1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
 • Cursisten kijken naar petrischaaltje - Levensmiddelenmicrobiologie

  Cursus Levensmiddelen­microbiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

 • Man bij bord

  Cursus Life Cycle Analysis: meten is weten

  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  3 maanden

  Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van een LCA. LCA is een instrument dat bedrijven helpt hun ecologische voetafdruk te begrijpen en te verbeteren. Het stelt je in staat om te identificeren waar de grootste milieu-impact zit en om duurzamere alternatieven te onderzoeken. Een mooie stap voor bedrijven die op gestructureerde wijze aan de slag willen met duurzaamheid.

 • food logistiek

  Cursus Logistiek in Agro & Food

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  Logistieke planning is belangrijk in de agri-foodsector, omdat er gewerkt wordt met levend materiaal of bederfelijke waar. In de cursus Logistiek in Agro & Food leer je plannen en beheersen.

 • hand in gras bij boterbloemen

  Cursus Natuurinclusief ondernemen in de landbouw

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  2 dagen

  In deze cursus werken we praktijkgericht aan de combinatie van de boerenpraktijk en de natuur waarin een goede economische onderbouwing een belangrijk uitgangspunt is.

 • mensen op heide

  Cursus Natuurinclusieve bedrijfsvoering

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  4 maanden

  Ben jij boer of tuinder in Brabant en speel je met het idee voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering? Of je wil een initiatief succesvol verder brengen, maar zoek je nog naar welke vorm voor jou het beste werkt?

 • man in bos

  Cursus Natuurondernemer (niveau 1)

  Locatie
  Op locatie en Den Bosch en Dronten
  Studieduur
  8 dagen

  De cursus Natuurondernemer (niveau 1) richt zich op ondernemers die natuurgronden in beheer hebben en/of die zich meer willen verdiepen in natuurbeheer.

 • cursus Packaging Projectmanager

  Cursus Packaging Projectmanager

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  6 maanden

  In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.

 • man in tractor

  Cursus Precisielandbouw agrarisch ondernemers

  Locatie
  Dronten
  Studieduur
  2 dagen

  Welke teelt is voor jou belangrijk en waar stuur je op? Leer tijdens deze cursus hoe precisielandbouwtechnieken jou kunnen helpen je bedrijfsvoering verder te optimaliseren. Ervaar hoe je data verzamelt en verwerkt tot een taakkaart voor een eigen perceel, waarbij je oog houdt voor het verdienmodel op je bedrijf.

 • Cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen

  Cursus Product- ontwikkeling van voedingsmiddelen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 maanden

  Productontwikkeling en daarmee innovatie is belangrijk voor de groei en continuïteit van voedingsmiddelenbedrijven. Daarom wordt in bedrijven veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Maar hoe kom je efficiënt tot succesvolle nieuwe producten? Dat leer je tijdens de cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen.

 • vrouw op paard in de natuur

  Cursus Professioneel natuurondernemer (niveau 2)

  Locatie
  Op locatie en Den Bosch en Dronten
  Studieduur
  8 dagen

  De cursus Professioneel natuurondernemer (niveau 2) is bedoeld voor ondernemers van wie een groot deel van het bedrijf bestaat uit natuurgronden en die een grote mate van zelfstandigheid hebben bij het uitvoeren van het beheer en de monitoring. Deze cursus bouwt verder op de inhoud van de cursus Natuurondernemer (niveau 1).

 • mannen in koeienstal

  Cursus Rantsoen berekenen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Het berekenen van het rantsoen wordt vaak uitbesteed, maar als veehouder wil je meer grip houden op de kostprijs van het voer. Kennis over het rantsoen is dan een must. In de cursus Rantsoen berekenen ga je aan de slag met jouw eigen casus en leer je werken met het softwareprogramma waarin je het optimale rantsoen voor jouw vee berekent.

 • Cursus regulatie van groei en ontwikkeling

  Cursus Regulatie van groei en ontwikkeling

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  De cursus Regulatie van groei en ontwikkeling bekijkt de belangrijkste interne en externe drijvers voor plantontwikkeling en hoe deze worden beïnvloed.

 • Vrouw bij planten - Cursus Scouten van plagen in bedekte teelten

  Cursus Scouten van plagen in bedekte teelt

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  Om goed te kunnen scouten, is kennis van ziekten en plagen, van hun gedrag en levenscyclus noodzakelijk. In de cursus Scouten van plagen in bedekte teelt leer je alles over het signaleren, monitoren en bijsturen.

 • Mens op sportveld

  Cursus Smart & clean beheer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  In de cursus Smart & clean beheer leer je gerichte onderhoudsmaatregelen uit te voeren op jouw sportveld met efficiënter gebruik van middelen. Hierbij komen onder meer precisietechnieken aan bod.

 • Planten onder paars licht - Cursus Telen met licht

  Cursus Telen met licht

  Locatie
  Den Bosch en Op locatie
  Studieduur
  2 dagen

  De cursus Telen met licht, die inzicht geeft in de teelttechnische en bedrijfseconomische aspecten van licht, wordt uitgevoerd in samenwerking met Delphy.

 • Cursus Hydroponics

  Cursus Telen op water

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  5 dagen

  HAS green academy en Vertify ontwikkelden de cursus Telen op water (hydroponics) op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.

 • vergrootglas op gras

  Cursus Toegepast onderzoek op de grasmat

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  4 dagen

  Hoe voer je een gedegen onderzoek uit om de kwaliteit van de grasmat te verbeteren? De cursus Toegepast onderzoek op de grasmat leert je alles over de opzet en uitvoering.

 • gras

  Cursus Vitaliteit en kwaliteit van de grasmat

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Er wordt weer steeds meer gesport op natuurgras. In de cursus Vitaliteit en kwaliteit van de grasmat ga je je kennis van de natuurlijke grasmat en groeiplaats verdiepen en toepassen.

 • Onderzoeker met vlees en pincet - Cursus Vleestechnologie

  Cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.

 • Begeleider en cursisten voeren onderzoek uit - Cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen

  Cursus Voedselveiligheid & houdbaarheid

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.

 • Cursus Waterhuishouding

  Cursus Waterhuishouding

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Zonder water kan een plant niet groeien en overleven. Maar hoe zorgt een plant er nu voor dat alle organen voldoende voorzien zijn van water? Dat leer je in de cursus Waterhuishouding.

 • Reageerbuisjes met pincet - Cursus Weefselkweek bij planten

  Cursus Weefselkweek bij planten

  Locatie
  Den Bosch en Nijmegen
  Studieduur
  4 dagen

  Weefselkweek neemt in de vermeerdering en veredeling van planten een steeds belangrijkere plaats in. Weefseltechnieken hebben namelijk enkele voordelen ten opzichte van traditionele vermeerderingstechnieken. Planten worden onder zo optimaal mogelijke groeiomstandigheden opgekweekt, zodat de groei optimaal gestuurd wordt.

 • man in de bergen

  Cursus Zelfstandig professioneel natuurondernemer (niveau 3)

  Locatie
  Den Bosch en Op locatie
  Studieduur
  7 dagen

  De cursus Zelfstandig professioneel natuurondernemer (niveau 3) leidt ondernemers op die een volledig of grotendeels op natuurbeheer gericht bedrijf willen voeren. En die hiervoor een gedegen plan voor willen ontwikkelen. De cursus bouwt verder op de inhoud van de cursussen Natuurondernemer (niveau 1) en Professioneel natuurondernemer (niveau 2).

 • Cursus Zuiveltechnologie

  Cursus Zuiveltechnologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen