1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Managing a vertical farm

In het kort

Telen zonder daglicht is een nieuwe ontwikkeling, die tuinbouw naar een hoger niveau tilt. Met Light Emitting Diodes (LED) is het mogelijk om planten de perfecte lichtomstandigheden te bieden, terwijl ook andere klimaatfactoren volledig worden beheerst. Deze Engelstalige cursus richt zich vooral op de praktische toepassingen van vertical farm management.
Start
Wordt gepland
Duur
4 dagen
Taal
Engels
Locatie
Den Bosch,Venlo,Op locatie
Investering
Kostendetails

Over de cursus

HAS green academy heeft meer dan 10 jaar ervaring in het succesvol telen van gewassen uitsluitend verlicht door LED in zowel onderzoeks- als grootschalige productiecellen. We bieden nu een cursus productiemanagement aan om onze kennis en ervaring te delen met professionals uit de tuinbouw en aanverwante sectoren met speciale interesse in verticale of stadslandbouw.

Wat kun je na de cursus?

Na het volgen van de cursus Managing a vertical farm weet je alles over:

  • Welke gewassen interessant zijn om in een verticale boerderij te verbouwen en hun opbrengstpotentieel.
  • Hoe je verschillende gewassen kunt zaaien, ontkiemen en verplanten/plaatsen.
  • Kenmerken van en teelt in verschillende substraten.
  • Optimale klimaatinstellingen.
  • Het bouwen van een verticale boerderij.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit 4 dagen. Elke dag wordt op een andere locatie gehouden en heeft een ander thema:

Dag 1: Gewassen, rassen en opbrengstpotentieel - Brightbox Venlo

In deze module leer je welke gewassen potentieel interessant zijn om onder LED te telen, inclusief rassen en opbrengsten.

Enkele gewassen zullen worden geoogst, het gewicht wordt bepaald en berekeningen worden gemaakt voor de opbrengst. Licht wordt gemeten onder verschillende (LED)-lampen met verschillende apparaten (van een eenvoudige mobiele telefoon app tot een spectrometer). Voor lichtmeting wordt een protocol gebruikt. 

Dag 2: Zaden, zaaien, substraten - HAS Den Bosch

Tijdens deze module leer je hoe je verschillende gewassen kunt zaaien, ontkiemen en verplanten/plaatsen en leer je over alternatieve methoden. Daarnaast is er aandacht voor verschillende substraten voor zaaien en opkweken. Ook wordt op deze dag aandacht besteed aan kenmerken van en teelt in verschillende substraten in combinatie met watergeefsystemen zoals aeroponics, hydrocultuur, droge hydrocultuur, eb en vloed, Nutrient Film Techniek.

Dag 3: Klimaatinstelling en bouwen van een verticaal bedrijf - Naaldwijk

In deze module worden optimale klimaatinstellingen besproken op het gebied van lichtkwaliteit, intensiteit, (dag)lengte, temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 niveau en luchtsnelheid. Ook leer je alles over het bouwen van een vertical farm. Met welke factoren moet je rekening houden? Wat zijn de do's en don'ts? We zullen zeer high tech farms zien en ook meer low tech farms.

Dag 4: Business case, hygiëne en sanitaire voorzieningen, post harvest - locatie nader te bepalen

Je leert over algemene hygiëneprotocollen en waarom die nodig zijn. Zowel plantenziekten en -plagen als menselijke bacteriële ziekten worden besproken in relatie tot hygiëneprotocollen en ontsmettingsmethoden. De plantenfysiologie voor en na de oogst wordt vergeleken, zodat duidelijk wordt hoe de producten na de oogst moeten worden behandeld. Verpakking, verpakkingsmaterialen en bewaartemperaturen maken ook deel uit van deze module.

Ook brengen we een bezoek aan Philips GrowWise, een modern onderzoekscentrum op de Eindhovense High Tech Campus. Op deze laatste dag van de cursus leren we je hoe je op basis van gegevens en berekeningen van Philips en partners je business case kunt doorrekenen.

Voor wie

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die in een vertical farm werkt of gaat werken.

Begeleiding

Deze cursus wordt gegeven door ervaren HAS-docenten. HAS green academy beschikt over haar eigen vertical farming faciliteiten. Ook worden verschillende partners bezocht om verdere praktische kennis op te doen en bieden wij 's avonds verschillende netwerkmogelijkheden met leveranciers van klimaatkamers, licht, software, klimaatcomputers, et cetera in de vertical farming.

Na inschrijving bespreken we met jou jouw wensen en nodigen we de partners uit.

De cursus biedt een overzicht van verschillende domeinen die gerelateerd zijn aan vertical farming, maar zoekt daarnaast bij meerdere onderwerpen de diepgang op. Dankzij de verkregen kennis binnen vertical farming is het makkelijker om met experts in de sector te coördineren.
Joris Goossens
Cursist

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De cursus Managing a vertical farm heeft nog geen nieuwe startdatum. Blijf op de hoogte van de nieuwe cursus data via de button 'schrijf je in'.

De duur van de cursus (exclusief het online gedeelte) is één intensieve cursusweek.

Toelatingseisen

Voor deze cursus op Bsc+ niveau heb je tenminste nodig:

Afronding van de cursus

Na afronding van de cursus ontvangt je een certificaat van HAS green academy.

Prijsspecificatie
Investering
€ 3.045,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.745,00
Cateringarrangement
€ 300,00
Totaalprijs
€ 3.045,00
excl. BTW

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten, inclusief cursusmateriaal, zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten zijn belast met 9% BTW.

De basiscursus is inbegrepen.

Eventuele bank/administratiekosten zijn voor eigen rekening.

Vragen? Neem contact met ons op!

Sustainable development goals

  • Sustainable Development Goal 9: Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie