1. Home
  2. Meer HAS
  3. Blogs
  4. voedseldialoogblog voedselkeuzelogo 6

Voedseldialoogblog - Voedselkeuzelogo #6: de voedingsmiddelensector

Enerzijds zou een voedselkeuzelogo consumenten moeten helpen met begrijpelijke informatie. Anderzijds motiveert het de voedingsmiddelensector tot productverbetering. Supermarkten en sommige fabrikanten kunnen niet wachten om Nutri-Score snel in te voeren. Alleen nu leidt Nutri-Score tot onlogische gezonde keuzes en dat is verwarrend voor de consument. Dat moet dus eerst gerepareerd worden. Hierover gingen mijn eerste 4 blogs. Maar wie zorgt ervoor dat zo’n voedselkeuzelogo een succes wordt? Is dat de levensmiddelenindustrie, de overheid? Welke rollen spelen de wetenschap en de maatschappelijke organisaties? Wat hebben we geleerd uit het verleden? Voer voor meer blogs. Vorige week de overheid, nu dus de voedingsmiddelensector.

Geen Vinkje, geen criteria, geen doel

De voedingsmiddelensector heeft een nieuw voedselkeuzelogo al lang op het verlanglijstje staan. Al sinds het Vinkje werd afgeschoten. 

OVER DE HAS HOGESCHOOL BLOG

Deze blog is onderdeel van het online platform van HAS Hogeschool. Op de blog komen lectoren, docenten en studenten aan het woord: zij spotten trends, gaan in op de actualiteit, spreken met het werkveld en vertellen over hun projecten. Maar bovenal laten ze zien hoe bevlogen zij zijn om als expert alle kennis en ervaring die ze hebben over te dragen op jou als student of professional en je zo te helpen je projecten nóg beter aan te pakken. Lees meer