Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
  • Dierlijk tot plantaardig; verdiep je technologische kennis met HAS en Meattech

    pubDate
    15-04-2024

    Alles weten over verschillende producten op eiwitbasis? Van 100% plantaardig tot 100% dierlijk en alles wat ertussen zit. Samen met technologisch platform Meattech verzorgt HAS green academy de cursus ‘Vleestechnologie en alternatieve eiwitten’. Door een combinatie van theorie en praktijk wordt er ingegaan op toekomstige uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De cursus geeft je meer inzicht in de technologie en innovatie achter vlees, plantaardige- en vleesproducten.

  • Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy

    pubDate
    10-04-2024

    Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.

  • winnaar-Bor

    Bor Romers winnaar verkiezing Hbo Held 2024

    pubDate
    09-04-2024

    Bor Romers van HAS green academy is de winnaar van de Hbo Held-verkiezing van 2024. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens het VH-congres op 8 april in Den Bosch. Bor ontving de geldprijs ter waarde van een jaar collegegeld uit handen van juryvoorzitter Rob Verhofstad.

  • Geo Experience 2024: Geographical Intelligence

    pubDate
    04-04-2024

    Op donderdag 18 april 2024 organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science van HAS green academy de Geo Experience. Een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data.

  • foto Patrick Cramers

    Nieuwe vice-voorzitter College van Bestuur HAS green academy

    pubDate
    02-04-2024

    De Raad van Toezicht heeft Patrick Cramers per 17 juni aangesteld als vice-voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy. Patrick is momenteel directeur Life Sciences and Chemistry bij de Hogeschool Utrecht. Voorzitter Anita Wouters: ‘Ik ben verheugd dat we een tweede bestuurder hebben kunnen werven met relevante kennis en ervaring en een mooi aanvullend profiel op de voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen. Samen kunnen zij de HAS weer stappen verder brengen. Patrick heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in onderwijs, onderzoek en strategische bedrijfsvoering.’

  • Liesbeth-Stefanie-Florieke

    Liesbeth Velema en Stefanie van Mook te gast in podcast Hart voor Groen over thema gezonde voeding

    pubDate
    22-03-2024

    Er is weer een nieuwe aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen beschikbaar. Deze aflevering is de laatste van een serie van 4 afleveringen over het thema gezond voedselkeuzegedrag. Eerder hadden we het al over hoe onze voedselomgeving eruit ziet, hoe vrij de consument is in de keuzes die hij maakt en hoe het voedselaanbod verbeterd kan worden. In deze aflevering praten we over gezonde voeding als onderdeel van een gezond leven. Want gezonde voeding staat natuurlijk niet op zichzelf.

  • FABforward

    Lectoraat ontwikkelt innovatieve technieken monitoring voor meer biodiversiteit

    pubDate
    11-03-2024

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring participeert namens HAS green academy in het onderzoeksproject FABforward. Functionele agrobiodiversiteit (FAB) heeft veel potentie als het gaat om het verhogen van de biodiversiteit en het verlagen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. En dit zonder verlies van opbrengst tot gevolg te hebben.

  • Voedselverspilling in de keten

    Onderzoeksproject Voorkomen Voedselverspilling in de keten afgerond

    pubDate
    01-03-2024

    Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Inholland en HZ University of Applied Sciences hebben de afgelopen twee jaar binnen het onderzoeksproject ‘Voorkomen Voedselverspilling in de keten’ gewerkt aan het in kaart brengen van de omvang en oorzaken van voedselverspilling op ketenniveau in diverse sectoren. Het achterliggende doel: deze voedselverspilling te verminderen. De kennis die de instellingen hebben opgedaan is nu voor iedereen beschikbaar.

  • Incompany Procestechnologie voor NIRAS Nederland

    pubDate
    23-02-2024

    NIRAS Nederland is een engineeringsbureau in de voedingsmiddelenindustrie. De medewerkers excelleren in process en packaging engineering, project management en building projecten op lokaal niveau, en wereldwijd. Het bedrijf is toonaangevend in het leveren van duurzame oplossingen, digital design services en hygiënisch ontwerp. Ondanks al veel kennis in huis te hebben, koos het bedrijf ervoor om een Incompany traject Procestechnologie in de voedingsmiddelenindustrie te volgen bij HAS green academy.

  • HBO-Held-2024-BorRomers

    Bor Romers genomineerd als HBO Held 2024

    pubDate
    19-02-2024

    Met trots delen we de nominatie van onze student Bor Romers voor de prestigieuze titel van Hbo Held van 2024 vanwege zijn toewijding aan het verbinden van jongeren met onze groene leefomgeving.

