Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

HAS Hogeschool trots op de 15 HAS-alumni in de Food100 2020

  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Nieuws
  4. HAS Hogeschool trots op de 15 HAS-alumni in de Food100 2020

‘Aanstormend talent en gevestigde leiders die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem’. Zo omschrijven initiatiefnemers Slow Food Youth Network, AgriFood Capital, Foodhub en Food Inspiration de mensen die op de Food100 2020 staan. Maar liefst 15 daarvan hebben aan HAS Hogeschool gestudeerd.

In augustus maakte een vakjury de Food100 2020 bekend. Uit 350 aanmeldingen kozen zij 50 ‘changemakers’ jonger dan 30 jaar en 50 ‘gamechangers’ ouder dan 30 jaar. Het doel van de Food100 is het koppelen van talent aan invloed. Zo ontstaat een netwerk aan voedselverbeteraars die samen nieuwe initiatieven vormgeven. De Food100 is nadrukkelijk géén ranglijst, zeggen de initiatiefnemers, maar een actuele selectie van 100 voedselveranderaars van vandaag en morgen. De officiële presentatie van de lijst was op 31 augustus tijdens de Studio Food100, een digitaal event. Vanwege hun buitengewone prestaties in het afgelopen jaar riep de jury ook 6 voedselveranderaars uit tot foodhelden van 2020.

Selectiecriteria

De 100 kandidaten werden geselecteerd door een vakjury op basis van vier criteria:

  • Daadkracht: lukt het de kandidaat om doelen daadwerkelijk te verwezenlijken?
  • Innovativiteit: is de kandidaat op een bepaald vlak vernieuwend en heeft hij/zij een voorbeeldfunctie?
  • People, planet, profit: heeft de kandidaat een brede kijk heeft op duurzaamheid in de agrofoodsector?
  • Delen: is de kandidaat in staat is om zijn of haar kennis, netwerk en inzichten te delen?

HAS-alumni

Collegevoorzitter Dick Pouwels zegt erover: “HAS Hogeschool heeft de ambitie om mee vorm te geven aan de ontwikkeling van de agrofoodsector en onze leefomgeving. Dat doen we in ons onderwijs en ons onderzoek. Natuurlijk zie je dat terug bij onze alumni, ik ben altijd erg onder de indruk van de veelheid aan ontwikkelingen en innovaties in bedrijven en organisaties waar zij leidend in zijn. Daarmee verbeteren we met elkaar stap voor stap de wereld waarin we leven. Mooi om te zien dat de buitenwereld dat ook erkent en 15 van onze alumni in de Food100 laat stralen.”

Sommige HAS-alumni die in de Food100 2020 staan, deden bij HAS Hogeschool eerder al een gooi naar een FoodManShip Award of een HAS Award.

De volgende HAS-alumni staan in de lijst en daar zijn we natuurlijk heel erg trots op!

Tot 30 jaar:

Annemarie de Ceuster
Bestuurder BAJK

Chantal van der Noordt
Eigenaresse GRUUN en I am GRUUN

Danny Joosen
Co-founder Restaurant5

Eva Flantua
Eigenaar Studio Daagsch

Folkert de Jong
Founder en eigenaar Albinsecta en Jaapie Food

Ivo van Dijk
Eigenaar Dreug

Jeanne van Ittersum
Voorzitter Trash'ure Taarten

Jesse van de Valk
Creative designer Too Good To Go en founder Support Your Locals

Josse Haarhuis
Eigenaar PigMe - Buitengewone Varkens

Loes van der Pas en René van de Gevel
Varkenshouders Bergeijkse Boeren

Sam Vreeke
Founder Concept Creation Chef

Simone Holleman
Brouwster Ciders 

30 jaar en ouder:

Geert van der Veer
Founder Stichting Herenboeren Nederland

Guus van Roessel
Melkveehouder Boerderij De Dobbelhoeve

Jan Kuijpers
Mede-eigenaar Pluimveehouderij Kuijpers Kip