1. Home
 2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige opleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Actueel cursusaanbod

Bekijk hier een overzicht van alle bedrijfsopleidingen en cursussen die wij momenteel aanbieden. 

Zoek je opleiding

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
 • Persoon aan het werk in laboratorium - Deficiëntiecursus scheikunde

  Basiscursus scheikunde

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  Gaat de HAS-opleiding van jouw keuze uit van voldoende voorkennis van scheikunde en heb jij deze voorkennis niet? Dan kun je via HAS green academy een cursus volgen om deze achterstand weg te werken.

 • Wiskundige formules

  Basiscursus wiskunde

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  Gaat de HAS-opleiding van jouw keuze uit van voldoende voorkennis van wiskunde en heb jij deze voorkennis niet? Dan kun je via HAS green academy een cursus volgen om deze achterstand weg te werken.

 • Gewasbescherming

  Cursus Adviseren gewasbescherming

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  6 dagen

  Vanaf 1 januari 2019 is iedereen die - beroepsmatig of in het kader van een commerciële dienst - advies verstrekt over de bestrijding van plagen en het veilig gebruik van pesticiden, verplicht om in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat ‘Adviseren gewasbescherming’.

 • zonnepanelenpark

  Cursus Adviseur leefomgeving onder de Omgevingswet

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  De Omgevingswet geeft nieuwe beleidsinstrumenten en brengt nieuwe uitvoeringsprincipes met zich mee. Dit vraagt om een nieuwe werkwijze die je helpt om de verschillende doelstellingen in de omgevingsprogramma's te integreren.

 • Cursus Bakkerijtechnologie

  Cursus Bakkerij- technologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 maanden

  Als bakker kun je goed brood bakken, maar heb je ook een flinke dosis technische kennis nodig. Tijdens de cursus Bakkerijtechnologie ontdek je waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten leidt tot een smakelijk resultaat.

 • verlichting in stadion

  Cursus Belichten van (sport)grassen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  De cursus Belichten van (sport)grassen leert je wat goed belichten voor je grasmat kan betekenen. En welke maatregelen je kunt nemen om de kwaliteit te verbeteren, ook, of juist, wanneer natuurlijk licht slechts beperkt aanwezig is.

 • Cursus Bodem en bemesting

  Cursus Bodem en bemesting

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  In de cursus komen alle waardevolle aspecten ten aanzien van bodem en bemesting aan bod. De cursus Bodem en bemesting is los te volgen, maar ook als onderdeel van de opleiding Plantenfysiologie.

 • Cursus Business concept & sales

  Locatie
  Venlo
  Studieduur
  4 maanden

  Hoe ontwerp je een business concept voor producten en diensten waar je klanten echt behoefte aan hebben? Hoe test je je concept? En hoe verkoop je dit vervolgens aan je klanten. Dit is in het kort waar de cursus Business concept & sales over gaat.

 • Cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen

  Cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Alle cellen van een plant bevatten DNA: de handleiding voor de opbouw en het functioneren van een plant. In de cursus Celdeling en erfelijke eigenschappen leer je hoe dit zich vertaald naar de eigenschappen van een plant en overerving.

 • Man en vrouw achter computers

  Cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 dagen

  De cursus Datagedreven werken bij maatschappelijke opgaven leert je als data- of informatiespecialist om een opdrachtgever beter te begeleiden en adviseren bij een dataproject rondom maatschappelijke thema's. Zoals de energietransitie, biodiversiteit en wateroverlast, om maar een paar voorbeelden te noemen.

 • bodem bedekt met gras

  Cursus De bodem in topconditie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Tijdens de cursus De bodem in topconditie word je in twee dagen bijgeschoold over de groeiplaats onder de spelonderdelen van jouw sportpark of golfbaan.

 • bal voor open doel

  Cursus De grasmat als speelvloer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Welke keuzes maak jij om de kwaliteit van jullie speelveld te borgen? Met de cursus De grasmat als speelvloer kun je je in 2 dagen bijscholen over het beheer van de grasmat en de keuze voor gras(sen).

 • beregenen van gras

  Cursus Duurzaam waterbeheer

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  2 dagen

  Leer alles over de aanvoer, afvoer, opslag en behandeling van water, rekening houdend met wettelijke richtlijnen, in de cursus Duurzaam waterbeheer.

 • Cursus Fotosynthese

  Cursus Fotosynthese

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  1 dagen

  Fotosynthese is de motor achter plantproductie. Met licht als drijvende kracht worden water en koolstofdioxide omgezet in bouwstoffen voor de plant. Tijdens de cursus Fotosynthese gaan we in op de theorie achter dit proces en de vertaling hiervan naar de praktijk.

 • Cursus Hydroponics

  Cursus Hydroponics

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  5 dagen

  HAS green academy en Vertify ontwikkelden de cursus Hydroponics op basis van inzichten uit jarenlange onderzoekservaring in gesloten teelt op water.

 • Cursus Ingrediënten in Voedingsmiddelen

  Cursus Ingredienten in voedingsmiddelen

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Heb jij altijd al willen leren verbanden leggen tussen ingrediënten en producteigenschappen van voedingsmiddelen? Dan is de cursus Ingrediënten in voedingsmiddelen echt wat voor jou! Deze cursus geeft een brede basiskennis over ingrediënten waar je als cursist in je eigen praktijk verder op kunt bouwen.

 • man in wei met koeien

  Cursus Inleiding beheer natuurgrasland

  Locatie
  Op locatie
  Studieduur
  3 dagen

  Wil je de economische kansen die werken in en voor de natuur biedt beter benutten en zo jouw bedrijf toekomstbestendig maken? Wil je meewerken aan het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal tussen pachters en grondeigenaren? Wil je als buitenmens en ondernemer bijdragen aan een draagkrachtige natuur? De cursus Inleiding beheer natuurgrasland helpt je hierbij.

 • Zaadfysiologie

  Cursus Inleiding in zaadfysiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  5 dagen

  De cursus Inleiding in zaadfysiologie, die voorheen aangeboden werd door Breedwise, geeft je inzicht in alle factoren die invloed hebben op de kwaliteit van zaad en leert hoe je deze kan controleren.

 • Hand vinkt takenlijst af - Cursus Kwaliteit in Bedrijf

  Cursus Kwaliteit in bedrijf

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Natuurlijk leer je tijdens de cursus Kwaliteit in bedrijf welke controles wanneer en op welke producten moeten worden toegepast. Maar we vertellen je ook hoe je de kwaliteit van tussen- en eindproducten kunt verbeteren.

 • Moleculen - Cursus Levensmiddelenchemie

  Cursus Levensmiddelen-chemie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Tijdens de cursus Levensmiddelenchemie krijg je inzicht in de belangrijke eigenschappen van voedingsstoffen zoals koolhydraten, eiwitten en vetten.

 • Levensmiddelenmicrobiologie

  Cursus Levensmiddelen-microbiologie

  Locatie
  Den Bosch
  Studieduur
  3 maanden

  Als specialist in de foodbranche weet je als geen ander dat micro-organismen zowel goed als kwaad kunnen. In deze cursus leer je alles over micro-organismen. Van het begrijpen van processen van bederf, tot het vaststellen van het kiemgetal.

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen