2e plaats vandoor gaan, omdat de concepten doordacht en consumentgericht zijn én op haalbaarheid zijn getoetst. 

Culiperslunch 

Onze studenten zijn op 28 september met hun projecten te zien op de Culiperslunch van Marcus Polman. Een evenement dat tout-food-schrijvend Nederland trekt. In het verleden hebben diverse student-ondernemers dit evenement als vervolg springplank gebruikt om hun project verder te ontwikkelen en te realiseren. Zo heeft Reinier van Chastelet (HASFE18)  er de uitgever van zijn groentekookboek ontmoet, maakte Jadis Schreuder (HASFE18) als food ondernemer haar debuut met haar onderneming The Lemon Kitchen en Ivo van Dijk (HASFE19) verraste vorig jaar vriend en vijand op de Culiperslunch met zijn Dreug, duurzame worst van Zeugen. Komende Culiperslunch zullen Alexander Steenis en Noor Boereboom acte de presence geven met hun onderneming Dabba Diner.  
 

VMT Food Future Event 

Op 10 september staat het van april doorgeschoven VMT Food Future Event op het programma, georganiseerd door vakblad VMT, waarvan hoofdredacteur Dionne Irving in het jurypanel t.b.v. de FoodManShip Awards deelnam. De winnaars & runner ups van de categorie Green & Tech en van Lifestyle & Health krijgen de kans om hun projecten te presenteren voor de voedingsmiddelentechnologie branche. 

Food Inspiration Days 

Een maand later, in oktober, zullen we een aantal studenten terugzien op de Food Inspiration Days, georganiseerd door Food Inspiration. Hoofdredacteur Maaike de Reuver zat in het jurypanel van de internal impact award. Maaike en ik zullen de studenten, studentondernemers en alumni trainen om het podium te betreden en zo hun project en/of onderneming een kickstart te geven bij het food servicenetwerk van Nederland. Daarnaast maken elk jaar HAS-alumni (ondernemers) hun opwachting in de Food100. Deze lijst is een initiatief van AgriFood Capital, SFYN, Food Hub en Food Inspiration. Maar liefst 14 HAS Food Innovators en ondernemers gingen voor in 2017, 2018 en 2019 als gamechanger jonger dan 30 jaar. Op 20 oktober wordt deze lijst onthuld.  Ik ben zelf één van de scouts voor deze lijst met foodhelden. 

 

Op onze vernieuwde website has.nl vind je de online versie van het jaarboek dat we recent gepubliceerd hebben. Wil je dit inspiratie-infuus liever écht kunnen vasthouden? Bladeren door de prachtige foto’s en verhalen van onze studenten? Bestel hier het fysieke boek en wij bezorgen het op jouw deurmat. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij. 

Lees ook de andere HAS Food Experience Blogs