Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Kenniskring

Het lectoraat heeft naast lector Antien Zuidberg, een kenniskring waaraan docenten en docent-onderzoekers/ontwerpers van de hbo Bachelor opleidingen Food Innovation, Voedingsmiddelentechnologie en Dier- en veehouderij een actieve bijdrage leveren.

Groepsfoto kenniskring Lectoraat Design Methoden In Food

Lectoraat Design Methoden in Food, van Links naar Rechts: Marc Pruijssers, Loes Willems, Jan Buwalda, Antien Zuidberg, Boukje Bakema, Maarten Luijff, Frank Verkroost, Stefan Hermsen

Het lectoraat werkt samen met andere lectoraten binnen het agro-food domein, zoals:

  • Lectoraat Groene Gezondheid, Herman Peppelenbos
  • Lectoraat Future Food Systems, Frederike Praasterink

Lector Design methoden in Food

Antien Zuidberg

Lector Design methoden in Food


E: a.zuidberg@has.nl

Actueel

  • Guided Tour: Lectoraat Design Methoden in Food

    Designmethoden, methoden gebaseerd op design thinking, zijn zeer bruikbaar om antwoorden en oplossingen te vinden voor de complexe uitdagingen die wij tegenkomen in de agrofoodsector. Lector Design Methoden in Food Antien Zuidberg laat in deze rondleiding zien hoe daar vanuit haar lectoraat aan wordt gewerkt.

    Lees meer

  • Guided Tour: Het verleidingsmodel

    De focus van het lectoraat van Antien Zuidberg, Design Methoden in Food, richt zich primair op zinvolle foodinnovaties die consumenten bewegen in de richting van duurzaam en gezond eten. Haar overtuiging: consumenten moeten verleid worden.

    Lees meer

  • Onderzoek upcycling voedselverspilling binnen Upcycling Food Waste Project

    Etensrestenfeestjes, zero waste apps, voedseldeelinitiatieven, korte en lange documentaires, eindeloze media- en sociale mediacampagnes - het lijkt erop dat de wereld eindelijk wakker geworden is. Terwijl bijna een miljard mensen iedere dag hongerlijden, wordt meer dan 30% van de voedselproductie wereldwijd verspild.
    Wortels

    Lees meer

  • Cursus Idee ontwikkeling voor food concepten

    Wil je een food concept ontwikkelen, maar vind je het lastig om tot ideeën te komen? In deze korte cursus leren we je hoe je vanuit verschillende invalshoeken tot ideeën voor food concepten kunt komen. Hierbij maak je kennis met verschillende technieken voor ideeontwikkeling. We doen dit door ‘learning by doing’ dus je gaat zelf actief aan de slag.
    Personen aan een tafel die bezig zijn met een brainstormsessie - Cursus idee ontwikkeling voor food concepten

    Lees meer