  • Mbo-student in actie

    Start onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel’

    pubDate
    06-02-2024

    Zeven hbo’s, zeven mbo’s, twee gemeenten, JOGG, Jong Leren Eten, Flevo Campus, MBO Platform Sport en Gezonde Leefstijl en het Voedingscentrum hebben op 26 januari bij de mbo-instelling Yuverta in Den Bosch het onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ’ afgetrapt. Centraal in het project staan mbo-studenten: hoe ze over plantaardig voedsel denken, hoe plantaardig ze eten en met welke oplossingen ze zélf komen om meer plantaardig voedsel te gaan eten.

  • Jan Buwalda verkozen tot HAS Docent van het Jaar 2024

    pubDate
    05-02-2024

    Jan Buwalda, een echte HAS’ser die over de grenzen van opleidingen heen denkt en actief betrokken is, is met trots bekroond tot HAS Docent van het Jaar 2024. Zijn buitengewone bijdrage aan het hoger onderwijs en zijn vermogen om studenten te inspireren, maken hem niet alleen een lokale held maar ook een waardige kandidaat voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Op de foto: links Jan Buwalda, rechts Reggy van der Wielen (voorzitter College van Bestuur)

  • Hart voor Groen

    HAS green academy lanceert eigen podcast over onderzoek

    pubDate
    02-02-2024

    Deze week zijn de introductieaflevering en eerste officiële aflevering van Hart voor Groen, de gloednieuwe onderzoekspodcast van HAS green academy verschenen. In deze podcast verkent gespreksleider Florieke Koers samen met haar gasten onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.

  • Proeven van de Toekomst bij de HAS Food Experience 2024

    pubDate
    30-01-2024

    Winnaars FoodmanShip Awards onthuld! Op 30 januari werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes projecten van gedreven studenten, bijna klaar om de arbeidsmarkt te betreden, werden bekroond voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst. Allemaal binnen het thema: 'Taste the Future'.

  • Margje_Voeten_Naturalis

    HAS en Naturalis zetten onderzoek naar verbeteren biodiversiteit voort

    pubDate
    29-01-2024

    Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring van HAS green academy is haar tweede termijn ingegaan. Dit betekent een nieuwe periode van vier jaar onderzoek met als doel het behoud en de bescherming van biodiversiteit. Het lectoraat doet dit samen met partner Naturalis Biodiversity Center. Afgelopen dinsdag was bij Naturalis een interactieve bijeenkomst om de verlenging te vieren.

  • Food Experience 2024

    HAS Food Experience 2024

    pubDate
    19-01-2024

    Op 30 januari 2024 is het weer zover: de HAS Food Experience! Kom inspiratie opdoen en maak kennis met veelbelovende jonge talenten die (bijna) klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden!

  • man en vrouw op akker met schop

    Toekomst-bestendig adviseren: de nieuwe cursus Akkerbouw-adviseur in 2030

    pubDate
    13-12-2023

    Dit jaar start HAS green academy met de nieuwe cursus Akkerbouwadviseur in 2030. Deze cursus is opgezet voor adviseurs en andere professionals die behoefte hebben aan bijscholing op basis van duurzame ontwikkelingen in de akkerbouwsector. De cursus richt zich erop om een concreet beeld te scheppen van de wet- en regelgeving die de sector te wachten staat voor de komende jaren, en de uitdagingen én kansen die zij met zich meebrengen.

  • man met doos appels

    Kansen voor een duurzamere keten: de nieuwe cursus CSRD

    pubDate
    13-12-2023

    In maart start de nieuwe cursus Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan HAS green academy. Deze cursus is ontwikkeld voor inkoop-, sales-, supply chain, marketing-, en kwaliteitsmanagers binnen de food en agro sector, die aan de slag willen (of moeten) met verduurzaming of het rapporteren over duurzaamheid binnen hun werk. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je een dergelijke rapportage interpreteert of opzet? Dan is deze cursus wat voor jou!

  • Theo en Niels van Heeswijk

    Zoals gezien in de Nieuwe Oogst: 'Leren en ontwikkelen naar natuurinclusief boeren'

    pubDate
    14-11-2023

    Theo van Heeswijk en zoon Niels in Eerde mogen zich sinds kort natuurinclusieve melkveehouders noemen. Vader en zoon gingen bij HAS green academy samen de schoolbanken in om meer te leren over natuurinclusieve bedrijfsvoering. Zoon Niels deed dit naast zijn hbo-opleiding Veehouderij die hij ook bij HAS green academy volgt. In de Nieuwe Oogst verscheen onlangs het verhaal over hun ervaring.

  • Een leven lang ontwikkelen in de voedings-middelenindustrie

    pubDate
    13-11-2023

    De wereld om ons heen verandert snel. Ook het werken in de voedingsmiddelenindustrie verandert, door technologie, dataficering en robotisering. Dit leidt ertoe dat de behoefte aan technische basiskennis in de industrie toeneemt. Niet alleen om een betere gesprekpartner te zijn voor collega’s, klanten of toeleveranciers, maar ook om effectiever en efficiënter doelen te realiseren. Hoe spelen we bij HAS green academy in op deze veranderingen?

Filters

Expertise