Cursus Kennismaking pluimveehouderij
Maak kennis met de pluimveehouderij. De pluimveesector is onderdeel van de totale intensieve veehouderij.
We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.
Maak kennis met de pluimveehouderij. De pluimveesector is onderdeel van de totale intensieve veehouderij.
Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.
Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.
Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen van een LCA. LCA stelt je in staat om te identificeren waar de grootste milieu-impact van een bedrijf of product zit en om duurzamere alternatieven te onderzoeken. Een mooie stap voor bedrijven die op gestructureerde wijze aan de slag willen met duurzaamheid.
Logistieke planning is belangrijk in de agri-foodsector, omdat er gewerkt wordt met levend materiaal of bederfelijke waar. In de cursus Logistiek in Agro & Food leer je plannen en beheersen.
In deze cursus werken we praktijkgericht aan de combinatie van de boerenpraktijk en de natuur waarin een goede economische onderbouwing een belangrijk uitgangspunt is.
Ben jij boer of tuinder in Brabant en speel je met het idee voor een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering? Of je wil een initiatief succesvol verder brengen, maar zoek je nog naar welke vorm voor jou het beste werkt?
De cursus Natuurondernemer (niveau 1) richt zich op ondernemers die natuurgronden in beheer hebben en/of die zich meer willen verdiepen in natuurbeheer.
In de cursus Packaging Projectmanager nemen we je mee in alle facetten van het verpakkingstraject. Zo leer je het hele ontwikkeltraject overzien én managen. Van ontwerp tot schap.
Welke teelt is voor jou belangrijk en waar stuur je op? Leer tijdens deze cursus hoe precisielandbouwtechnieken jou kunnen helpen je bedrijfsvoering verder te optimaliseren. Ervaar hoe je data verzamelt en verwerkt tot een taakkaart voor een eigen perceel, waarbij je oog houdt voor het verdienmodel op je bedrijf.
Productontwikkeling en daarmee innovatie is belangrijk voor de groei en continuïteit van voedingsmiddelenbedrijven. Daarom wordt in bedrijven veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Maar hoe kom je efficiënt tot succesvolle nieuwe producten? Dat leer je tijdens de cursus Productontwikkeling van voedingsmiddelen.
De cursus Professioneel natuurondernemer (niveau 2) is bedoeld voor ondernemers van wie een groot deel van het bedrijf bestaat uit natuurgronden en die een grote mate van zelfstandigheid hebben bij het uitvoeren van het beheer en de monitoring. Deze cursus bouwt verder op de inhoud van de cursus Natuurondernemer (niveau 1).
Het berekenen van het rantsoen wordt vaak uitbesteed, maar als veehouder wil je meer grip houden op de kostprijs van het voer. Kennis over het rantsoen is dan een must. In de cursus Rantsoen berekenen ga je aan de slag met jouw eigen casus en leer je werken met het softwareprogramma waarin je het optimale rantsoen voor jouw vee berekent.
De cursus Regulatie van groei en ontwikkeling bekijkt de belangrijkste interne en externe drijvers voor plantontwikkeling en hoe deze worden beïnvloed.
Om goed te kunnen scouten, is kennis van ziekten en plagen, van hun gedrag en levenscyclus noodzakelijk. In de cursus Scouten van plagen in bedekte teelt leer je alles over het signaleren, monitoren en bijsturen.
In de cursus Smart & clean beheer leer je gerichte onderhoudsmaatregelen uit te voeren op jouw sportveld met efficiënter gebruik van middelen. Hierbij komen onder meer precisietechnieken aan bod.
Als groen aannemer, bouwbedrijf, adviesbureau of beleidsmaker vervul je een belangrijke rol in de realisatie van een leefbare en klimaatbestendige toekomst. De vraag naar groene en waterbestendige oplossingen neemt exponentieel toe. Ben jij klaar om die uitdaging aan te gaan?
De cursus Telen met licht, die inzicht geeft in de teelttechnische en bedrijfseconomische aspecten van licht, wordt uitgevoerd in samenwerking met Delphy.
HAS green academy en Vertify ontwikkelden de cursus Telen op water (hydroponics) op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.
Hoe voer je een gedegen onderzoek uit om de kwaliteit van de grasmat te verbeteren? De cursus Toegepast onderzoek op de grasmat leert je alles over de opzet en uitvoering.
In de wereld van vandaag is de beschikbaarheid van data exponentieel groeiende. De cruciale vraag blijft: zet je deze data effectief in? En hoe krijg je controle over deze data?
Er wordt weer steeds meer gesport op natuurgras. In de cursus Vitaliteit en kwaliteit van de grasmat ga je je kennis van de natuurlijke grasmat en groeiplaats verdiepen en toepassen.
Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.
Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.