-
-
Ontdek geo-innovaties bij de Geo Experience 2024
Op donderdag 18 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 enthousiaste bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geo-data. De ontmoeting tussen het werkveld en onze studenten stond centraal. Het was een geslaagde dag waarop de grenzeloze mogelijkheden van geo-informatie en haar toepassingen werden verkend in de volle breedte en diepte.
-
Carolina Tavares wint derde editie van Adri den Dekker prijs
Carolina, 4e jaars International Food & Agribusiness studente aan HAS green academy, is dit jaar de trotse winnaar van de Adri den Dekker prijs. Met deze stimuleringsprijs daagt HAK jaarlijks studenten uit om te komen met het beste idee om de landbouw duurzamer en toekomstbestendiger te maken. Aan de prijs is ook een studiecheque van €2000,- verbonden.
-
Nieuwe podcastaflevering: de bodem als uitgangspunt voor regeneratieve landbouw
Judith van de Mortel en Willem Jan van de Kamp van HAS green academy zijn te gast in de vandaag verschenen podcastaflevering over het thema regeneratieve landbouw. Hierbij neemt de boer de bodem als uitgangspunt. Waarom is een gezonde bodem zo belangrijk en hoe kunnen we deze zo duurzaam mogelijk beheren?
-
Jarwin de Man wint Landelijk Studenten Kampioenschap Veebeoordelen
Op 29 maart won Veehouderij-student Jarwin de Man de titel van studentenkampioen veebeoordelen. Dit jaarlijkse evenement vond plaats in Schalkwijk en trok niet alleen studenten van de HAS, maar ook van andere agrarische hogescholen. Desondanks wist Jarwin zich te onderscheiden met de beste prestatie.
-
Twee projecten van de HAS zijn genomineerd voor de Groenpact Impactprijs
Projecten van de opleidingen International Food & Agribusiness en Veehouderij zijn genomineerd voor de Groenpact Impactprijs van 2024!
-
Dierlijk tot plantaardig; verdiep je technologische kennis met HAS en Meattech
Alles weten over verschillende producten op eiwitbasis? Van 100% plantaardig tot 100% dierlijk en alles wat ertussen zit. Samen met technologisch platform Meattech verzorgt HAS green academy de cursus ‘Vleestechnologie en alternatieve eiwitten’. Door een combinatie van theorie en praktijk wordt er ingegaan op toekomstige uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. De cursus geeft je meer inzicht in de technologie en innovatie achter vlees, plantaardige- en vleesproducten.
-
Nieuwe aflevering podcast Hart voor Groen over de context van regeneratieve landbouw
We starten vandaag met een serie podcastafleveringen over het thema regeneratieve landbouw. Want wat is regeneratieve landbouw eigenlijk? Voor welke maatschappelijke opgaven biedt het een oplossing? Welke barrières moeten we dan doorbreken? En wat is de rol van de HAS hierin?
-
Intensievere samenwerking Kraft Heinz - HAS green academy
Met genoegen kondigen wij een strategische samenwerking aan tussen Kraft Heinz en HAS green academy. Kraft Heinz werkt al jaren samen met de HAS in de vorm van stages, excursies en afstudeeropdrachten. Ook werken er veel HAS-afgestudeerden bij het bedrijf. Beide organisaties zullen de samenwerking de komende jaren verder intensiveren. Deze samenwerking is ingeluid tijdens een bezoek van de delegatie Kraft Heinz aan de HAS.
-
Bor Romers winnaar verkiezing Hbo Held 2024
Bor Romers van HAS green academy is de winnaar van de Hbo Held-verkiezing van 2024. Hij kreeg de meeste stemmen tijdens het VH-congres op 8 april in Den Bosch. Bor ontving de geldprijs ter waarde van een jaar collegegeld uit handen van juryvoorzitter Rob Verhofstad.
-
Geo Experience 2024: Geographical Intelligence
Op donderdag 18 april 2024 organiseert de opleiding Applied Geo-Information Science van HAS green academy de Geo Experience. Een dag waarop het werkveld en studenten samen leren en ontwikkelen op het gebied van geo-data.
-
Nieuwe vice-voorzitter College van Bestuur HAS green academy
De Raad van Toezicht heeft Patrick Cramers per 17 juni aangesteld als vice-voorzitter van het College van Bestuur van HAS green academy. Patrick is momenteel directeur Life Sciences and Chemistry bij de Hogeschool Utrecht. Voorzitter Anita Wouters: ‘Ik ben verheugd dat we een tweede bestuurder hebben kunnen werven met relevante kennis en ervaring en een mooi aanvullend profiel op de voorzitter van het College van Bestuur Reggy van der Wielen. Samen kunnen zij de HAS weer stappen verder brengen. Patrick heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan in onderwijs, onderzoek en strategische bedrijfsvoering.’
-
Liesbeth Velema en Stefanie van Mook te gast in podcast Hart voor Groen over thema gezonde voeding
Er is weer een nieuwe aflevering van onze onderzoekspodcast Hart voor Groen beschikbaar. Deze aflevering is de laatste van een serie van 4 afleveringen over het thema gezond voedselkeuzegedrag. Eerder hadden we het al over hoe onze voedselomgeving eruit ziet, hoe vrij de consument is in de keuzes die hij maakt en hoe het voedselaanbod verbeterd kan worden. In deze aflevering praten we over gezonde voeding als onderdeel van een gezond leven. Want gezonde voeding staat natuurlijk niet op zichzelf.
