Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Nieuws
  4. Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

*Laatste update 18 juni 2020 Op deze pagina vind je informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus.

Voor HAS Hogeschool is de gezondheid van studenten, cursisten, medewerkers en bezoekers heel belangrijk. Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De richtlijnen en adviezen van het RIVM, de GGD, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn daarbij leidend. Een team van mensen uit alle gelederen van onze hogeschool monitort de situatie continu. We zijn voorbereid op verschillende scenario’s zodat we juist kunnen handelen als we instructies ontvangen die daarom vragen.

Op verzoek van het kabinet zijn de onderwijsactiviteiten van HAS Hogeschool op de locaties in Den Bosch en in Venlo sinds vrijdag 13 maart gestaakt. Sinds die tijd is er sprake van onderwijs en werken op afstand. Deze situatie blijft zo tot aan de zomervakantie. De verruiming die het Kabinet per 15 juni biedt aan hogescholen en universiteiten, wordt door HAS Hogeschool aangewend voor het (beperkt) hervatten van practica.

Met ingang van het nieuwe studiejaar (2020/2021) schakelt HAS Hogeschool over op een mix van fysiek en online onderwijs. Dat betekent dat we binnen de kaders en mogelijkheden zoals gesteld door Kabinet/RIVM, een herstartplan volgen voor de activiteiten op onze HAS-locaties. Veiligheid en gezondheid staat daarbij voorop!

Onze medewerkers en studenten informeren wij via onze gebruikelijke lijnen en een speciale pagina op intranet. Deze pagina wordt steeds vernieuwd zodra er nieuwe feiten bekend worden.

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Het is ook mogelijk om vragen over het coronavirus te stellen op het speciale landelijke telefoonnummer 0800-1351.

Meer weten?