1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • Toine Hattink over de opleiding Strategisch en tactisch baanbeheer

    Toine Hattink, oud-cursusleider van de leerlijn Sport en Golf, kijkt met trots terug op de eerste editie van de opleiding Strategisch en tactisch baanbeheer. “Het was een eer om deze opleiding te ontwikkelen, samen met NGF, NVG en andere partners,” vertelt hij. “De eerste groep deelnemers was enthousiast, goed geïnformeerd en vooral op zoek naar praktische kennis die ze direct konden toepassen.”

  • Cursist Nick over de cursus Integraal afwegen voor een gezonde leefomgeving

    Hoe kun je als gemeente beleidskeuzes rond mobiliteit beter onderbouwen én begrijpelijk maken voor collega’s, burgers en bestuur? Nick Vrijbloed, beleidsadviseur Mobiliteit en Bereikbaarheid bij de gemeente Houten, ontdekte de kracht van de digital twin. Samen met collega’s van de geo-afdeling volgde hij de cursus ‘Integraal afwegen voor een gezonde leefomgeving’ bij HAS green academy.

  • Nieuwe cursusleiders Sport & Golf: Kim en Nathalie

    pubDate
    26-06-2025

    Met ingang van dit cursusjaar verwelkomen we twee vertrouwde gezichten in een nieuwe rol bij HAS green academy: Kim de Bont en Nathalie Roefs zijn de nieuwe cursusleiders van de leerlijn Sport en Golf. In dit interview stellen zij zich voor en vertellen ze over hun drijfveren, toekomstplannen en de unieke waarde van deze niche binnen ons opleidingsaanbod.

  • EIP Ontwerpplan Fieldlab – regionale experimenteerlocatie Bloeiende Bollenstreek

    Om het demoveld op te schalen tot een regionale proeftuin voor duurzame teeltmaatregelen werkt Greenport Duin- en Bollenstreek samen met HAS green academy, bollentelers en melkveehouders aan een ontwerpplan voor een Fieldlab Bollenstreek. Voor het ontwerpen van dit fieldlab is een EIP-subsidie toegekend, die samenwerkingsverbanden steunt een ontwerpplan te maken voor een fieldlab gericht op een duurzame en toekomstbestendige landbouw. Dit project moet nog starten.

  • Living Lab B7

    De komende jaren participeert het lectoraat Verdienvermogen voor Natuurinclusieve Landbouw in het Living Lab B7, een onderzoeksconsortium dat werkt aan een betere biodiversiteit in de bollenstreek. De missie van Living Lab B7 is samengevat in zeven B’s: met Boeren, Bewoners, Bezoekers en Beleidsmakers werken aan een Betere Biodiversiteit in de Bollenstreek. In Living Lab B7 wordt kennis ontwikkeld gericht op biodiversiteitsverbetering. Samen met lokale partijen doen we ervaringen en inzichten op die we weer verder verspreiden in de regio. Belangrijk doel van Living Lab B7 is om impact te maken in de streek. Daarom nemen we ook een aanjagende en verbindende rol in bij initiatieven gericht op biodiversiteit. Dit project loopt van 1 maart 2021 tot 1 maart 2026.

  • Cursist Gerion over de opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs

    Gerion Pelders-van Heck is adviseur Food & Agri bij Rabobank en volgde de opleiding Bodemcoach voor agrarisch adviseurs bij HAS green academy. Met een financiële achtergrond én een sterke innerlijke drijfveer om bij te dragen aan een rechtvaardigere wereld, zocht ze verdieping.

  • Kinderdijk

    Lectoraat Data Intelligence voor duurzame transities

    Het lectoraat Data Intelligence voor duurzame transities van HAS green academy onderzoekt hoe technologie kan bijdragen aan duurzame oplossingen in agro, food en leefomgeving, en verbindt domeinen via artificiële intelligentie, datagedreven kennis en toepassingen.

  • Praktijkgericht leren voor een wendbare sector

    pubDate
    03-06-2025

    De voedingsmiddelenindustrie staat onder druk. Veranderende consumentbehoeften, toenemende eisen rond gezondheid en duurzaamheid én een groeiend tekort aan goed opgeleide professionals maken wendbaarheid belangrijker dan ooit. HAS green academy speelt hierop in met een vernieuwd cursusaanbod microbiologie – praktijkgericht, modulair opgebouwd en ontwikkeld in samenwerking met het werkveld.

  • Voor professionals die duurzaamheid concreet willen maken in hun werk

    pubDate
    02-06-2025

    Duurzaamheid is allang geen extraatje meer. Het is een integraal onderdeel geworden van hoe organisaties opereren en keuzes maken. Toch is verduurzamen in de praktijk vaak een uitdaging: waar begin je, wat is haalbaar, en hoe neem je anderen daarin mee? Voor iedereen die met die vragen rondloopt, biedt HAS green academy vanaf dit najaar de cursus Basis Duurzaamheid. Een praktische en inhoudelijke opleiding waarin je leert hoe je duurzaamheid kunt herkennen, begrijpen én vertalen naar concrete acties binnen jouw organisatie.

  • HAS bankje met lachende studenten

    HAS studenten volgens NSE 2025 (zeer) tevreden over hun opleiding

    pubDate
    02-06-2025

    Bijna driekwart van de studenten op het hbo en wo is tevreden over de opleiding die ze volgen. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2025, die werd ingevuld door bijna 260.000 hbo- en wo-studenten. In het algemeen steeg het percentage tevreden studenten van 71,5 procent naar 74,2 procent de afgelopen 4 jaar. Tegelijkertijd daalde het percentage ontevreden studenten van 8,4 procent naar 6,3 procent.

