Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Nieuws
  4. Informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus

*Laatste update 14 mei 2020 Op deze pagina vind je informatie over HAS Hogeschool en het coronavirus.

Voor HAS Hogeschool is de gezondheid van studenten, cursisten, medewerkers en bezoekers heel belangrijk. Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. De richtlijnen en adviezen van het RIVM, de GGD, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn daarbij leidend. Een team van mensen uit alle gelederen van onze hogeschool monitort de situatie continu. We zijn voorbereid op verschillende scenario’s zodat we juist kunnen handelen als we instructies ontvangen die daarom vragen.

Op verzoek van het kabinet zijn de onderwijsactiviteiten van HAS Hogeschool in Den Bosch en in Venlo sinds vrijdag 13 maart gestaakt. Op 21 april heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen voor het hbo worden verlengd. Dit betekent dat de HAS in ieder geval tot aan de zomervakantie blijft doorgaan met onderwijs en werken op afstand. Mocht het kabinet voor die tijd de mogelijkheid bieden om weer onderwijsactiviteiten op de HAS-locaties te laten plaatsvinden, dan bekijken wij op dat moment hoe wij daarmee omgaan.

Onze medewerkers en studenten informeren wij via onze gebruikelijke lijnen en een speciale pagina op intranet. Deze pagina wordt steeds vernieuwd zodra er nieuwe feiten bekend worden.

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen we je naar de website van het RIVM.

Het is ook mogelijk om vragen over het coronavirus te stellen op het speciale landelijke telefoonnummer 0800-1351.

Meer weten?