-
Lectoraat ontwikkelt innovatieve technieken monitoring voor meer biodiversiteit
Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring participeert namens HAS green academy in het onderzoeksproject FABforward. Functionele agrobiodiversiteit (FAB) heeft veel potentie als het gaat om het verhogen van de biodiversiteit en het verlagen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. En dit zonder verlies van opbrengst tot gevolg te hebben.
-
Pien, Alex, Kim en Annabel vallen in de prijzen bij de Kick Start Show!
De Kick Start Show, een wedstrijd voor opkomende foodprofessionals, bood op donderdag 7 maart jonge ondernemers en studenten de kans om hun innovatieve producten en concepten in 4 minuten te presenteren aan een panel van vier deskundigen.
-
Onderzoeksproject Voorkomen Voedselverspilling in de keten afgerond
Aeres Hogeschool, HAS green academy, Hogeschool Inholland en HZ University of Applied Sciences hebben de afgelopen twee jaar binnen het onderzoeksproject ‘Voorkomen Voedselverspilling in de keten’ gewerkt aan het in kaart brengen van de omvang en oorzaken van voedselverspilling op ketenniveau in diverse sectoren. Het achterliggende doel: deze voedselverspilling te verminderen. De kennis die de instellingen hebben opgedaan is nu voor iedereen beschikbaar.
-
Incompany Procestechnologie voor NIRAS Nederland
NIRAS Nederland is een engineeringsbureau in de voedingsmiddelenindustrie. De medewerkers excelleren in process en packaging engineering, project management en building projecten op lokaal niveau, en wereldwijd. Het bedrijf is toonaangevend in het leveren van duurzame oplossingen, digital design services en hygiënisch ontwerp. Ondanks al veel kennis in huis te hebben, koos het bedrijf ervoor om een Incompany traject Procestechnologie in de voedingsmiddelenindustrie te volgen bij HAS green academy.
-
Lector Annet Roodenburg en student Thomas van Kuik te gast in podcast Hart voor Groen
Er is een nieuwe aflevering van de onderzoekspodcast Hart van Groen beschikbaar. Deze aflevering is onderdeel van een vierluik over gezond voedselkeuzegedrag. We hebben het deze keer over het verbeteren van ons voedselaanbod en de rol van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven daarin.
-
Bor Romers genomineerd als HBO Held 2024
Met trots delen we de nominatie van onze student Bor Romers voor de prestigieuze titel van Hbo Held van 2024 vanwege zijn toewijding aan het verbinden van jongeren met onze groene leefomgeving.
-
Start onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel’
Zeven hbo’s, zeven mbo’s, twee gemeenten, JOGG, Jong Leren Eten, Flevo Campus, MBO Platform Sport en Gezonde Leefstijl en het Voedingscentrum hebben op 26 januari bij de mbo-instelling Yuverta in Den Bosch het onderzoeksproject ‘Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ’ afgetrapt. Centraal in het project staan mbo-studenten: hoe ze over plantaardig voedsel denken, hoe plantaardig ze eten en met welke oplossingen ze zélf komen om meer plantaardig voedsel te gaan eten.
-
Jan Buwalda verkozen tot HAS Docent van het Jaar 2024
Jan Buwalda, een echte HAS’ser die over de grenzen van opleidingen heen denkt en actief betrokken is, is met trots bekroond tot HAS Docent van het Jaar 2024. Zijn buitengewone bijdrage aan het hoger onderwijs en zijn vermogen om studenten te inspireren, maken hem niet alleen een lokale held maar ook een waardige kandidaat voor de landelijke Docent van het Jaar verkiezing georganiseerd door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Op de foto: links Jan Buwalda, rechts Reggy van der Wielen (voorzitter College van Bestuur)
-
HAS green academy lanceert eigen podcast over onderzoek
Deze week zijn de introductieaflevering en eerste officiële aflevering van Hart voor Groen, de gloednieuwe onderzoekspodcast van HAS green academy verschenen. In deze podcast verkent gespreksleider Florieke Koers samen met haar gasten onderzoeksthema’s die op het snijvlak van agro, food en leefomgeving liggen. Er komt van alles langs: kennis en expertise met betrekking tot praktijkonderzoek, boeiende projecten en persoonlijke verhalen.
-
Proeven van de Toekomst bij de HAS Food Experience 2024
Winnaars FoodmanShip Awards onthuld! Op 30 januari werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes projecten van gedreven studenten, bijna klaar om de arbeidsmarkt te betreden, werden bekroond voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst. Allemaal binnen het thema: 'Taste the Future'.
-
HAS en Naturalis zetten onderzoek naar verbeteren biodiversiteit voort
Het lectoraat Innovatieve Biomonitoring van HAS green academy is haar tweede termijn ingegaan. Dit betekent een nieuwe periode van vier jaar onderzoek met als doel het behoud en de bescherming van biodiversiteit. Het lectoraat doet dit samen met partner Naturalis Biodiversity Center. Afgelopen dinsdag was bij Naturalis een interactieve bijeenkomst om de verlenging te vieren.