
Cursus Regulatie van groei en ontwikkeling
De cursus Regulatie van groei en ontwikkeling bekijkt de belangrijkste interne en externe drijvers voor plantontwikkeling en hoe deze worden beïnvloed.
We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.
De cursus Regulatie van groei en ontwikkeling bekijkt de belangrijkste interne en externe drijvers voor plantontwikkeling en hoe deze worden beïnvloed.
Om goed te kunnen scouten, is kennis van ziekten en plagen, van hun gedrag en levenscyclus noodzakelijk. In de cursus Scouten van plagen in bedekte teelt leer je alles over het signaleren, monitoren en bijsturen.
In de cursus Smart & clean beheer leer je gerichte onderhoudsmaatregelen uit te voeren op jouw sportveld met efficiënter gebruik van middelen. Hierbij komen onder meer precisietechnieken aan bod.
De cursus Telen met licht, die inzicht geeft in de teelttechnische en bedrijfseconomische aspecten van licht, wordt uitgevoerd in samenwerking met Delphy.
Hoe voer je een gedegen onderzoek uit om de kwaliteit van de grasmat te verbeteren? De cursus Toegepast onderzoek op de grasmat leert je alles over de opzet en uitvoering.
Er wordt weer steeds meer gesport op natuurgras. In de cursus Vitaliteit en kwaliteit van de grasmat ga je je kennis van de natuurlijke grasmat en groeiplaats verdiepen en toepassen.
Van vleesverwerking tot hulpstoffen: alles komt tijdens deze cursus Vleestechnologie en alternatieve eiwitten aan bod. Je inspiratie haal je uit gastcolleges van experts uit de (vlees)industrie.
Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe deze zaken de houdbaarheid van producten beïnvloeden, maar ook hoe je de houdbaarheid van producten kunt verlengen.
Zonder water kan een plant niet groeien en overleven. Maar hoe zorgt een plant er nu voor dat alle organen voldoende voorzien zijn van water? Dat leer je in de cursus Waterhuishouding.
Tijdens de cursus Zuiveltechnologie is de relatie tussen melkcomponent, zuivelproduct en verwerking een belangrijk thema. Daarnaast leg je verbanden en maak je keuzes over de productie van zuivelproducten.
Deze Engelstalige online cursus richt zich vooral op de praktische toepassingen van indoor farming.
Deze Engelstalige cursus gaat over praktische toepassingen van vertical farm management.
De online cursus Basiskennis bodem gaat in op de fysische, chemische en biologische bodemvruchtbaarheid.
De baan moet er tiptop uitzien, iedere dag opnieuw. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je wat er allemaal bij komt kijken om de golfbaan er tiptop uit te laten zien.
In de opleiding Bedrijfskunde voor de tuinbouw leer je alles om een toekomstbestendige organisatie te creëren. Je maakt de weg vrij voor nieuwe producten, processen en verdienmodellen.
De opleiding Expert natuurgras leert je hoe je kwaliteit van grond, water en gras kunt monitoren en hoe je bij problemen de juiste maatregelen treft.
In de opleiding Hoofdgreenkeeper leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan. Je krijgt onder meer inzicht in het financieel management.
In de opleiding Ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren.
De opleiding Plantenfysiologie geeft je de kennis en inzichten die je nodig hebt om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.
Veel werknemers in plantenveredelingsbedrijven hebben behoefte aan een beknopt overzicht over de achtergrond en opzet van een veredelingsprogramma. De cursus Plant breeding essentials biedt een mix van theoretische sessies, praktische toepassingen en veldbezoeken.
Plant breeding for non-breeders biedt een introductie in genetica en (planten)veredeling. Werk jij bij een plantenveredelingsbedrijf, maar heb je weinig of geen kennis van plantenveredeling? Wil je het jargon van de veredelaar begrijpen als je met hem/haar samenwerkt? Dan is deze online cursus geschikt voor jou.
De verschillende aspecten van de plantenfysiologie worden besproken en beoefend in deze intensieve cursus van een week.
Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.
De akkerbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Akkerbouwers verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Wie de sector nog niet kent maar wel een gelijkwaardige gesprekspartner wil zijn, haalt alles uit deze sectorcursus Akkerbouw.