1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen

Bedrijfsopleidingen

We denken graag mee met de ontwikkelvragen van jou als cursist én die van je organisatie. Daarom biedt HAS green academy diverse opleidingstrajecten aan: van korte cursus tot volledige bedrijfsopleiding, van online tot midden in de praktijk, van vaste trajecten tot maatwerk en Incompany.

Cursusaanbod

Zoek je cursus

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen
  • buggy op golfbaan

    Opleiding Hoofdgreenkeeper

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 maanden

    In de opleiding Hoofdgreenkeeper leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan. Je krijgt onder meer inzicht in het financieel management.

  • man en vrouw op akker

    Opleiding Ondernemen in de akkerbouw in 2030

    Locatie
    Venlo en Dronten
    Studieduur
    6 maanden

    In de opleiding Ondernemen in de akkerbouw in 2030 zet je samen met collega’s de eerste stappen op weg met nieuw perspectief. Je leert alles om een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf te creëren. Deze opleiding is een samenwerking tussen HAS green academy en Aeres Hogeschool.

  • man en vrouw bekijken plant

    Opleiding Plantenfysiologie

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 maanden

    De opleiding Plantenfysiologie geeft je de kennis en inzichten die je nodig hebt om onderbouwde keuzes te maken in het optimaliseren van het teeltproces.

  • Cursisten in kas maken aantekeningen - Plant breeding for non-breeders

    Plant breeding for non-breeders (EN)

    Locatie
    Online
    Studieduur
    3 dagen

    Plant breeding for non-breeders biedt een introductie in genetica en (planten)veredeling. Werk jij bij een plantenveredelingsbedrijf, maar heb je weinig of geen kennis van plantenveredeling? Wil je het jargon van de veredelaar begrijpen als je met hem/haar samenwerkt? Dan is deze online cursus geschikt voor jou.

  • Student in de kas - Plant physiology in one week

    Plant physiology in one week (EN)

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    4 dagen

    De verschillende aspecten van de plantenfysiologie worden besproken en beoefend in deze intensieve cursus van een week.

  • vrouw in kas met planten

    Plantenkwekers-cursus

    Locatie
    Den Bosch en Op locatie
    Studieduur
    6 dagen

    Het doel van de Plantenkwekerscursus is om medewerkers van plantenkwekerijen meer theoretische achtergrond te geven over allerlei onderwerpen die spelen bij de opkweek van jonge vruchtgroentenplanten uit zaad.

  • man en vrouw bij planten stekjes in kas

    Plantenveredeling op hbo-niveau

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    5 dagen

    Veel werknemers in plantenveredelingsbedrijven hebben behoefte aan een beknopt overzicht over de achtergrond en opzet van een veredelingsprogramma. De cursus plantenveredeling op hbo-niveau biedt een mix van theoretische sessies, praktische toepassingen en veldbezoeken.

  • man en vrouw in akker

    Sectorcursus Akkerbouw

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    De akkerbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Akkerbouwers verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Wie de sector nog niet kent maar wel een gelijkwaardige gesprekspartner wil zijn, haalt alles uit deze sectorcursus Akkerbouw.

  • vrouw in fabriek

    Sectorcursus Food Incompany traject - Rabobank

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 dagen

    Spreek jij met klanten uit de voedselketen? En ben je dan een bevlogen gesprekspartner die impact heeft bij de klant aan tafel? Een dialoog met elkaar, waarbij klant en bank elkaar uitdagen om de lat steeds hoger te leggen? Onderscheidend in de voedselketen en het beste voedingsmiddelenpakket in de wereld. Dat inspireert ons als Rabobank en het maakt ons beter.

  • Koeien in stal - Sectorcursus Melkveehouderij

    Sectorcursus Melkveehouderij

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    Professionals met passie, dat zijn melkveehouders. Dat neemt niet weg dat ze moeten presteren in een breed krachtenveld van markt en maatschappij. Juist daarom verwachten melkveehouders toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. Die kennis doe je op tijdens de sectorcursus Melkveehouderij.

