Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Verlengingscursus Adviseren gewasbescherming - Onderzoek en innovatie

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Verlengingscursus Adviseren gewasbescherming

De verlengingscursus 'Onderzoek en innovatie' kun je volgen als één van de verplichte kennisbijeenkomsten voor de verlenging van je licentie Adviseren Gewasbescherming. In deze cursus behandelen we de mogelijkheden om tot een goed resistentiemanagement te komen. Ook leer je hoe je dit overtuigend kunt overbrengen naar je klanten.

Het gewasbeschermingsmiddelenpakket dat wordt toegepast in de intensive landbouw wordt er niet breder op. Om verschillende redenen worden vaker dezelfde gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Ook valt het resultaat van de behandelingen vaker tegen omdat de ziekte, de plaag of het onkruid dat je behandelt verminderd gevoelig of zelfs resistent geworden is tegen de actieve stoffen in de middelen.

Cursusprogramma

In de verlengingscursus Onderzoek en innovatie bespreken en bediscussiëren we de mogelijkheden om tot een goed resistentiemanagement te komen. Dat kan ook een holistische aanpak behelzen, waarin alternatieve behandelingsmogelijkheden zoals niet-chemische onkruidbestrijding of het gebruik van 'groene' middelen worden meegenomen. Ten slotte leer je hoe je dit op een overtuigende wijze kunt overbrengen aan je klanten.

Het is ook mogelijk om deze cursus als maatwerktraject in jouw organisatie te laten uitvoeren. Heb je hier belangstelling voor, doe dan een Incompany aanvraag.

Resultaten

Na het volgen van deze verlengingscursus ben je in staat om integrated pest management naar een volgend niveau te tillen en de nieuwe mogelijkheden met je klanten te bespreken. Ook heb je na het volgen van deze cursus voldaan aan de eis van Bureau Erkenningen om periodiek een verlengingsbijeenkomst bij te wonen voor het verlengen van je licentie Adviseren gewasbescherming.

Begeleiding

De cursus wordt gegeven door gediplomeerde docenten van HAS Hogeschool.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor uitsluitend professionele adviseurs met een reeds behaalde licentie Adviseren gewasbescherming. De cursus is dus niet geschikt voor de licenties uitvoeren of bedrijfsvoeren.

Het is ook mogelijk om deze cursus als maatwerktraject in jouw organisatie te laten uitvoeren. Heb je hier belangstelling voor, doe dan een InCompany aanvraag.

Toelatingseisen

Om deel te nemen aan deze cursus ben je in het bezit van een geldige licentie Adviseren gewasbescherming.

Duur en cursusdata

De cursus wordt gehouden op donderdagavond 9 juni 2022 van 18.30- 21.30 uur.

Certificering

Na het bijwonen van de verlengingscursus meldt HAS Hogeschool dit voor je aan bij Bureau Erkenningen.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
1 dag
Investering
€ 115,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 115,00
Totaalprijs
€ 115,00
excl. btw*

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie van €1.000 van de overheid. 

Deel deze pagina