1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige opleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Actueel cursusaanbod

Bekijk hier een overzicht van alle bedrijfsopleidingen en cursussen die wij momenteel aanbieden. 

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen

Zoek je opleiding

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
 • Data op laptop - Module Business Improvement - HAS Green Academy

  Module Business improvement

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  Ieder bedrijf heeft van die punten. Processen waarvan iedereen vermoedt dat het beter kan. Maar hoe? En wegen de baten dan ook op tegen de lasten die bij een verbetertraject spelen?

 • medewerker kwaliteit - Module Quality Assurance - HAS Green Academy

  Module Quality assurance

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Beheersing van de voedselveiligheid middels een kwaliteitssysteem is natuurlijk een relevant en onmisbaar onderdeel in ieder bedrijf. Maar worden alle gevaren ook daadwerkelijk beheerst op de juiste wijze en zijn de risico’s op voedsel fraude en food defense voldoende geborgd?

 • medewerker kwaliteit - Module Quality Control - HAS Green Academy

  Module Quality control

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  Wanneer een kwaliteitssysteem is geïmplementeerd is het van belang dat dit juist wordt gebruikt en toegepast. De module Quality control staat in het teken van beheersing van dit proces onder andere door middel van kwaliteitscontroles.

 • Wortel in bodem

  Online cursus Bodem

  Locatie
  Online
  Studieduur
  5 dagen

  De online cursus Basiskennis bodem gaat in op de fysische, chemische en biologische bodemvruchtbaarheid.

 • golfbaanbeheer

  Opleiding Assistent-hoofdgreenkeeper

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 maanden

  De baan moet er tiptop uitzien, iedere dag opnieuw. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je wat er allemaal bij komt kijken om de golfbaan er tiptop uit te laten zien.

 • Opleiding bedrijfscoach precisielandbouw

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 dagen

  Agrarisch ondernemers gebruiken steeds meer precisietechnieken. Zij willen graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van precisielandbouw. In de opleiding Bedrijfscoach precisielandbouw leer je hoe je als adviseur gericht kunt helpen op het gebied van strategische bedrijfskeuze en precisielandbouw.

 • Opleiding Bedrijfscoach stikstof

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  De opleiding Bedrijfscoach stikstof is specifiek gericht op agrarische adviseurs die als bedrijfscoach stikstof aan de slag willen.

 • vrouwen in kas met tomaten

  Opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  6 maanden

  In de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.

 • beheer natuurgras

  Opleiding Expert natuurgras

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  7 maanden

  De opleiding Expert natuurgras leert je hoe je kwaliteit van grond, water en gras kunt monitoren en hoe je bij problemen de juiste maatregelen treft.

 • buggy op golfbaan

  Opleiding Hoofdgreenkeeper

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 maanden

  In de opleiding Hoofdgreenkeeper leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan. Je krijgt onder meer inzicht in het financieel management.

 • Opleiding Ondernemen in de akkerbouw in 2030

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  6 maanden

  In de opleiding Ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren.

 • Opleiding Plantenfysiologie

  Opleiding Plantenfysiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 maanden

  De opleiding Plantenfysiologie geeft je de kennis en inzichten die je nodig hebt om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.

 • planten stekjes

  Plant breeding essentials in one week

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 dagen

  Many employees in plant breeding companies need a concise overview about the background and set up of a breeding programme. This one week course Plant breeding essentials is a mix of theoretical sessions, practical applications and field visits.

 • Plant en reageerbuis

  Plant breeding for non-breeders

  Locatie
  Online
  Studieduur
  3 dagen

  Are you working at a plant breeding company but have limited or no knowledge about plant breeding? Do you want to understand the jargon of the breeder when you cooperate with him/her? Then this online course might be suitable for you.

 • Planten in kas

  Plant physiology in one week

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 dagen

  The various aspects of plant physiology are discussed and practiced in this intensive one week course.

 • vrouw met jonge tomatenplant

  Plantenkwekers-cursus

  Locatie
  Den Bosch en Op locatie
  Studieduur
  5 dagen

  Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.

 • Sectorcursus Akkerbouw

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  De akkerbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Akkerbouwers verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Wie de sector nog niet kent maar wel een gelijkwaardige gesprekspartner wil zijn, haalt alles uit deze sectorcursus Akkerbouw.

 • vrouw in fabriek

  Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.

 • Koeien in weiland - Sectorcursus Melkveehouderij

  Sectorcursus Melkveehouderij

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Professionals met passie, dat zijn melkveehouders. Dat neemt niet weg dat ze moeten presteren in een breed krachtenveld van markt en maatschappij. Juist daarom verwachten melkveehouders toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. Die kennis doe je op tijdens de sectorcursus Melkveehouderij.

 • Kassen - Sectorcursus (glas)tuinbouw

  Sectorcursus Open en glastuinbouw

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Tuinders hebben liefde voor het vak. De tuinbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Tuinders verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Ken je de open en glastuinbouw nog niet maar wil je wel een gelijkwaardige gesprekspartner zijn? Dan is deze sectorcursus wat voor jou!

 • Kuikens - Sectorcursus Pluimveehouderij

  Sectorcursus Pluimveehouderij

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Pluimveeh Bij uitstek professionals met passie, dat zijn pluimveehouders. Maar dat neemt niet weg dat ze moeten presteren in een breed krachtenveld van markt en maatschappij. Juist daarom verwachten pluimveehouders toegevoegde waarde van hun gesprekspartners, maar daar is kennis voor nodig.

 • Biggen - Sectorcursus Varkenshouderij

  Sectorcursus Varkenshouderij

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Varkenshouders verwachten toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. De sectorcursus Varkenshouderij is een goed startpunt om de juiste kennis van zaken op te doen.

 • Teach the teacher programma

  Locatie
  Den Bosch en Venlo
  Studieduur
  15 dagen

  HAS green academy is naast aanbieder van voltijd bachelor opleidingen ook een aanbieder van cursussen en in-company of in-university trainingen voor professionals.