1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
 • mannen met spade-Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  9 dagen

  De opleiding Bodemcoach is bedoeld om jou als adviseur de handvaten te geven om agrariërs te kunnen adviseren over- en begeleiden bij de ontwikkeling naar duurzaam & toekomstbestendig bodembeheer. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een microcredential, officiële erkenning vanuit HAS green academy, en kun je een microcredential in de vorm van een EduBadge aanvragen.

 • beheer natuurgras

  Opleiding Expert natuurgras

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  10 dagen

  De opleiding Expert natuurgras leert je hoe je kwaliteit van grond, water en gras kunt monitoren en hoe je bij problemen de juiste maatregelen treft.

 • Opleiding Geodesie

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  20 dagen

  Word een expert in het meten en modelleren van de aarde! Ben je landmeetkundige? Wil je je verder specialiseren op het gebied van Geodesie en Geo-ICT? Dan is de hbo-erkende opleiding geodesie iets voor jou!

 • Opleiding GIS-specialist

  Locatie
  Op locatie en Online
  Studieduur
  5 maanden

  Gegevens zijn er in overvloed. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze op een snelle en efficiënte manier inzet? In samenwerking met Geon biedt HAS green academy de 10e editie van de opleiding GIS-specialist aan, waar jij leert om sneller en efficiënter met je data om te gaan. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een microcredential, officiële HBO-certificering en kun je een microcredential in de vorm van een EduBadge aanvragen. 

 • buggy op golfbaan

  Opleiding Hoofdgreenkeeper

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  10 dagen

  In deze opleiding leer je wat er nodig is bij het opstellen van een beheer- en werkplan voor een golfbaan. Ook budgetteren krijgt veel aandacht: als hoofdgreenkeeper draag je immers verantwoordelijkheid over de besteding van de middelen.

 • man en vrouw op akker

  Opleiding Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt in 2030

  Locatie
  Venlo en Dronten
  Studieduur
  6 maanden

  In de opleiding Ondernemen in de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren. Deze opleiding is een samenwerking tussen HAS green academy en Aeres Hogeschool.

 • man en vrouw bekijken plant

  Opleiding Plantenfysiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  De opleiding Plantenfysiologie geeft je de kennis en inzichten die je nodig hebt om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.

 • Opleiding Strategisch en tactisch baanbeheer

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Deze opleiding ondersteunt baanmanagers en -commissarissen bij het strategisch en tactisch beheren van golfbanen, om tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden, gemeenten en natuurorganisaties.

 • Toekomstgericht ondernemen in de boomkwekerij

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  10 dagdelen

  Nederlandse boomkwekerijen groeien en zijn innovatief, maar staan voor uitdagingen zoals duurzaamheid en digitalisering. Voor succes in deze sector zijn naast groene vingers ook diverse ondernemerskwaliteiten essentieel. In deze opleiding ga je hiermee aan de slag.

 • Cursisten in kas maken aantekeningen - Plant breeding for non-breeders

  Plant breeding for non-breeders (EN)

  Locatie
  Online
  Studieduur
  3 dagen

  Plant breeding for non-breeders biedt een introductie in genetica en (planten)veredeling. Werk jij bij een plantenveredelingsbedrijf, maar heb je weinig of geen kennis van plantenveredeling? Wil je het jargon van de veredelaar begrijpen als je met hem/haar samenwerkt? Dan is deze online cursus geschikt voor jou.

 • Student in de kas - Plant physiology in one week

  Plant physiology in one week (EN)

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 dagen

  De verschillende aspecten van de plantenfysiologie worden besproken en beoefend in deze intensieve cursus van een week.

 • vrouw in kas met planten

  Plantenkwekers-cursus

  Locatie
  Den Bosch en Op locatie
  Studieduur
  6 dagdelen

  Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.

 • man en vrouw bij planten stekjes in kas

  Plantenveredeling op hbo-niveau

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  Veel werknemers in plantenveredelingsbedrijven hebben behoefte aan een beknopt overzicht over de achtergrond en opzet van een veredelingsprogramma. De cursus plantenveredeling op hbo-niveau biedt een mix van theoretische sessies, praktische toepassingen en veldbezoeken.

 • man en vrouw in akker

  Sectorcursus Akkerbouw

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  De akkerbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Akkerbouwers verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Wie de sector nog niet kent maar wel een gelijkwaardige gesprekspartner wil zijn, haalt alles uit deze sectorcursus Akkerbouw.

 • vrouw in fabriek

  Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Een dialoog met elkaar, waarbij klant en bank elkaar uitdagen om de lat steeds hoger te leggen? Onderscheidend in de voedselketen en het beste voedingsmiddelenpakket in de wereld. Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.

 • Sectorcursus Melkveehouderij

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Professionals met passie, dat zijn melkveehouders. Dat neemt niet weg dat ze moeten presteren in een breed krachtenveld van markt en maatschappij. Juist daarom verwachten melkveehouders toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. Die kennis doe je op tijdens de sectorcursus Melkveehouderij.

 • Kuikens - Sectorcursus Pluimveehouderij

  Sectorcursus Pluimveehouderij

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Pluimveehouders zijn bij uitstek professionals met passie. Maar dat neemt niet weg dat ze moeten presteren in een breed krachtenveld van markt en maatschappij. Juist daarom verwachten pluimveehouders toegevoegde waarde van hun gesprekspartners, maar daar is kennis voor nodig.

 • Kassen - Sectorcursus (glas)tuinbouw

  Sectorcursus Tuinbouw

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Tuinders hebben liefde voor het vak. De tuinbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Tuinders verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Ken je de open en glastuinbouw nog niet maar wil je wel een gelijkwaardige gesprekspartner zijn? Dan is deze sectorcursus wat voor jou!

 • varkenshouderij bedrijf en biggen - Sectorcursus Varkenshouderij

  Sectorcursus Varkenshouderij

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Varkenshouders verwachten toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. De sectorcursus Varkenshouderij is een goed startpunt om de juiste kennis van zaken op te doen.

 • Teach the teacher programma

  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  15 dagen

  HAS green academy is naast aanbieder van voltijd bachelor opleidingen ook een aanbieder van cursussen en in-company of in-university trainingen voor professionals.

 • Plantenveredeling

  Vakopleiding Plantenveredeling

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 jaar

  De vakopleiding plantenveredeling heeft als doel meer inzicht te bieden in de theoretische achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma, zodat je kunt groeien tot (assistent) veredelaar of selecteur en meer verantwoordelijkheden kunt vervullen in het veredelingsprogramma.

 • Man en vrouw lopen in weide met molen op de achtergrond

  Verdiepingscursus Stikstof in de landbouw

  Locatie
  Dronten en Online
  Studieduur
  3 dagdelen

  Het doel van de verdiepende cursus Stikstof is het ondersteunen van agrarische ondernemers bij het vergaren, verdiepen en toepassen van kennis over stikstofreductie op bedrijfsniveau.

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen