1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Ivar met award

    Video: Alumnus Ivar

    Ivar van Dorst heeft het ouderlijke bedrijf dat 16 jaar eerder de stekker eruit trok een nieuw leven in geblazen. En wanneer het dan toch van de grond af opnieuw opgebouwd moet worden, kan het dan maar beter gelijk over de toekomstbestendige boeg.

  • Lectoraat Horticulture Technologies

    Lectoraat Horticulture Technologies

    Het lectoraat Horticulture Technologies geeft een boost aan de expertise van HAS green academy rondom hightech tuinbouw. Het bouwt voort op de kennis die is ontwikkeld in het afgeronde lectoraat Innovatieve Teelttechnieken.

  • darmonderzoek

    Promotie- onderzoek over effect groente op prediabetes in de darm

    Docentonderzoeker Rianne Jansen van HAS green academy is op 1 september 2025 via de Promotiebeurs voor Leraren van het NWO gestart met een promotieonderzoek gericht op het effect van groenteconsumptie op prediabetes in de darm. Zij doet dit vanuit het lectoraat Groene Gezondheid.

  • plant protein

    Project PLENTY van start: méér eiwitrijke voedsel- innovaties naar de consument

    pubDate
    15-09-2025

    Hoe zorgen we ervoor dat duurzame, eiwitrijke voedselinnovaties écht hun weg vinden naar het bord van de consument? Dat is de centrale vraag binnen het PLENTY-project. Op 11 september ging het onderzoeksproject PLENTY officieel van start met een inspirerende bijeenkomst vol kennisdeling, praktijkcases en plantaardige proeverijen.

  • Studentverhaal Jessica

    Ik ben Jessica, 23 jaar en ik kom uit Maarheeze. Ik studeer Food Innovation in op de HAS in Venlo en zit op dit moment in mijn 3e jaar.

  • Studentverhaal Suzan

    Ik ben Suzan, ik kom uit Waspik, maar ben momenteel voor een jaar wonende op Texel. Ik studeer Toegepaste Biologie en zit nu in mijn laatste studiejaar, jaar 4. En ik ben ook werkende voor de HAS als promo-student.

  • Studentverhaal Jil

    Ik ben Jil van der Hoeven, 22 jaar en ik kom uit Steenbergen. Ik volg de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness en ik zit momenteel in het tweede jaar.

  • Celine Nicole

    HAS green academy benoemt Dr. Céline Nicole tot lector Horticulture Technologies

    pubDate
    28-08-2025

    Dr. Céline Nicole is sinds 1 augustus lector van het nieuwe lectoraat Horticulture Technologies bij HAS green academy. Zij combineert deze functie met een rol als associate professor aan de Universiteit Maastricht (UM). Met de benoeming intensiveren de twee onderwijsinstellingen hun samenwerking. Het nieuwe lectoraat geeft een boost aan de expertise van HAS green academy rondom hightech tuinbouw.

  • Video: Cultivation Project

    In het tweede jaar van de opleiding Horticulture & Business Management werk je in een groep aan een teeltproject. Je kiest een gewas én een praktijkprobleem dat je probeert op te lossen, bijvoorbeeld rond bemesting, watergift of plantgezondheid.

  • Video: Teeltproject

    In het tweede jaar van de opleiding Tuinbouw en Akkerbouw werk je in een groep aan een teeltproject. Je kiest een gewas én een praktijkprobleem dat je probeert op te lossen, bijvoorbeeld rond bemesting, watergift of plantgezondheid.

  • Video: Docentverhaal Bas

    In een korte video vertelt docent Bedrijfskunde en agribusiness Bas meer over zijn werk op de HAS en zijn ervaring in de sector.

  • Ulrike Wild

    Ulrike Wild benoemd tot lid Raad van Toezicht

    pubDate
    26-08-2025

    Ulrike Wild is per 1 september a.s. benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht van HAS green academy. Zij is momenteel innovator bij Wageningen University & Research (WUR). Met haar komst versterkt de Raad van Toezicht zich nadrukkelijk op het gebied van onderwijs en onderwijsvernieuwing.

  • Studententeams bouwen samen aan innovatieve vraagstukken

    pubDate
    22-07-2025

    Hoe ziet de toekomst van leren eruit? Wij geloven dat die begint bij samenwerking. Daarom heeft HAS green academy zich aangesloten bij een unieke Brabantse samenwerking, waarin 10 mbo-, hbo- en wo-onderwijsinstellingen hun krachten bundelen om studententeams toegankelijk te maken voor álle studenten in de provincie.

  • Podcast Hart voor Groen: Antien Zuidberg en Theo Toering over consumentenonderzoek op locatie

    pubDate
    17-07-2025

    Deze aflevering staat in het teken van verschillende onderzoeksprojecten die HAS green academy samen met Bamboo Brands uitvoert binnen het Consumer Behaviour Lab. Dit lab heeft als doel start-ups en scale-ups te helpen succesvolle innovaties te realiseren op basis van écht consumentengedrag. Want 80% van de innovaties zijn binnen een jaar alweer uit het winkelschap verdwenen.

  • Van traditioneel tot innovatief: HAS en Meattech overbruggen kenniskloof in eiwitverwerking

    pubDate
    08-07-2025

    De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie staat wereldwijd bekend om haar innovatieve kracht. Maar volgens recent onderzoek van ING komt deze koploperspositie steeds verder onder druk te staan door een toenemende schaarste aan goed opgeleid personeel. Met name technologische kennis op het snijvlak van traditioneel vakmanschap en innovatieve eiwitbronnen blijkt schaars.

  • Groene daken: van verkoelend idee tot complexe realiteit

    pubDate
    07-07-2025

    Binnen het Innovatiekwartier Den Bosch werken onderwijs, overheid, ondernemers én bewoners intensief samen aan de stad van morgen. Studenten van HAS green academy dragen hier ook aan bij binnen het meerjarige programma Smart Climate Adaptive Environment (SCAE). Dit doen ze door te onderzoeken hoe groene daken bijdragen aan een duurzamere stad.

Filters

Expertise