1. Home
  2. Meer HAS
  3. Blogs
  4. Blog: Waarom studenten proeven doen met robottechnologie in de kippenstal

Blog: Waarom studenten proeven doen met robottechnologie in de kippenstal

Stel je het eens voor: een klein robotje dat tussen 40.000 vleeskuikens in een pluimveestal rijdt en onder meer de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 in de stal meet. Die data dragen vervolgens bij aan het creëren van de beste omstandigheden voor de kuikens om gezond groot te worden. In vleeskuikenstallen is al veel geautomatiseerd en deze robot is de nieuwste ontwikkeling.

Als lector Precision Livestock Farming bij HAS Hogeschool doet Lenny van Erp veel onderzoek naar het gebruik van sensoren in de veehouderij en op het moment is ze samen met studenten betrokken bij verschillende robotprojecten in vleeskuikenstallen.

In dit blogartikel vertelt ze je er graag meer over!

 

Over de HAS Hogeschool Blog

Deze blog is onderdeel van het online platform van HAS Hogeschool. Op deze blog komen lectoren en docenten aan het woord: zij spotten trends, gaan in op de actualiteit, spreken met het werkveld en vertellen over hun projecten. Maar bovenal laten ze zien hoe bevlogen zij zijn om als expert alle kennis en ervaring die ze hebben over te dragen op jou als student of professional en je zo te helpen je projecten nóg beter aan te pakken.