Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Projecten Groene Gezondheid

foto groene groente

Dit zijn enkele projecten waar het lectoraat Groene Gezondheid aan werkt of heeft gewerkt:

  • HAS en VU Amsterdam doen onderzoek naar groente- en fruitinname studenten

    Stel: je bent achttien jaar en je studeert aan HAS Hogeschool. Je geniet van het studentenleven en of je wel voldoende fruit en groente eet, daar ben je eigenlijk niet zo mee bezig. Je wilt best meer wortels, tomaatjes, appels en bananen eten, maar je hebt geen zin om er veel moeite voor te doen. Je komt op een dag op school en ineens zie je in je ooghoek een houten huisje staan. ‘HAS to go’ staat erop. Je moet toch die kant op, dus je besluit even te gaan kijken. In het huisje liggen snackkomkommers, kerstomaatjes en glimmende rode appels. Hmm, best lekker eigenlijk. Je denkt er niet lang over na, neemt een appel en vooruit ook een paar komkommers. En dan ga je op naar je volgende les.

    Lees meer

  • Studenten bedenken het groenteconcept Pancks!

    De groenteconsumptie verhogen via producten waar de markt om vraagt. Dat willen Hannah vann Berge en Merel Maas, studenten van de opleiding Food Innovation van HAS Hogeschool. Ze onderzochten binnen een beroepsopdracht onder begeleiding van lector Herman Peppelenbos van het lectoraat Groene Gezondheid interessante groenteconcepten voor de out-of-home-markt, bijvoorbeeld stadions, stations en andere locaties waar gegeten en vooral gesnackt wordt. Uiteindelijke werkten ze werkten er 1 uit: een groentepannenkoekje onder de naam Pancks!

    Lees meer

Actueel