  • Kuikens - Sectorcursus Pluimveehouderij

    Sectorcursus Pluimveehouderij

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    Pluimveehouders zijn bij uitstek professionals met passie. Maar dat neemt niet weg dat ze moeten presteren in een breed krachtenveld van markt en maatschappij. Juist daarom verwachten pluimveehouders toegevoegde waarde van hun gesprekspartners, maar daar is kennis voor nodig.

  • Kassen - Sectorcursus (glas)tuinbouw

    Sectorcursus Tuinbouw

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    3 dagen

    Tuinders hebben liefde voor het vak. De tuinbouwsector is een breed krachtenveld waar zowel de (internationale) markt als de maatschappij invloed op uitoefenen. Tuinders verwachten van hun leveranciers dan ook kennis van zaken. Ken je de open en glastuinbouw nog niet maar wil je wel een gelijkwaardige gesprekspartner zijn? Dan is deze sectorcursus wat voor jou!

  • varkenshouderij bedrijf en biggen - Sectorcursus Varkenshouderij

    Sectorcursus Varkenshouderij

    Locatie
    Op locatie
    Studieduur
    3 dagen

    Varkenshouders verwachten toegevoegde waarde van hun gesprekspartners. De sectorcursus Varkenshouderij is een goed startpunt om de juiste kennis van zaken op te doen.

  • Teach the teacher programma

    Locatie
    Den Bosch en Venlo
    Studieduur
    15 dagen

    HAS green academy is naast aanbieder van voltijd bachelor opleidingen ook een aanbieder van cursussen en in-company of in-university trainingen voor professionals.

  • Plantenveredeling

    Vakopleiding Plantenveredeling

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    2 jaar

    De vakopleiding plantenveredeling heeft als doel meer inzicht te bieden in de theoretische achtergrond en opbouw van een veredelingsprogramma, zodat je kunt groeien tot (assistent) veredelaar of selecteur en meer verantwoordelijkheden kunt vervullen in het veredelingsprogramma.

  • Man en vrouw lopen in weide met molen op de achtergrond

    Verdiepingscursus Stikstof in de landbouw

    Locatie
    Dronten en Online
    Studieduur
    3 dagen

    Het doel van de verdiepende cursus Stikstof is het ondersteunen van agrarische ondernemers bij het vergaren, verdiepen en toepassen van kennis over stikstofreductie op bedrijfsniveau.

  • Workshop Datagedreven Hittestress Strategie

    Locatie
    Wageningen
    Studieduur
    1 dagen

    In deze workshop leer je hoe overheden en andere beleidsmakers effectief aan de slag kunnen met de gegevens die beschikbaar zijn over hittestress. Je krijgt inzicht in hoe deze data helpen de gezondheid en het welzijn van burgers en de leefomgeving te verbeteren.

  • Workshop Plantaardige Eiwitten

    Workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    We passen steeds meer plantaardige eiwitten toe in plaats van dierlijke eiwitten. In de workshop Inleiding in Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

  • Gezond en duurzaam eten verleidelijk maken

    Workshop Succesvolle food innovatie met de Verleidingstoolbox

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Hoe kun je een consument verleiden om een gezonde en/of duurzame keuze te maken? We gebruiken daarbij de Verleidingstoolbox. Hiermee lichten we de belangrijkste methoden en aspecten toe hoe een food concept zo verleidelijk mogelijk kan worden ontworpen, ontwikkeld en vermarkt.

  • Cursisten werken aan opdracht - Workshop Zout en suikerverlaging

    Workshop Zout- en suikerverlaging

    Locatie
    Den Bosch
    Studieduur
    1 dagen

    Bij voedingsmiddelen ligt de focus steeds vaker op gezondheid. Als voedingsdeskundige weet je dat je dit bereikt met minder zout en suiker. Tijdens de workshop Zout- en suikerverlaging leer je hoe je de receptuur kunt aanpassen, zonder verlies van kwaliteit, smaak en houdbaarheid.

Filters

Expertise
Locatie
Vooropleiding
Kenmerk
Alle onderwerpen