1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Online Plant physiology (EN)

In het kort

Moderne tuinbouw- en landbouwsystemen zijn nodig om aan de toenemende vraag te voldoen voor een hogere opbrengst en kwaliteit in combinatie met lage productiekosten en minder gebruik van pesticiden. Hier is kennis voor nodig van de fysiologische processen van planten, die je opdoet in de online cursus Plant Physiology.
Start
Doorlopend
Duur
8 weken
Taal
Engels
Locatie
Online
Investering
Kostendetails

Over de cursus

Met de gedetailleerde kennis van plantprocessen die in de cursus aan bod komt, zorg jij als teler voor een optimale groeiomgeving.

Wat kun je na de cursus?

Na de cursus heb je voldoende kennis van de werking van de plant en de plantenfysiologie om beter te kunnen sturen, de groei/het gewas te controleren en zo nodig bij te sturen of om te buigen om optimale opbrengstresultaten te krijgen.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De online cursus bestaat uit 8 modules en 3 optionele modules:

Module 1: Introductie

  • Een introductie in de werking van de plant.

Module 2: Fotosynthese

  • Het proces van fotosynthese.
  • De effecten van de input en output van dit proces en wat je daarmee kunt bereiken.

Module 3: Licht

  • Licht is de meest belangrijke groeifactor in een gesloten systeem, de lengte van de dagen, kwaliteit van het licht (kleuren) en kwantiteit (Intensiteit of Daily Ligh Sum) moeten op de juiste manier beheerd worden. Hoe je dit doet, is het onderwerp van dit blok.

Module 4: Ademhaling

  • Het ontwikkelingsproces van de plant.
  • Hoe in te spelen op dit proces.

Module 5: Hormonen

  • De belangrijkste interne en externe drijvende krachten achter de ontwikkeling van planten.
  • Hoe inspelen op deze elementen.

Module 6: Temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 controles

  • De effecten van temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 worden duidelijk gemaakt in dit blok.

Module 7: Plant Nutriënten

  • Wat zijn de essentiële nutriënten voor planten. Wat zijn deze nutriënten en waarom moeten we er zo veel over weten?

Module 8: Opname van voedingsstoffen

  • Tijdens dit blok zul je beginnen met het leren over de basisprincipes van voedingsstoffenopname, zoals verschillende transportsystemen.

Optionele modules: Gewasbescherming, plagen en ziekten, water, voedingsstoffen en transpiratie.

Voor wie

Deze cursus is voor mensen die werkzaam zijn in de tuinbouw en agrarische sector en meer willen weten over plantfysiologie. Dit zijn onder meer gewasmanagers, (hoofd)telers, gewasproductiemedewerkers en praktische plantexperts met beperkte
theoretische kennis.

Begeleiding

Onze e-learning cursussen zijn ontworpen voor zelfgestuurde studie. Dit houdt in dat er geen directe begeleiding aanwezig is. Hierdoor hebben onze deelnemers de flexibiliteit om in hun eigen tempo te leren, op momenten die hen het beste uitkomen, en zelf hun leertraject vorm te geven.

Elk module bestaat uit korte lezingen, een platform om te chatten met medecursisten, kennistests en opdrachten.

Je moet eerst slagen voor de toets aan het einde van elke module voordat je verder kunt gaan met de volgende module.

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De online cursus is op ieder moment te volgen.

Wanneer je je aanmeldt voor de cursus, ontvang je een factuur. Na betaling, sturen wij je een gebruikersnaam en wachtwoord.

Afronding van de cursus

Na afronding van de cursus ontvang je een bewijs van deelname van HAS green academy.

Toelatingseisen

Voor deze cursus op hbo-niveau heb je tenminste nodig:

  • Een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding of vergelijkbaar.
Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
Doorlopend beschikbaar
Investering
€ 395,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 395,00
Totaalprijs
€ 395,00
excl. BTW

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten, inclusief het lesmateriaal, zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten zijn belast met 9% BTW.

Eventuele bank/administratiekosten zijn voor eigen rekening.

Vragen? Neem contact met ons op!

Sustainable development goals

  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie