1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • start HBO-voorbereidingsprogramma

    Geslaagde start HBO-voorbereidings­programma op HAS green academy

    pubDate
    03-10-2025

    Vorige week ging op HAS green academy het HBO-voorbereidingsprogramma van start, en de eerste bijeenkomst was direct een succes! Leerlingen van verschillende VO-scholen uit de regio Den Bosch namen enthousiast deel aan de activiteiten. De sfeer was energiek, positief en vol nieuwsgierigheid. Een veelbelovende start van een inspirerend traject.

  • Podcast Hart voor Groen: Joost Linschooten en Martin Perescis over de HAS Ethische Advies Commissie

    pubDate
    03-10-2025

    Enkele jaren terug hebben we bij HAS green academy de HAS Ethische Advies Commissie (HEAC) ingesteld. Deze commissie helpt studenten en medewerkers zich bewuster te zijn van hoe ze ethisch kunnen handelen in zowel onderwijssituaties als onderzoeksprojecten. Dit draagt bij een betere onderzoekskwaliteit én wetenschappelijke integriteit. Wat betekent dat in de praktijk? In onze nieuwste aflevering gaan docentonderzoekers Joost Linschooten en Martin Perescis, beiden lid van HEAC, in gesprek over hun ervaringen en inzichten.

  • Keuzegids 2026

    HAS green academy opnieuw beste groene hogeschool van Nederland

    pubDate
    02-10-2025

    Wat gebeurt er als nieuwsgierige verkenners, bevlogen studenten en betrokken docenten samen bouwen aan de toekomst van agro, food en leefomgeving? Dan ontstaat er onderwijs dat ertoe doet. En dat blijft niet onopgemerkt: HAS green academy is in de Keuzegids hbo 2026 opnieuw uitgeroepen tot beste groene hogeschool van Nederland. Bovendien staan we landelijk op een eervolle vijfde plek onder de middelgrote hogescholen.

  • Leren over houdbaarheid en voedselveiligheid in de praktijk

    pubDate
    26-09-2025

    Tijdens de Verspillingsvrije Week 2025 stond het thema houdbaarheid centraal. Hoe ga je daar in de praktijk mee om? En hoe borg je de voedselveiligheid van producten? Precies die vragen komen aan bod in de cursus Basis Microbiologie van Voedingsmiddelen van HAS green academy.

  • Video: Docent Marloes

    In een korte video vertelt docent Food Innovation Marloes meer over haar werk op de HAS en haar ervaring in de sector.

  • Video: docent Nathan

    In een korte video vertelt docent Milieukunde Nathan meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.

  • Video: Afgestudeerde Ken

    Ken studeerde Food Technology aan HAS green academy. Tijdens zijn afstudeerstage kwam hij in contact met Bavaria, waar hij inmiddels werkt als brouwtechnoloog. In deze video vertelt hij hoe zijn opleiding hem heeft klaargestoomd voor een carrière in de brouwwereld en hoe hij elke dag bezig is met innovatie in bier.

  • voedselbos

    Eco- systeemdiensten Voedselbossen

    Op HAS green academy onderzoeken studenten en onderzoekers samen met diverse partners de effecten van voedselbossen. Het doel van dit gezamenlijke onderzoek is om de veronderstelde effecten van voedselbossen meetbaar te maken.

  • Ad Food - in ontwikkeling

    Diploma
    Associate degree
    Studieduur
    2 jaar

    Ben jij nieuwsgierig naar wat er komt kijken bij het maken van ons dagelijks eten? Naar wat er gebeurt vóórdat een product in het schap ligt? Ben je iemand die niet alleen kijkt naar wat er is, maar vooral naar wat er beter kan? Dan is de 2-jarige Ad Food is iets voor jou! De Ad Food is nog in ontwikkeling en onder voorbehoud van goedkeuring.

  • Landbouwbedrijf Straver is het nieuwste praktijkleerbedrijf van HAS green academy

    pubDate
    22-09-2025

    HAS green academy heeft er een nieuw praktijkleerbedrijf bij. Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen akkerbouwbedrijf Straver en HAS green academy krijgen studenten de kans om hun kennis direct te verbinden met de praktijk. Straver – een innovatief familiebedrijf in de akkerbouw – is daarmee het vierde praktijkleerbedrijf van de hogeschool.

  • Studentverhaal Tristan

    Ik ben Tristan van Eck, 21 jaar oud en ik kom uit Leerdam, vlakbij Gorinchem. Ik woon op een boerderij met melkvee en vleespluimvee. Op dit moment zit ik in het derde jaar van de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness aan de HAS.

  • Ivar met award

    Video: Alumnus Ivar

    Ivar van Dorst heeft het ouderlijke bedrijf dat 16 jaar eerder de stekker eruit trok een nieuw leven in geblazen. En wanneer het dan toch van de grond af opnieuw opgebouwd moet worden, kan het dan maar beter gelijk over de toekomstbestendige boeg.

  • Lectoraat Horticulture Technologies

    Lectoraat Horticulture Technologies

    Het lectoraat Horticulture Technologies geeft een boost aan de expertise van HAS green academy rondom hightech tuinbouw. Het bouwt voort op de kennis die is ontwikkeld in het afgeronde lectoraat Innovatieve Teelttechnieken.

  • darmonderzoek

    Promotie- onderzoek over effect groente op prediabetes in de darm

    Docentonderzoeker Rianne Jansen van HAS green academy is op 1 september 2025 via de Promotiebeurs voor Leraren van het NWO gestart met een promotieonderzoek gericht op het effect van groenteconsumptie op prediabetes in de darm. Zij doet dit vanuit het lectoraat Groene Gezondheid.

  • plant protein

    Project PLENTY van start: méér eiwitrijke voedsel- innovaties naar de consument

    pubDate
    15-09-2025

    Hoe zorgen we ervoor dat duurzame, eiwitrijke voedselinnovaties écht hun weg vinden naar het bord van de consument? Dat is de centrale vraag binnen het PLENTY-project. Op 11 september ging het onderzoeksproject PLENTY officieel van start met een inspirerende bijeenkomst vol kennisdeling, praktijkcases en plantaardige proeverijen.

  • Studentverhaal Jessica

    Ik ben Jessica, 23 jaar en ik kom uit Maarheeze. Ik studeer Food Innovation in op de HAS in Venlo en zit op dit moment in mijn 3e jaar.

  • Studentverhaal Suzan

    Ik ben Suzan, ik kom uit Waspik, maar ben momenteel voor een jaar wonende op Texel. Ik studeer Toegepaste Biologie en zit nu in mijn laatste studiejaar, jaar 4. En ik ben ook werkende voor de HAS als promo-student.

  • Studentverhaal Jil

    Ik ben Jil van der Hoeven, 22 jaar en ik kom uit Steenbergen. Ik volg de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness en ik zit momenteel in het tweede jaar.

Filters

Expertise