  • Nu in onze podcast Hart voor Groen: transitie naar een duurzaam voedselsysteem

    pubDate
    27-05-2025

    In de nieuwste aflevering van onderzoekspodcast Hart voor Groen zoomen we in op het recent afgeronde onderzoekprogramma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’. Een breed consortium heeft de afgelopen 4 jaar onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda aan dit nationale onderzoeksprogramma gewerkt met HAS green academy - vanuit het lectoraat Future Food Systems - als penvoerder. Ook het lectoraat Groene Gezondheid was nauw bij het programma betrokken.

  • Cursus Verdieping microbiologie van voedings-middelen

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    Heb je de basis van microbiologie onder de knie en wil je meer leren over pathogenen, omgevingsmonitoring en microbiologische wetgeving? In deze verdiepingscursus ga je dieper in op de factoren die houdbaarheid en voedselveiligheid bepalen én leer je analyseresultaten beter interpreteren. Met extra praktijk in het lab en actuele theorie ben je straks een volwaardige gesprekspartner voor labs, klanten en collega’s.

  • HAS studenten samenwerken

    Hbo-voorbereidings­programma's nu ook bij HAS green academy

    pubDate
    26-05-2025

    Vanaf schooljaar 2025/2026 doet naast Avans en Fontys ook HAS green academy mee aan het hbo-voorbereidingsprogramma! Dit programma is speciaal ontwikkeld voor havo 4/5- en vwo 5/6-leerlingen die overwegen om na hun middelbare school een hbo-opleiding te volgen. Het biedt een unieke kans om kennis te maken met het studeren aan het hbo én met de inhoud van specifieke opleidingen.

  • Student story Cassi

    At the HAS, Cassi discovered how her passion for nature, sustainability and hands-on learning can grow into a meaningful career—combining real-world experience, innovative research and personal ambition.

  • Verdienvermogen in transitie: jouw rol als adviseur

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    1 dagdelen

    De roep om een radicaal duurzamere landbouw klinkt al lang en luid, maar in de praktijk stagneert de voedseltransitie. Aan ideeën en businessmodellen in principe geen gebrek: strokenteelt, hybride vlees, precisiefermentatie, gemeenschapslandbouw, en voedselbossen worden allemaal genoemd als mogelijkheden. Maar buiten de koplopers om blijkt het moeilijk voor boeren en tuinders om aansluiting te vinden. Dat heeft alles te maken met verdienvermogen. Wat betekent dat voor jou als bedrijfsadviseur?

  • Module: Introductie tot AI-geletterdheid

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Deze dag is los te volgen of als onderdeel van de opleiding AI-geletterdheid voor professionals. Veel professionals worstelen met de vraag: Wat is AI nu écht? En wat kan ik ermee in mijn vakgebied? In deze eendaagse, praktische introductiecursus krijg je daar helder antwoord op. Geen technische details of ingewikkelde code, maar een toegankelijk en nuchter overzicht van wat AI is, hoe het werkt, en vooral: wat het wél en níet kan betekenen voor jouw werkpraktijk.

  • HBOMonitor2024

    HBO Monitor 2024: HAS studenten zijn klaar voor de toekomst!

    pubDate
    09-05-2025

    Uit de HBO Monitor 2024, die vandaag is verschenen, blijkt dat maar liefst 66% van de HAS afgestudeerden vindt dat ze een sterke basis hebben om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Dit is aanzienlijk hoger dan het landelijke gemiddelde van 44%.

  • Aftermovie Geo Experience 2025: bekijk hem hier

    pubDate
    08-05-2025

    Op donderdag 24 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geodata. Dit mooie moment hebben wij natuurlijk vastgelegd. Veel kijkplezier!

  • Ontdek geo-innovaties bij de Geo Experience 2025

    pubDate
    08-05-2025

    Op donderdag 24 april stroomde HAS green academy vol met zo'n 400 enthousiaste bezoekers, klaar om te ontdekken wat de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen zijn op het gebied van geo-data. De ontmoeting tussen het werkveld en onze studenten stond centraal. Het was een geslaagde dag waarop de grenzeloze mogelijkheden van geo-informatie en haar toepassingen werden verkend in volle breedte en diepte.

  • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

    Vernieuwing cursusaanbod microbiologie: betere aansluiting op de praktijk

    pubDate
    25-04-2025

    Bij HAS green academy blijven we continu in gesprek met professionals uit de voedingsmiddelensector om ons cursusaanbod optimaal af te stemmen op de praktijk. Op basis van de behoeften uit de markt hebben we onze cursus Levensmiddelenmicrobiologie vernieuwd en opgesplitst in twee gerichte cursussen: - Cursus Basis Microbiologie van Voedingsmiddelen - Cursus Verdieping Microbiologie van Voedingsmiddelen (beschikbaar in de nabije toekomst)

  • LLO Business Cursuslint

    Locatie
    Venlo en Den Bosch

    Wat hebben professionals in de sectoren food, land- en tuinbouw, hippisch en dier nodig om klaar te zijn voor de toekomst? Met die vraag als uitgangspunt ontwikkelt HAS green academy momenteel een nieuw, praktijkgericht en sectorspecifiek cursusaanbod op het gebied van bedrijfskunde - speciaal voor iedereen die werkzaam is in of affiniteit heeft met deze sectoren en zijn of haar bedrijfskundige kennis wil versterken op een manier die écht aansluit bij de praktijk.

Filters

Expertise