1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
 • Begeleider en cursisten les in het lab - Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Leergang Quality and Business Improvement in Food

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  9 maanden

  De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk en in de spotlights. Alle reden om je als kwaliteitsmanager extra te wapenen. Met de Leergang Quality and Business Improvement in Food leer je hoe je de kwaliteit van voedingsmiddelen kunt bewaken. En op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

 • planten onder LED

  Managing a vertical farm (EN)

  Locatie
  Den Bosch en Venlo en Op locatie
  Studieduur
  4 dagen

  Deze Engelstalige cursus gaat over praktische toepassingen van vertical farm management.

 • koeien in een weiland

  Masterclass Biologisch ondernemen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  16 uur

  Denk je aan omschakeling naar biologisch? Of ben je nieuwsgierig naar welke goede punten uit de biologische landbouw je kan toepassen in je gangbare landbouwbedrijf? Dan ben je van harte welkom. De masterclass bestaat uit 4 dagdelen en is gratis te volgen.

 • Vrouw in weiland met koeien - Masterclass Stikstof in de landbouw

  Masterclass Stikstof in de landbouw

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  De masterclass Stikstof in de landbouw is bedoeld voor agrarisch ondernemers die meer willen weten over de achtergronden van de stikstofproblematiek en wat dit betekent voor hun bedrijf.

 • Data op laptop - Module Business Improvement - HAS Green Academy

  Module Business improvement

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen?

 • medewerker kwaliteit - Module Quality Assurance - HAS Green Academy

  Module Quality assurance

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?

 • medewerker kwaliteit - Module Quality Control - HAS Green Academy

  Module Quality control

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.

 • Wortel in bodem

  Online cursus Bodem

  Locatie
  Online
  Studieduur
  5 dagen

  De online cursus Basiskennis bodem gaat in op de fysische, chemische en biologische bodemvruchtbaarheid.

 • tomaten in kas

  Online Plant physiology (EN)

  Locatie
  Online
  Studieduur
  8 weken

  De online cursus Plantenfysiologie (e-learning) geeft je de mogelijkheid om jouw kennis over diverse fysiologische processen in planten te vergroten.

 • golfbaanbeheer

  Opleiding Assistent-hoofdgreenkeeper

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 maanden

  De baan moet er tiptop uitzien, iedere dag opnieuw. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je wat er allemaal bij komt kijken om de golfbaan er tiptop uit te laten zien.

 • Opleiding bedrijfscoach precisielandbouw

  Locatie
  Dronten
  Studieduur
  4 dagen

  Agrarisch ondernemers gebruiken steeds meer precisietechnieken. Zij willen graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van precisielandbouw. In de opleiding Bedrijfscoach precisielandbouw leer je hoe je als adviseur gericht kunt helpen op het gebied van strategische bedrijfskeuze en precisielandbouw.

 • Opleiding Bedrijfscoach stikstof

  Locatie
  Den Bosch en Dronten
  Studieduur
  5 dagen

  De opleiding Bedrijfscoach stikstof is specifiek gericht op agrarische adviseurs die als bedrijfscoach stikstof aan de slag willen.

 • mannen in bloemenkas

  Opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw

  Locatie
  Op locatie en Venlo
  Studieduur
  6 maanden

  In de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

 • Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  De opleiding Bodemcoach is bedoeld om jou als adviseur in de agrarische sector van de benodigde kennis en vaardigheden te voorzien. De bedrijfsopleiding biedt jou handvaten om agrariërs te kunnen adviseren over- en begeleiden bij de ontwikkeling naar duurzaam & toekomstbestendig bodembeheer.

 • beheer natuurgras

  Opleiding Expert natuurgras

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  7 maanden

  De opleiding Expert natuurgras leert je hoe je kwaliteit van grond, water en gras kunt monitoren en hoe je bij problemen de juiste maatregelen treft.

 • Opleiding GIS-specialist

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Gegevens zijn er in overvloed. Dat wil nog niet zeggen dat alles bruikbaar of kwalitatief goed is. Als GIS-specialist werk je aan het omzetten van gegevens naar bruikbare data en uiteindelijk informatie. De waan van de dag en de diversiteit aan vragen die je gesteld worden zorgen er dikwijls voor dat je voor (korte termijn) snelheid kiest in plaats van (lange termijn) structuur. Je maakt bijvoorbeeld snel een kaartje voor je collega, terwijl je met kaartlagen in een viewer in kortere tijd meer collega’s kunt helpen. Kortom: door data te structureren wordt de waarde van data pas écht benut, met als resultaat dat je gegevens sneller en efficiënter kunt terugvinden. HAS green academy geeft de opleiding GIS-specialist samen met Geon.

 • buggy op golfbaan

  Opleiding Hoofdgreenkeeper

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 maanden

  In de opleiding Hoofdgreenkeeper leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan. Je krijgt onder meer inzicht in het financieel management.

 • Opleiding Ondernemen in de akkerbouw in 2030

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  6 maanden

  In de opleiding Ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren. Deze opleiding is een samenwerking tussen HAS green academy en Aeres Hogeschool.

 • Cursisten bekijken planten - Opleiding Plantenfysiologie

  Opleiding Plantenfysiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  De opleiding Plantenfysiologie geeft je de kennis en inzichten die je nodig hebt om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.

 • planten stekjes

  Plant breeding essentials in one week (EN)

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 dagen

  Veel werknemers in plantenveredelingsbedrijven hebben behoefte aan een beknopt overzicht over de achtergrond en opzet van een veredelingsprogramma. De cursus Plant breeding essentials biedt een mix van theoretische sessies, praktische toepassingen en veldbezoeken.

 • Cursisten in kas maken aantekeningen - Plant breeding for non-breeders

  Plant breeding for non-breeders (EN)

  Locatie
  Online
  Studieduur
  3 dagen

  Plant breeding for non-breeders biedt een introductie in genetica en (planten)veredeling. Werk jij bij een plantenveredelingsbedrijf, maar heb je weinig of geen kennis van plantenveredeling? Wil je het jargon van de veredelaar begrijpen als je met hem/haar samenwerkt? Dan is deze online cursus geschikt voor jou.

 • cursisten voor de kas - Plant physiology in one week

  Plant physiology in one week (EN)

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 dagen

  De verschillende aspecten van de plantenfysiologie worden besproken en beoefend in deze intensieve cursus van een week.

 • vrouw in kas met planten

  Plantenkwekers-cursus

  Locatie
  Den Bosch en Op locatie
  Studieduur
  5 dagen

  Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen