Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Vleestechnologie: HAS Hogeschool reikt Meat & Friends Award uit

  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Nieuws
  4. Cursus Vleestechnologie: HAS Hogeschool reikt Meat & Friends Award uit

Een BBQ worst met Oesterzwam. De Happy Chicken; een hybride kipschnitzel die ook voor 19% uit kikkererwtenmeel bestaat. Een hotdog met bloemkool en insectenmeel, genaamd de Bugdog. En het Zwamcijsje, een vegetarische saucijs met oesterzwammen. Het zijn de productinnovaties die cursisten onlangs presenteerden tijdens de eindafsluiting van de cursus Vleestechnologie van HAS Hogeschool en Meattech. Het beste product ontving hiervoor de Meat & Friends Award en werd door een heuse jury van foodtechnologen beoordeeld.

De Meattech Challenge

De cursisten van de avondcursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten werd, als onderdeel van de cursus, de Meattech Challenge voorgelegd. De challenge: ontwikkel in slechts 20 weken een heel nieuw vleesproduct dat niet voor 100% uit vlees bestaat, maar wel 100% plant-based mag zijn, minimaal 15% eiwit bevat en op drie manieren bereid kan worden. Een mooie uitdaging waar vier groepen cursisten mee aan de slag gingen.

Originaliteit, duurzaamheid, smaak en presentatie

Tijdens de afsluitingsavond op HAS Hogeschool werden de vier producten gepresenteerd en geproefd. De jury beoordeelde hen op basis van originaliteit, duurzaamheid, smaak en presentatie. De Happy Chicken scoorde op deze punten het hoogst en won de felbegeerde award. Winnaars Rik, Mattanja en Joris blikken in onderstaande video terug op de cursus en op het winnen van de eerste prijs.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de sector en HAS Hogeschool activiteiten?

Cursus Vleestechnologie en Alternatieve Eiwitten

Meer weten over de cursus? Lees hier alles over wat de cursus je brengt en meld je aan voor de volgende editie die eind augustus van start gaat.

Deel deze pagina